به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سایت اینترنتی کمپین کسمی، سید حسین موسویان مذاکره کننده سابق هسته ای در این مقاله می نویسد: با وجود پیوستن در حدود 190 کشور جهان به ان پی تی. و با گذشت چهار دهه از تاسیس این پیمان اهداف مهم آن محقق نشده است.
وی می نویسد: نخستین و مهمترین هدف این پیمان خلع سلاح کشورهای دارنده تسلیحات هسته ای از جمله؛ چین، روسیه، بریتانیا، فرانسه، و آمریکا دومین هدف ممانعت از اشاعه هسته ای و فناوری های مربوط به تسلیحات هسته ای و سومین هدف آن تضمین همکاری در حوزه انرژی هستهای صلح آمیز و ارائه فناوری هسته ای از سوی دارندگان آن به کشورهایی دیگر است.
در ادامه این مطلب آمده است: گرچه پنج عضو دائم شورای امنیت همگی ان پی تی. را به تصویب رسانده اند اما هیچکدام از آنها به تعهدات خود بر اساس این پیمان عمل نکرده و تسلیحات اتمی خود را کنار نگذاشته اند. پس از بیش از چهل سال آنها هنوز انباشت هایی از کلاهک های هسته ای دارند و در حلا حاضر روسیه، و آمریکا بیش از 10 هزار کلاهک اتمی دارند و در حدود نیمی از آنها در انبار در انتظار آن هستند تا از کار انداخته شوند. فرانسه و انگلیس در حدود 225 کلاهک دارند و چین هم 240 کلاهک دارد.
این مذاکره کننده سابق هسته ای می نویسد: با وجودی که روسیه آمریکا، فرانسه، و بریتانیا اقدام به کاهش فهرست موجودی های خود درانبار کرده اند اما هنوز اهداف جامع خلع سلاح در هاله ای از ابهام قرار دارد.
در ادامه نویسنده به هدف دوم پیمان اشاره می کند و می نویسد: هدف دوم ممانعت از اشاعه هسته ای است؛ اما پاکستان، و هند به تسلیحات هسته ای دست یافته اند و اسرائیل هم گفته می شود که هم اکنون کلاهک های هسته ای دارد. بجز کره شمالی که تحت فشار غرب است، کشورهای غربی با کشورهای دست یابنده به تسلیحات هسته ای روابطی راهبردی دارند.
وی همچنین به هدف سوم این پیمان یعنی ارائه فناوری هسته ای به کشورها و همکاری با آنها در زمینه انرژی هسته ای صلح آمیز اشاره می کند و می نویسد: با اینکه ایران از زمان قبل از انقلاب قدم در عرضه انرژی هسته ای مسالمت آمیز گذاشته و بر اساس بند شش پیمان هر کشوری این حق را دارد اما رویکرد غرب در برابر ایران هسته ای پس از انقلاب دو گانه بوه است.
نظر شما