به گزارش خبرگزاری مهر، معصومه ظهیری، مشاور امور بانوان استانداری قم گفت: توسعه کتابخانه ها از جنبه های مختلف چون کتاب های در دسترس، نوع محیط کتابخانه و خدمات دهی به کتابخوانان در ترویج فرهنگ مطالعه از اهمیت بالایی برخوردار است.
عضو انجمن کتابخانه های عمومی استان قم افزود: این مسئله باید از دو بعد آماده سازی و فضاسازی و نیز کیفیت ترغیب به فرهنگ کتاب و کتابخوانی مورد بررسی و توجه قرار گیرد.
وی در ادامه با اشاره به غنای مطلوب از جهت وجود کتابخانه های تخصصی و اختصاصی گفت: در حال حاضر کتابخانه های تخصصی قابل توجهی چون کتابخانه های تخصصی تاریخ، ادبیات، فلسفه و فقه در استان قم وجود دارد که مورد استفاده علاقه مندان قرار می گیرد.
فرهنگ مطالعه در قم به الگویی برای دیگر استانها تبدیل شود
ظهیری ادامه داد: تعداد کتابخانههای عمومی و غیردولتی نیز در استان نسبت به سال های گذشته افزایش یافته ولی باید تعداد آنها با توجه به نرخ جمعیت افزایش یابد.
وی همچنین فراوانی کتاب های در دسترس جامعه به ویژه جوانان و نوجوانان و نیز تنوع موضوعات آن را مورد توجه قرار داد و افزود: زیاد بودن کتاب قابل دسترس یکی از انگیزه ها و مشوق های ترغیب به سوی فرهنگ مطالعه است.
وی تصریح کرد: فرهنگ مطالعه در قم باید به الگویی برای دیگر استان ها تبدیل شود چراکه این استان از لحاظ فرهنگی جایگاه ویژه ای در کشور دارد.
ظهیری در خصوص فضای کتابخانه ای برای بانوان یادآور شد: باید سرانه فضاهای کتابخوانی اختصاصی ویژه و مناسب خواهران در قم افزایش پیدا کند.
وی در ادامه از نبود برنامه های تبلیغی در جهت توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی انتقاد کرد و گفت: رسانه ها نقش مهمی در ترویج و تبیین فرهنگ مطالعه در جامعه دارند ولی متاسفانه هیچ برنامه تبلیغی در این زمینه وجود ندارد.
آموزش طب سالمندی ویژه ایثارگران در قم آغاز شد
مدیر کل بنیادشهید وامور ایثارگران قم گفت: کلاسهای آموزشی طب سالمندی و مراقبین ایشان برای هشت هزار و 852 نفر از جامعه شاهد و ایثارگر استان قم برگزار می شود.
محمد کاظم پورامینی افزود: این کلاسها با هدف حفظ و ارتقای سطح سلامت سالمندان شاهد و ایثارر برگزار می شود.
وی ادامه داد: جامعه هدف مشمول این طرح والدین شهدا، جانبازان و آزادگان بالای 60 سال که جمعیت چهار هزار 426نفر را شامل شده و مراقبین ایشان می باشند.
مدیر کل بنیادشهید وامور ایثارگران قم اضافه کرد: این جلسات ازسال 91 آغاز و تا سال 93 میبایست جامعه هدف پیش بینی شده و مشمول طرح باشد.
وی افزود: موضوعات آموزشی را تعریف سالمندی، احترام و تکریم در اسلام و قرآن و تغییران دوران سالمندی، سندروم سالمندی و شناخت منابع جمایتی و فعلتی سالمندی بیماریهای روانشاختی و پیگیری خطر و عوامل زیستی مخاطره آمیز می باشد.
پورامینی این دورهها را 12جلسه ذکر کرد و افزود: مدرسان این دوره ها پزشک عمومی، متخصص روانپزشکی، تغذیه و روانشناسی بالینی می باشد.
نخستین اجرای تکنیک موزائیک شکسته در قم
نخستین اجرای تکنیک زیباسازی با موزائیک شکسته در قم با اجرای موفق طرح بر دیواره زیرگذر رسالت پایان یافت.
سید محمد موسوی منش مدیر عامل سازمان زیباسازی شهرداری قم در تشریح این خبر گفت: برای نخستین بار در سطح استان، عملیات استفاده از تکنیک زیباسازی با موزائیک شکسته به مساحت 195 متر مربع بر روی دیواره ها و ستون های زیرگذر رسالت با موفقیت به اتمام رسید.
وی اظهار داشت: طرح کار شده با تکنیک مذکور، اثری از استاد حسن عزیزی از هنرمندان برجسته استان می باشد که با بهره گیری از عناصر نمادین هنر ایرانی اسلامی منطق الطیر عطار همچون سیمرغ، با تبیین مفهوم سیر و سلوک و رسیدن به وحدت از مسیر کثرت، اختصاصاً طراحی و پس از تأیید در شورای کارگروه هنری سازمان، اثر منحصراً با مالکیت سازمان زیباسازی شهرداری قم خریداری و اجرا شده است.
وی ادامه داد: اجرای این طرح بر دو دیواره اصلی و مجموع ستون ها، هرکدام به مساحت 65 متر ، مجموعاً 195 متر مربع با استفاده از تیم 15 نفره متشکل از کارشناسان و مجریان طرح به مدت 10 روز با اعتباری بالغ بر سیصد میلیون ریال به انجام رسیده و عملیات نور پردازی اثر نیز در حال اتمام می باشد.
موسوی منش در پایان ضمن قدردانی از حمایت های بی شائبه شهردار کلانشهر قم و معاون خدمات شهری در اجرای بهینه و گسترده طرح ها، پیرامون مقوله زیباسازی سیما و منظر شهری و اهمیت خاصه آن در سطح شهر کریمه اهل بیت (س)، خواستار توجه بهینه شهروندان و مسئولین در حفظ و پاسداشت آثار هنری و فعالیت های زیباسازی اجرا شده در سطح شهر شد.
نظر شما