به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر، در ادامه جلسه روز چهارشنبه نمایندگان مجلس شورای اسلامی کلیات طرح الحاق به کمیته امداد امام خمینی(ره) و جمعیت هلال احمر به فهرست نهادها و موسسات مشمول ماده(172) اصلاحی قانون مالیات های مستقیم را به تصویب رساندند.
در صورت تصویب نهایی این طرح وجوه پرداختی خیرین به کمیته امداد و جمعیت هلال احمر از پرداخت مالیات های مستقیم معاف می شود.
در ابتدای بررسی این طرح محمد دامادی نماینده مردم ساری در موافقت با کلیات این طرح گفت: این طرح تنها در راستای فعالیت های حمایتی از کمیته امداد و تشویق خیرین است.
وی ادامه داد: خیرین و مردم نقش خود را به درستی در حمایت از محرومان بازی می کنند و دولت نباید از این افراد مالیات بگیرد.
در ادامه سیدحمیدرضا طباطبائی، نماینده مردم نائین در مجلس شورای اسلامی در مخالفت با این طرح افزود: با تصویب نهایی این طرح کسانیکه کمک هایی را به نهادهای دولتی می کنند از پرداخت مالیات در یکی از سنوات معاف می شوند و این امر برخلاف قانون است.
وی با بیان اینکه وظیفه اصلی کمیته امداد کمک به محرومان است، تصریح کرد: کمیته امداد فعالیت های اقتصادی موثری دارد و بدین ترتیب نباید سهم مالیاتی دولت به این کمیته پرداخت شود.
طباطبائی ادامه داد: با تصویب نهایی این طرح درآمدهای دولت کاهش می یابد بدون اینکه منبعی برای جبران آن درنظر گرفته شود.
همچنین ایرج ندیمی، نماینده مردم لاهیجان در مجلس شورای اسلامی نیز در موافقت با این طرح اظهار داشت: با تصویب نهایی این طرح کمک های بلاعوض خیرین جهت بازسازی و کمک به افراد تحت پوشش کمیته امداد از پرداخت مالیات معاف می شوند.
نماینده مردم لاهیجان در مجلس تاکید کرد: دولت برای اداره کشور از مردم مالیات اخذ می کند در حالیکه وجوه کمکی خیرین نیز برای اداره کشور و کمک به محرومین استفاده می شود، لذا لزومی ندارد که از آنها مالیات اخذ شود.
ندیمی با بیان اینکه این قانون در 98 کشور جهان نیز اجرا می شود، بیان کرد: ما باید خیرین را برای کمک به کمیته امداد و هلال احمر تشویق کنیم.
در ادامه محمود شکری، نماینده مردم طالش در مجلس شورای اسلامی نیز در مخالفت با این طرح گفت: براساس قانون برنامه پنجم توسعه دولت می تواند حساب هایی را برای نهادهای مختلف جهت کمک به کمیته امداد و هلال احمر باز کند که این حساب ها معاف از مالیات هستند. براساس این قانون نیازی به تصویب طرحی برای معافیت وجوه پرداختی خیرین از مالیات های مستقیم نیست.
شکری با تاکید بر اینکه این طرح در تناقض با برنامه پنجم توسعه است، افزود: براساس برنامه پنجم توسعه هر گونه تخفیف مالیاتی به نهادها و موسسات لغو شده است لذا این طرح مخالف برنامه پنجم توسعه است.
همچنین سیدحسین نقوی حسینی، نماینده مردم ورامین در مجلس شورای اسلامی نیز در موافقت با این طرح اضافه کرد: وجوه حساب های دولت که به خیرین برای ارسال کمک ها داده می شود، از سوی دولت اداره می شود، اما بسیاری از خیرین دوست دارند خودشان خدمت خیر انجام دهند و وجوهشان در اختیار دولت قرار نگیرد، لذا این طرح در راستای حمایت و تشویق خیرین است.
علی عسگری، رئیس سازمان امور مالیاتی در پایان نیز با تاکید بر مخالفت دولت با این طرح خاطر نشان کرد: براساس ماده(172) قانون برنامه پنجم توسعه دولت اختیار قانونی دارد تا به همه دستگاه هایی که می خواهند کار خیر انجام دهند، حساب باز کنند و این حساب از مالیات معاف است.
عسگری تصریح کرد: ماده(172) ظرفیت لازم برای کمک به کمیته امداد و هلال احمر را دارد و نیاز به تصویب چنین طرحی نیست.
در پایان نیز نمایندگان با 160 رای موافق، 31 رای مخالف، 16 رای ممتنع از مجموع 228 نماینده حاضر در مجلس شورای اسلامی کلیات این طرح را به تصویب رساندند.
نظر شما