۲۳ آبان ۱۳۹۱، ۱۳:۳۶

ابوالفتح میرزایی:

50 بیمار دیالیزی همدان درلیست انتظار پیوند کلیه قرار دارند

50 بیمار دیالیزی همدان درلیست انتظار پیوند کلیه قرار دارند

همدان - خبرگزاری مهر: مدیر انجمن حمایت از بیماران کلیوی استان همدان گفت: 50 بیمار دیالیزی استان همدان در لیست انتظار پیوند کلیه قرار دارند.

ابوالفتح میرزایی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه بیش از 50 بیمار دیالیزی استان در لیست انتظار پیوند هستند، گفت: بیماران کلیوی طیف وسیعی از بیماران را شامل می‌شوند و از این افراد تنها بیماران دیالیزی و بیمارانی که پیوند کلیه در خصوص آنها صورت گرفته است تحت پوشش این انجمن هستند.

وی اضافه کرد: با توجه به اینکه بیماران دیالیزی به علت نارسایی و عدم کارکرد مطلوب کلیه‌ها در دفع مواد زاید و سموم بدن دچار مشکلات عدیده ای هستند خون این افراد باید هفته ای دو تا سه بار دیالیز شود و در صورتی که این اتفاق نیفتد این بیماران با عواقب خطرناکی روبه‌رو می‌شوند.

1400 بیمار دیالیزی و پیوند کلیه تحت پوشش انجمن حمایت از بیماران کلیوی هستند

میرزایی اضافه کرد: در حال حاضر هزار و 400 بیمار دیالیزی و پیوند کلیه در استان همدان تحت پوشش انجمن حمایت از بیماران کلیوی هستند که از این تعداد حدود 700 نفر پیوند کلیه شده اند و حدود 700 نفر از این افراد نیز بیمار دیالیزی هستند که تمامی آنها کاندیدای پیوند کلیه بوده و درمان دیگری برای آنان وجود ندارد.

وی با بیان اینکه انجام دیالیز هزینه‌های بالایی دارد و مراکز بهداشتی و درمانی دیالیز را به صورت رایگان برای بیماران انجام می‌دهند، گفت: هزینه‌های ایاب و ذهاب، ویزیت، آزمایش‌ها و تهیه داروها هزینه‌های بالایی بر بیماران دیالیزی تحمیل می‌کند و یک بیمار دیالیزی برای پیگیری درمان خود حداقل باید ماهانه 150 هزار تومان هزینه کند.

وی با اشاره به اینکه در شهرستان همدان دو مرکز دیالیز در بیمارستان شهید بهشتی و بیمارستان بعثت همدان وجود دارد، گفت: تمام شهرستان‌های استان همدان نیز به جز شهرستان بهار و فامنین از دستگاه‌های دیالیز برخوردار هستند.

حداقل به 10 تا 15 تخت دیالیز دیگر در استان همدان نیاز است

میرزایی با اشاره به اینکه در حال حاضر در استان همدان 80 تخت دیالیز و در شهرستان همدان 30 تخت دیالیز وجود دارد، گفت: حداقل به 10 تا 15 تخت دیالیز دیگر در استان همدان نیاز است.

وی یادآور شد: در حال حاضر بیش از 50 نفر از بیماران دیالیزی استان همدان طبق تشخیص تیم پزشکی از سن و شرایط جسمانی مناسب برخوردار بوده و مشکلی برای پیوند کلیه ندارند و در لیست انتظار پیوند هستند.

میرزایی با بیان اینکه کهولت سن یکی از موارد منع پیوند کلیه در بیماران دیالیزی است و پیوند کلیه در سنین بالا انجام نمی‌شود، اضافه کرد: در واقع تمامی شرایط مساعد انجام پیوند از جمله سن بیمار، قوای جسمانی، امکانات اقتصادی و وجود اهدا کننده مناسب باید فراهم باشد تا پیوند کلیه انجام شود.

وی ادامه داد: کلیه پیوندی معمولاً از سه طریق پیوند کلیه از فرد غریبه، پیوند کلیه از اعضای خانواده بیمار کلیوی و پیوند کلیه از بیمار مرگ مغزی تأمین می‌شود.

قیمت مصوب برای فروش کلیه شش میلیون تومان است

وی افزود: واگذاری یا فروش کلیه توسط فرد غریبه معمولاً در قبال دریافت مبلغی صورت می‌گیرد که انجمن حمایت از بیماران کلیوی تعرفه‌ای را در سطح کشور مصوب کرده که بر طبق این تعرفه، بیمار دریافت کننده کلیه باید شش میلیون تومان پاداش به فرد اهداکننده کلیه پرداخت کند که این مبلغ یا توسط خود بیمار و در برخی موارد از طریق کمک‌های مردمی تأمین می‌شود.

وی اضافه کرد: براساس مصوبه هیئت وزیران به فرد اهداکننده کلیه یک میلیون تومان پاداش دولتی تعلق می گیرد و در نتیجه هر فردی که بخواهد کلیه خود را به دیگری واگذار کند هفت میلیون تومان دریافت می‌کند.

میرزایی با تاکید بر اینکه بیش از 90 درصد نیازهای بیماران پیوند کلیه از طریق پیونده زنده به زنده انجام می‌شود، گفت: پیش از انجام پیوند کلیه چه در موارد پیوند زنده به زنده و چه در مواردی که پیوند از طریق بیمار مرگ مغزی صورت می‌گیرد یک سری آزمایشات کامل بر روی دهنده عضو صورت می‌گیرد تا پس از عمل پیوند مشکلاتی در بیمار ایجاد نشود.

کد خبر 1742793

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha