به گزارش خبرگزاری مهر، وقتی این ماده با یک ریزتراشه ترکیب شود می توان از آن در حسگرهای خود انرژی، وسایل الکترونیکی کم مصرف و ایمپلنت های پزشکی استفاده کرد.
در حالی که نانولوله های کربنی تک دیواره برای ساخت سلول های خورشیدی شفاف و سلول های خورشیدی تمام کربنی استفاده می شود در مقایسه با همتایان فوتوولتاییک معمولی خود هنوز بسیار ناکارآمد هستند.
با تکمیل برقی که توسط نور و همچنین توسط ترموالکتریسیتی تولید می شود، این نانو ماده هیبریدی می تواند عملکرد بسیار بهتری نسبت به نانو ماده صرفا نوری یا صرفا گرمایی داشته باشد.
"وی چن" مجری این تحقیقات از دانشگاه تکزاس می گوید: اگر بتوانیم نور و گرما را به برق تبدیل کنیم ظرفیت و قابلیت بسیار بالایی برای تولید انرژی خواهیم داشت. با افزایش تعداد ریز- ابزارها بر روی یک تراشه، این فناوری می تواند زمینه جدید و اثربخشی را برای مکمل سازی یا جایگزینی فناوری سلولهای خورشیدی فراهم کند.
این ماده جدید در ترکیب نانومواد سولفید مس با نانولوله های کربنی تک دیواره ساخته شده و سپس در نمونه اولیه یک ژنراتور ترموالکتریک کار گذاشته شده است دانش پژوهان امیدوارند با این شیوه سرانجام بتوانند برق را در مقیاس میلی وات تولید کند.
محققان می گویند در مقایسه با نوار نازک نانولوله های کربنی تک دیواره این نوار نازک جدید جذب نور را تا 80 درصد در محیط آزمایشگاه افزایش داده و آن را برای ژنراتور کاراتر کرده است.
همچنین سولفید مس بسیار ارزان تر و در دسترس تر از فلزات نجیب در مواد هیبریدهای مشابه است.
نتایج این تحقیقات در نشریه نانوتکنولوژی منتشر شده است.
نظر شما