۲۱ آبان ۱۳۹۱، ۱۱:۰۰

در کوهرنگ/

سکوت روستاهای عشایرنشین را فراگرفت/ خالی شدن مراتع از سیاه چادرها

سکوت روستاهای عشایرنشین را فراگرفت/ خالی شدن مراتع از سیاه چادرها

کوهرنگ - خبرگزاری مهر: با خروج عشایر از استان چهارمحال و بختیاری روستاهای عشایرنشین شهرستان کوهرنگ خالی از سکنه شده اند و سکوت در این روستاها حاکم شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، همان گونه که از نام استان چهارمحال و بختیاری پیداست، این استان از دو بخش چهارمحال و بختیاری تشکیل شده است.

بخش بختیاری که موطن اصلی بخش عشایر بختیاری است، با تمدن و فرهنگ دیرینه ایران پیوند ناگسستنی دارد. مردمان بختیاری بیشتر به صورت کوچگری زندگی می‌کردند و بین استان‌ها و نواحی زاگرس میانی کوچ می‌کردند.

ناحیه بختیاری ناحیه‌ای است کوهستانی، برف گیر و با مناظر بدیع مشتمل بر بخش‌هایی از دهستان‌های جانکی، فلارد، خانمیرزا، تنگزی، بازفت، دوآب صمصامی، دیناران، اردل، مشایخ، میانکوه و چغاخور و به طور کلی‌تر در شهرستان‌های کوهرنگ، اردل، فارسان و لردگان و برخز از مناطق شهری و روستایی دیگر زندگی می‌کنند.

بیشتر عشایر چهارمحال و بختیاری در شهرستان کوهرنگ به دلیل وجود منابع خدادادی و شرایط آب و هوایی مستقر می شوند.

آغاز کوچ عشایر شهرستان کوهرنگ از شهریورماه آغاز شد و هم اکنون عشایر از استان خارج شده اند و خانه های روستاهای عشایرنشین این شهرستان خالی از سکنه شده است.

تعداد زیادی روستای عشایر نشین در شهرستان کوهرنگ وجود دارد و خانه های این روستاها از سنگ و مصالح طبیعی ساخته شده است.

هم اکنون با ترک این روستاها توسط عشایر سکوت جای عشایر را در این روستاها فرا گرفته است. به جز تعدادی سگ در این روستاها موجود زنده ای مشاهده نمی شود.

در فصل بهار و تابستان دردره ها و مراتع این شهرستان عشایر چادر زده بودند و صدای دام عشایر کوهستان را فرا گرفته بود اما هم اکنون صدای باد و پیچیدن آن در کوهستان تنها صدایی است که به گوش می رسد.

معاون فرماندار کوهرنگ در این خصوص در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: عشایر در شهرستان کوهرنگ طبق تقویم کوچ  در شهریور، کوچ خود را آغاز کردند و حرکت خود را به مناطق گرمسیر کشور آغاز کردند.

اسکندر کریمی بیان داشت: حدود 80 درصد عشایر تا پایان مهرماه استان را ترک کردند و 20 درصد باقیمانده عشایر نیز اول آبان تاکنون این استان را ترک کردند.

وی یادآور شد:  هم اکنون عشایر روستاهای عشایر نشین خود را ترک کرده اند و به سمت استان خوزستان حرکت کرده اند.

وی بیان داشت: با آغاز فصل سرما در این شهرستان مراتع این شهرستان دیگر نمی تواند تولید علوفه کند و عشایر برای  تامین علوفه دامهای خود به مناطق گرمسیر کشور مانند خوزستان کوچ می کنند.

وی بیان داشت: هم اکنون روستاهای عشایرنشین بسیاری در این شهرستان خالی از سکنه شده اند و تا بهار سال آینده کسی در آنها زندگی نمی کند.

وی اذعان داشت: عشایر در مسیر حرکت خود تا کنون با مشکل حادی روبرو نشده اند.

دیر حرکت کردن عشایر موجب ایجاد مشکلات برای آنها می شود

بخشدار بازفت کوهرنگ در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت:  کوچ عشایر کوهرنگ طبق تقویم کوچ باید آغاز شود و تعلل درآغاز حرکت می تواند مشکلات بسیار زیادی برای آنها ایجاد کند.

حمید میرعلایی با اشاره به اینکه تعداد روستای عشایر نشین در این منطقه وجود دارد، بیان داشت: روستای "شورنگ درنگ" یکی از روستاهای عشایر نشین این منطقه است که چندی پیش به خاطر بارش فراوان باران و طغیان رودخانه دچار سیل شد.

ایجاد مشکلات برای مردم روستای عشایری شورنگ درنگ در اثر بی توجهی به هشدارها بوده است

وی ادامه داد: دیر حرکت کردن عشایر در این روستا موجب شد که مردم این روستا دچار مشکلاتی از جمله از بین رفتن قسمتی از وسایل خانگی خود و آذوقه خود شوند.

وی بیان داشت:  وقوع سیل در این روستا تلافت جانی نداشته است.

میرعلایی بیان داشت: آموزشها و هشدارها در این خصوص برای عشایر این منطقه انجام شده است وباید همیشه عشایر نسبت به هشدارها توجه داشته باشند.

کد خبر 1740515

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha