به گزارش خبرگزاری مهر، نظام الدین برزگری در نهمین دوره جایزه ملی کیفیت ایران ، استاندارد را پایه تولید محصول و ارائه خدمات دانست و گفت: واحدهای تولیدی بدون کسب پروانه کاربرد علامت استاندارد نمی توانند در جایزه ملی کیفیت شرکت کنند اما پس از طی این مرحله می توانند برای تعالی و ارتقای کیفیت محصولات خود تلاش کنند چرا که کیفیت حد و انتهایی ندارد.
وی با بیان این که استاندارد به معنی تدوین معیارها و مشخصاتی برای توصیف ویژگی یک محصول است، افزود: واحدهای تولیدی باید تمام خواسته های مشتریان را تامین کنند و برای ارتقای کیفی محصولات خود در جهت بهبود مستمر حرکت کنند.
برزگری با اشاره به برگزاری 9 دوره از جایزه ملی کیفیت تصریح کرد: در ابتدای برگزاری این جایزه انتظار می رفت پس از طی شش یا هفت مرحله تولیدکنندگان به تندیس های بالایی چون تندیس برنز،سیمین و طلایی دست یابند.
رئیس سازمان ملی استاندارد ایران با اشاره به اینکه بعد از چهار دوره از اجرای این جایزه به مشکلاتی همچون ناهمخوانی فرهنگی معیارهای جایزه برخوردیم، تصریح کرد: از دوره پنجم به بعد کارشناسان جایزه ملی کیفیت براساس دانش و معیارهای جهانی، این جایزه را متناسب با فرهنگ کشور بومی سازی کردند.
وی گفت: اقتصاد ایران نباید متکی برصادرات نفت و گاز باشد بلکه باید تولیدات محصولات پائین دستی و فرآورده های حاصل از آن به توسعه صادرات غیرنفتی کمک شود.
باید کیفیت به عنوان یک فرهنگ در جامعه نهادینه شود
رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن استان تهران یکی از چالش های اساسی اقتصاد را عدم استفاده بهینه از منابع و شرایط دانست.
یحیی آل اسحاق در نهمین دوره جایزه ملی کیفیت ایران گفت: یکی از مشکلات تولیدکنندگان ایرانی در بازارهای هدف بی کیفیتی کالاهای آنها در مقایسه با نمونه خارجی است.
وی با بیان اینکه تولیدکنندگان ایرانی در ابتدا با کیفیت مناسب کالاهای خود را در بازارهای هدف عرضه می کنند، افزود: متاسفانه پس از استقبال از این کالاها کیفیت آنها کاهش می یابد که نمونه آن بازارهای CIS است.
وی ادامه داد: باید قبول کرد کیفیت جزو منش و ذهنیت های فکری یکی جامعه است و نیاز به دانش فنی ، تکنولوژی و تجربه دارد.
آل اسحاق تصریح کرد: باید کیفیت را به عنوان یک فرهنگ در حوزه استفاده بهینه از منابع و همچنین اخلاق در میان مردم نهادینه کنیم .
توجه به مقوله کیفیت برای مبارزه با قاچاق کالا
رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: افزایش کیفیت در کشور هزینه بالایی دارد و همین امر باعث شده که بنگاه های تولیدی کمتر به مقوله کیفیت بپردازند.
فدا حسین مالکی در نهمین دوره جایزه ملی کیفیت ایران، گفت: در هر کجا که رقابت در بحث تجارت مطرح باشد کیفیت موضوعی اساسی برای پیشبرد یک محصول در بازارهای هدف خواهد بود.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده در کشور برای افزایش کیفیت محصولات افزود: با وجود این اقدامات باید پذیرفت که تا نقطه مطلوب فاصله ای طولانی داریم.
وی بابیان اینکه یک کارخانه و صاحب بنگاه اقتصادی زمانی موفق خواهد بود که دو عامل درون و برون و بنگاهی را مد نظر قرار دهد اظهار داشت: در بحث برون بنگاهی یک محصول زمانی موفق خواهد بود که ضمن بررسی اقدامات رقبا در بازارهای جهانی استاندارد و کیفیت را بعنوان یک مقوله اصلی و افزایش ضریب اطمینان بپذیرد.
مالکی تصریح کرد: شناسایی تحولات روز دنیا،ارتباط فروشنده با مشتری و همچنین به روز رسانی تجهیزات از دیگر عوامل موثر در بحث برون بنگاهی خواهد بود.
رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با بیان اینکه امروز موضوع قاچاق کالا و محصولات مختلف که به هر طریق وارد کشور می شود دغدغه بزرگ کشورها است ادامه داد:برای مبارزه با این پدیده باید توجه ویژه ای به کیفیت کالاها داشت.
مالکی در ادامه با اشاره به اجرای طرح شبنم با هدف جلوگیری از ورود کالای قاچاق به کشور گفت:این طرح یکی از ایده های این سازمان بوده است زیرا اعتقادی به ورود کالاهای غیر ضروری به کشور نداریم .
هدف جایزه ملی کیفیت توسعه و ترویج فرهنگ استاندارد است
معاون نظارت بر اجرای استانداردها و سیستم های کیفیت در مراسم نهمین دوره جایزه ملی کیفیت ایران از برگزاری نخستین دوره جایزه بخشی صنعت خودرو در سال آینده با تصدی گری وزارت صنعت، معدن و تجارت خبر داد.
بهادر کاظمی در این همایش مهمترین شاخص کسب و استمرار بازارهای صادراتی توسط بنگاههای تولیدی را ارتقای کیفیت دانست و اظهار داشت : سازمان ملی استاندارد ایران به عنوان متولی استاندارد سازی در کشور به دنبال افزایش سطح کیفیت در بخش های مختلف تولیدی و خدماتی در کشور است.
وی هدف از برگزاری مراسم جایزه ملی کیفیت را ترویج و توسعه فرهنگ استاندارد عنوان و تصریح کرد: هم اکنون به دنبال ارزیابی نقاط قوت و ضعف جایزه ملی کیفیت هستیم تا این مدل ایرانی را در کشورهای اسلامی به عنوان یک مدل و الگو مطرح کنیم.
کاظمی لازمه دستیابی به شعار تولید ملی را طی کردن مسیر کیفیت دانست و افزود: اگر بخواهیم در فضای رقابتی ماندگار باشیم باید به موضوع کیفیت بیش از پیش توجه کنیم.
وی با تاکید بر اینکه دستیابی به کیفیت به صورت اتفاقی به دست نمی آید، گفت: بنگاه های تولیدی برای دستیابی به کیفیت مطلوب و رضایت مشتری نیاز به تلاش، کوشش و آموزش مستمر در امر کیفیت دارند.
اخلاق مداری کیفیت را در کشور نهادینه کنیم
رئیس انجمن مدیریت کیفیت ایران در نهمین دوره جایزه ملی کیفیت ایران بر ایجاد زیرساخت های کیفیت در کشور تاکید کرد.
فرزین انتصاریان در این مراسم که صبح امروز با حضور مقامات کشوری و صاحبان صنایع در محل سالن همایش های صدا و سیما برگزار شد گفت: بهبود و توسعه نظام استانداردسازی در کشور موجب شد حرکتهای خوبی در مدیریت و کیفیت محصول رخ دهد.
وی با بیان اینکه باید مزیت نسبی در تولید به مزیت رقابتی تبدیل شود گفت: با ساختار جدید سازمان ملی استاندارد ایران امید است شاهد افزایش روبه رشد کیفی در تولیدات باشیم.
انتصاریان با اشاره به اجرای پروژه ای مشترک با همکاری مرکز پژوهش های مجلس با هدف توسعه و اصلاح نظام استاندارد سازی کشور افزود: مبنای این پروژه بر توسعه نظام استاندارد سازی کشور خواهد بود که امیدواریم با کمک مسئولان و مجلس قوانینی وضع شود که بتواند اصول استاندارد سازی کیفیت را در بخش های مختلف تولیدی نهادینه کند.
وی با تاکید بر این که بهبود توسعه نظام استاندارد سازی کشور موجب حرکت های خوبی در کیفیت محصول می شود، افزود: کیفیت اتفاقی نبوده و محدود به تولیدکننده و عرضه کننده نمی شود بلکه نیازمند ایجاد زیرساخت های لازم برای افزایش کیفیت تا رسیدن به نتیجه مطلوب است.
انتصاریان با اشاره به مدل نظام کلان استاندارد سازی یادآور شد شورای عالی استاندارد می تواند به خوبی نقش خود را در اجرای هرچه صحیح تر این مدل ایفا کند.
از بازنشستگان سازمان ملی استاندارد ایران تجلیل خواهد شد
به مناسبت روز خانواده و روز تکریم بازنشستگان ، مراسمی صبح روز یکشنبه 21 آبان در محل سالن شهید صفاریان – کرج برگزار می شود.
در این مراسم که با حضور رییس، معاونان و مدیران کل سازمان ملی استاندارد ایران برگزار خواهد شد از بازنشستگان این سازمان تقدیر به عمل می آید.
ارتقا استاندارد و کیفیت رمز توسعه اقتصادی است
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در نهمین دوره جایزه ملی کیفیت ایران گفت: برای اینکه بتوانیم کیفیت را اندازه بگیریم در گام نخست باید استانداردهای لازم بوجود آید.
رضا تقی پور در این همایش که صبح امروز در محل سالن همایش های بین المللی صدا و سیما برگزار شد با بیان اینکه بدون استاندارد کوچکترین حرکتی نمی توان انجام داد افزود: استانداردها زبان مشترک فنی و کیفی در محصولات و خدمات است.
وی با اشاره به اینکه امروز در حوزه ارتباطات علاوه بر استاندارد و موارد کیفی بحث پروتکل نیز مطرح شده است افزود: اگر بخواهیم با دنیا ارتباط مناسبی داشته باشیم و مفاهیم خود را انتقال دهیم باید این پروتکل ها و استانداردها را رعایت کنیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه باید فرهنگ رعایت استاندارد ها و ارتقای کیفی در هر کالایی نهادینه شود ادامه داد: امروز کیفیت و استاندارد یک پدیده لوکس محسوب نمی شود بلکه لازمه فعالیت اقتصادی به خصوص در شرایط ویژه اقتصاد مقاومتی است.
وی با تاکید بر اینکه رعایت استانداردها لازمه حفظ بازارهای هدف صادراتی است افزود: متاسفانه در برخی بازارها با وجود سابقه بالای حضور بدلیل رعایت نشدن برخی استانداردها نتوانستیم موفق عمل کنیم.
وی اظهار داشت: بحث نهادینه شدن فرهنگ و تفکر کیفیت در تولید گام نخست محسوب شده و در گام بعدی قوانین و مقرارات را باید به این سمت سوق دهیم.
تقی پور ابراز امیدواری کرد: در سال تولید ملی بحث کیفیت و استاندارد بعنوان شاخص اصلی در پشتیبانی تولید و صادرات سرلوحه کار مسئولان قرار گیرد.
نظر شما