۲۲ آبان ۱۳۹۱، ۱۶:۳۸

مجتهدزاده :

نظام جامع حقوقی برای جامعه جهانی تدوین کنیم

نظام جامع حقوقی برای جامعه جهانی تدوین کنیم

مشاور امور زنان رئیس جمهور گفت:باید یک نظام حقوقی جامع که بتواند جامعه جهانی را در چارچوب عدالت در همه زمینه های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی کمک کند، ایجاد کنیم.

به گزارش خبرنگار مهر ، مریم مجتهدزاده مشاور امور زنان رئیس جمهور در مراسم دومین همایش بین المللی حقوق بشر و فرهنگ ها که در مرکز مطالعات وزارت امور خارجه برگزار شد ، گفت: باید یک نظام حقوقی جامع که بتواند جامعه جانی را در چارچوب عدالت در همه زمینه ها سیاسی، اقتصادی و اجتماعی کمک  کند، ایجاد کنیم.

وی افزود : در این راستا اسلام به عنوان کامل ترین دین الهی می تواند نقطه اتکا و راهنمای بزرگ برای هویت در حوزه اجتماعی و فرهنگی به ویژه پیرامون موضوع زنان قرار گیرد.

مجتهدزاده خاطرنشان کرد : جمهوری اسلامی ایران از اجلاس پکن به بعد بارها این نکته مهم را به فعالین حقوق بشری گوشزد کرد که تدوین حقوق زنان بدون در نظر گرفتن حقوق تکوینی و وجهه فرهنگ مداری بشریت امکان پذیر نیست . اساسا حقوقی که بدون این مبانی پایه گذاری شود ، حقوق نیست .

همچنین در ادامه این مراسم شریفی صدر؛ مدیر کل حقوق بشر و زنان وزارت امور خارجه نیز گفت: در دهه 40 قدرت های جهان به دهشتناک ترین وضع به جان یکدیگر افتادند و در پایان جنگی که به نابودی بخش عظیمی از ملت ها منتج شد، اعلامیه جهانی حقوق بشر به تصویب رسید. اعلامیه جهانی حقوق بشر و به تبع آن هنجارهای منبعث از اسناد بین المللی حقوق بشری طبعا در بستر تاریخی و زمینه های اجتماعی خاص و با بهره گیری از منابع فرهنگی موجود و در پاسخ به واقعیات جامعه بین الملل عصر خود تدوین شده اند.

وی افزود:بدیهی است جنبش حقوق بشر باید پاسخگوی نیازها و رفع دغدغه ها و نگرانی های مردمان زمان خود باشد و متناسب با این نیازها می بایست همواره پویایی خود را حفظ کند. مفاهیم و هنجارهای کنونی حقوق بشری مفاهیمی ایستا نیستند و همگام با تکامل اندیشه های بشری و همگام با توسعه حیات انسانی تغییر و تحول می یابند. برای این منظور بهره گیری از همه ظرفیت گنجینه های تمدنی که بخش مهمی از آن در فرهنگ های حقوقی جوامع مختلف مستتر است ضرورتی غیر قابل انکار است.

شریفی صدر اظهار داشت: آثار عمیق نگرش یکسان اسلام به زن و مرد را به وضوح در انقلاب عدالت قضایی انسان دوستانه اسلامی نیز شاهد هستیم. حقوقی که اسلام 14 قرن قبل برای زن تعیین کرده است گاهی از حقوق مردان نیز فزونی می گیرد و هنوز بسیاری از ابعاد مترقیانه این حقوق را در سایر نظام های مدرن قضایی نیز مشاهده نمی کنیم.

وی خاطرنشان کرد:بی تردید واکاوی عدالت قضایی انسان دوستانه اسلام در حوزه های حقوق عمومی و حقوق خصوصی و معرفی آنها برای بهره گیری عملی در دنیای مدرن می تواند در غنی سازی مفاهیم حقوق بشری بسیار تاثیرگذار باشد.

کد خبر 1741808

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha