به گزارش خبرنگار مهر، یزدان عشیری؛ دبیر نخستین جشنواره بین المللی فیلم- عکس و فیلمنامه شهدای جهاد علمی، با اعلام این خبر در نشست رسانه ای که صبح امروز با حضور حجت الاسلام عباس نصیری فرد دبیر کنگره شهدای جهاد علمی در سالن اجتماعات سازمان بسیج اساتید دانشگاه ها و مراکز آموزشی عالی کشور برگزار شد گفت: در این راستا، طی روزهای 14 و 15 آذر هم نشست های تخصصی این رویداد سینمایی در یکی از دانشگاه های تهران با حضور کارشناسان و صاحب نظران فرهنگی و سینمایی برگزار می شود.
وی در ادامه با اشاره به بخش های مختلف این جشنواره گفت: نخستین جشنواره بین المللی فیلم- عکس و فیلمنامه شهدای جهاد علمی در بخش های مختلف چون فیلم کوتاه که شامل فیلم های کوتاه داستانی، آثار مستند، نماهنگ، فیلمنامه که شامل خلاصه فیلمنامه سینمایی، کوتاه و طرح های مستند و نماهنگ و عکس که شامل تک عکس یا مجموعه عکس هایی که با موضوع مرتبط است به اجرا در خواهد آمد.
دبیر این جشنواره با اشاره به بخش بین الملل جشنواره شهدای جهاد علمی گفت: بخش بین الملل در ساختارجشنواره به عنوان بخش جنبی و غیررقابتی تعریف شده و کلیه فیلم هایی را در بر می گیرد که به نوعی با جریان جنگ خاموش غربی ها و استکبار جهانی در راستای "نخبه کشی" و تخریب و تضعیف دانش هسته ای ایران، جهان اسلام و ملل مستقل مربوط می شود.
عشیری در ادامه با اشاره به محورهای موضوعی این جشنواره گفت: عشیری با بیان اینکه محورهای موضوعی این جشنواره شهدای جهاد علمی هستند؛ توجه به ابعاد مختلف شخصیتی شهدای شاخص جهاد علمی چون مجید شهریاری، مسعود علیمحمدی، حسن طهرانی مقدم، مصطفی احمدی روشن و داریوش رضایی نژاد رویکردهای ویژه این جشنواره هستند.
وی به برگزاری نشستها اشاره کرد و گفت: برگزاری دو نشست تخصصی در زمان برگزاری جشنواره حتمی است و در کنار آن امکان برگزاری نشستهای دیگری قبل از برگزاری وجود دارد. دبیری این نشستها را عباس کریمی بر عهده دارد و در آنها از اهالی سینما و منتقدان حرفهای شرکت می کنند و از سویی محلی برای حضور اهالی رسانه نیز هست.
دبیر این جشنواره در ادامه با اشاره به اهدای 30 جایزه به برترین های این جشنواره گفت: جوایز جشنواره در بخش های فیلم، فیلمنامه و عکس به هشت مقام برتر اهدا خواهد شد از این رو قرار است نفر اول لوح سپاس، تندیس جشنواره و هزینه سفر عمره به اتفاق همسر، نفر دوم لوح سپاس، تندیس جشنواره و هزینه سفرعمره ، نفر سوم لوح سپاس، تندیس جشنواره و هزینه سفر عتبات عالیات به اتفاق همسر، نفر چهارم لوح سپاس، تندیس جشنواره و هزینه سفر به مشهد مقدس به همراه خانواده، نفر پنجم لوح سپاس، تندیس جشنواره و هزینه سفر به مشهد مقدس به اتفاق همسر، نفر ششم، هفتم و هشتم لوح سپاس، تندیس جشنواره و هزینه سفر به مشهد مقدس.
وی در ادامه صحبت های خود به غفلت سینِما و تلویزیون از حوزه شهدای ترور اشاره کرد و گفت: این سؤال قابل طرح است که چرا وقتی از آثار فاخر حرف میزنیم صرفا، شخصیتهای تاریخی دور و مقاطع خاصی از تاریخ در اولویت قرار می گیرند؟ آیا ترور اندیشمندان و دانشمندان علمی و چهره های تاثیرگذار تاریخ معاصر در شمار آثار فاخر تعریف نمی شوند؟ آیا روایت زندگی دانشمندان جوان هسته ای کشور و تصویر فراز و فرودهای فرایند پویایی توسعه در ایران بعد از انقلاب اسلامی در این گستره نمی گنجد؟ این در حالی است که متأسفانه این نوع نگاه حتی در مجموعه تولیدات غیرفاخر سینِما و تلویزیون کشور نیز نادیده گرفته شده است.
وی در پایان گفت: درحالی که بخش عظیمی از سرمایهگذاری ها و برنامهریزی تولیدات سینمایی و تصویری در غرب – آمریکا و اروپا - در زمینه تروریسم است و اغلب هم می کوشند مسلمانان را تروریست بخوانند هنرمندان ما از این موضوع و موضع غافل بودند و بیشتر از آنها؛ مدیران.
در ادامه این نشست حجت الاسلام عباس نصیری فرد دبیر کنگره شهدای جهاد علمی کشور با اشاره به این مطلب که رسانه ها در معرفی ابعاد شخصیتی شهدای جهاد علمی کار در خور توجهی نشان نداده اند گفت: متاسفانه رسانه های ما در این مدت آنگونه که مقام و جایگاه این شهدا است به ویژگی های اخلاقی و علمی دانشمندان هسته ای نپرداخته اند و شاید بتوان گفت کم کاری صورت گرفته است .
حجت الاسلام عباس نصیری فرد با اشاره به اینکه ابعاد شخصیتی این شهدا مغفول مانده است گفت: بسیج اساتید در همین راستا اقدام به برگزاری کنگره شهدای جهاد علمی کرده است. به همین جهت چهار جشنواره فرهنگی هنری شامل جشنواره بین المللی شعر ، جشنواره بین المللی فیلم کوتاه ،فیلمنامه و عکس جشنواره اثار خبرنگاران و جشنواره مقاله های علمی برای معرفی این شهیدان دانشمند یعنی دکتر علی محمدی ،دکتر شهریاری ،مهندس احمدی روشن ،مهندس رضایی نژاد و سردار دانشمند طهرانی مقدم برگزار می شود که خصوصا در بخش شعر و فیلم استقبال خوبی از این جشنواره ها صورت گرفت.
دبیر کنگره شهدای جهاد علمی کشور با اشاره به تدوین کتاب هایی برای هریک از این شهدای جهاد علمی اشاره گفت: حقیقت این است که انرژی هسته ای تنها بخشی از اتفاقی بود که این شهدا در راه اعتلا و پیشرفت آن در کشور قدم برداشتند و مهمتر از آن یک جریان علمی بود که توسط این شهدا به راه افتاد و آن جریان مبارزه با استعمار علمی استکبار بود؛ و دشمن در راستای همین جریان سازی علمی دست به ترور این دانشمندان زد.
وی ادامه داد : امثال شهید شهریاری که کار غنی سازی اورانیوم از سه و نیم درصد به 20 درصد را انجام داد ویا شهید علیمحمدی که یک استاد تمام فیزیک که به لحاظ علمی در دنیا شناخته شده بود حتی یک روز هم در خارج از کشور درس نخوانده بود . این یعنی مبارزه با استعمارعلمی بر اساس شعار ما می توانیم و دشمن دقیقا تاب تحمل همین موضوع را نداشت و دست به ترور این عزیزان زد.
دبیر کنگره شهدا ی جهاد علمی کشور در ادامه سخنانش گفت : واقعیت این است که درباره این شهدا و خدماتی که برای جمهوری اسلامی ایران انجام دادند به لحاظ برخی مسائل امنیتی خیلی نمی شود بیان کردو این مظلومیت این شهدا را بیشتر نشان می دهد.
وی افزود : ما در بحث تدوین کتاب ها نتوانستیم بسیاری از مطالب جمع آوری شده درباره این شهدا را به خاطر ملاحظات امنیتی بیاوریم. با این حال برخی کج سلیقگی ها هم اتفاق افتاد مثلا درباره کسی مثل شهید داریوش رضایی نژاد در روزهای اولیه بعد از شهادتش از عبارت دانشجوی شهید
نصیری فرد در ادامه افزود: خدماتی که شهید رضائی نژاد برای نظام داشت حتی نزدیک ترین افراد خانواده اش از آن بی خبر بودند و بعد از شهادتش متوجه شدند. این یعنی مظلومیت لذا وظیفه ماست که تا حد ممکن در نشان دادن جایگاه و چهره علمی آنها به جامعه به خصوص جامعه دانشگاهی کشور تلاش کنیم.
وی درپایان این نشست افزود: جهاد همیشه صحنه قتال نیست بلکه این شهدای بزرگوار در جبهه علم و فنآوری به مبارزه با استعمار علمی غرب و خصوصا آمریکا به پا خواستند.دستاوردهای علمی دانشمندان ایران اسلامی مرجعیت علمی آمریکا را زیر سوال برد.
نظر شما