به گزارش خبرنگار مهر، در طی چند ماه گذشته سخت تر شدن واردات برخی اقلام دارویی و نیز سوء استفاده محتکران از این موضوع سبب شده تا بیماران خراسان شمالی در تامین تعدادی از داروهای مورد نیاز خود با مشکل روبرو شوند.
این مشکل در مورد بیماری های سرطانی حادتر بود، قیمت بالای برخی از داروهای مورد نیاز و نیز نبود مشابه داخلی تعدادی از آنها، در کنار سوء استفاده محتکران از اندک داروی موجود، عرصه را بر بیماران سرطانی و خانواده های آنان تنگ کرده بود.
رییس انجمن بیماران سرطانی خراسانشمالی در این زمینه می گوید: بیماران سرطانی استان با کمبود دارو مواجههستند.
سید حمید حریری می افزاید: به طور مثال قرص تمودال 100 میلیگرم که مورد استفاده بیماران تومور مغزی است، در این استان یافت نمیشود.
وی اضافه می کند: یکی از بیماران با تومور مغزی که به این دارو احتیاج مبرم داشت فقط سه عدد از آن را در خراسان رضوی تهیه کرد، که این تعداد به هیچ عنوان برای وی کافی نیست.
حریری تصریح می کند: برای تامین این دارو با استان های خراسان رضوی و تهران نیز تماس گرفته شده اما تاکنون موفق به تهیه آن نشدهایم.
وی می گوید: این داروها به علت عدم وجود در بازار و احتکار آنها از سوی شرکت ها برای فروش با قیمت زیاد، در داروخانه ها یافت نمی شوند و این در حالی است که قیمت برخی از دیگر داروهای بیماران سرطانی نیز از 10 تا 25 درصد افزایش قیمت داشته است.
کمبود دارو در استان وجود ندارد
در پی این اظهار نظرها معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی خراسانشمالی گفت: کمبود دارو در استان وجود ندارد و اگر کمبودی به چشم میخورد به دلیل نبود داروی مورد نظر در کل کشور است.
سیدعلی وکیلی درباره داروی مورد نیاز بیماران خاص اظهار کرد: تمام اقلام دارویی مورد نیاز بیماران خاص و سرطانی از طریق بیمارستان امام رضا(ع) بجنورد تامین و با توجه به اعلام نیاز داروخانهها این داروها تهیه میشوند.
وی افزود: این سری از داروها با توجه به آمار بیماریهای خاص از طریق وزارتخانه تامین میشود.
وکیلی با اشاره به برخی اظهارنظرها مبنی بر کمبود تعدادی از اقلام دارویی در داروخانه های خراسان شمالی عنوان کرد: مسئله کمبود دارو به طور خاص در استان وجود ندارد و در مورد برخی از اقلام دارویی که واردات آنها با مشکل روبرو شده است نیز نمونه های داخلی آن وجود دارد و هم اکنون در داروخانه ها توزیع می شود.
وی با تاکید اینکه برخی کمبودهای محدود در زمینه دارویی دراستان نیز به دلیل کمبود کلی آن داروی خاص در کشور است، تصریح کرد: برخی کمبودهای مقطعی در مورد واکسن در ماه های گذشته در استان و کشور وجود داشت که در حال حاضر این مشکل نیز تا حدودی مرتفع شده است.
وکیلی با رد برخی شایعات مبنی بر نبود واکسن آنفولانزا در خراسان شمالی، اظهار داشت: هم اکنون این واکسن در داروخانه های استان به صورت محدود موجود بوده و در حال توزیع است.
وی با بیان اینکه در صورت کمبود دارو در استان، این موضوع به وزارت خانه اعلام و درخواست دارو می شود، افزود: در حال حاضر بیمارستان ها و مراکز درمانی خراسان شمالی در مورد داروی خاصی اعلام کمبود و نیاز نکرده اند.
ذخیره دارویی مناسبی در کشور وجود دارد
پیش از این رییس سازمان غذا و داروی کشور با اشاره به تدابیری چون ذخیره دارو گفته بود که با تمهیدات پیش بینی شده برای سال آینده نیز با مشکل کمبود دارو مواجه نخواهیم شد.
احمد شیبانی وضعیت دارو در کشور را مناسب ارزیابی کرده و افزوده بود: اگرچه تحریمها برای مردم و مسئولان دغدغه ایجاد کرد اما خوشبختانه با آمادگی که از گذشته داشتیم و با پیشبینیهایی که کردیم، اکنون در شرایطی قرار گرفتیم که دارویی با کمبود مواجه نشود.
وی تصریح کرده بود که یکی از علل عدم کمبود حاد دارو در کشور این است که 97 درصد داروها را در داخل تولید میکنیم و تنها حدود سه درصد داروهای مورد نیاز بازار از طریق واردات تامین میشود.
شیبانی با تاکید اینکه سه درصد داروهای وارداتی نیز در حال فرموله شدن توسط دانشمندان داروسازی کشور هستند، اظهار کرد: این داروها نیز به تدریج به تولید داخل اضافه شده و دیگر نگرانی از بابت هیچ دارویی نخواهیم داشت.
رییس سازمان غذا و دارو گفته بود اگرچه این تحریمها ممکن است به عنوان تهدید تلقی شود، اما به دیده فرصت به آن مینگریم و سعی میکنیم تولید داروها در داخل را افزایش دهیم.
نظر شما