به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام زین العابدین روحانی نیا، با بیان اینکه همه فرهنگ ها با کتاب آغاز میشوند و تجربههای خود را به کتاب میسپارند، اظهار داشت: از این میان اسلام بیشترین بهره را از کتاب برده و معجزه سترگ محمد(ص) نیز در میان سطرهای کتاب صورت پذیرفت.
وی با اشاره به اینکه کتابخانهها در توسعه فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و اجتماعی جامعه نقش چشمگیری داشتهاند، افزود: در همین راستا این نهاد به منظور ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی و با محوریت ائمه جماعات، روحانیون مستقر و روحانیون طرح هجرت، اقدام به حجت الاسلام روحانی نیا با توجه به اهمیت کتابخانه های مساجد روستایی اظهار داشت: خدمات فرهنگی روستاها به علت پراکندگی جمعیت روستایی و سطح سواد آن ها همواره با مشکلاتی روبرو بوده و لازم است برای رفع این مشکلات تلاش دوچندانی صورت گیرد.
وی اضافه کرد: برای دریافت محصولات فرهنگی و اطلاعاتی از طریق نهادهای اطلاع رسانی، روستاها نیازمند کتابخانه های روستایی به عنوان نهادی آموزشی، فرهنگی و اجتماعی هستند.
این مسئول با تاکید بر اینکه کتابخانه ها نقش بارزی در بهبود شرایط زندگی روستاییان ایفا می کنند، تصریح کرد: به همت این اداره کل تاکنون 78 کتابخانه روستایی در استان راه اندازی و تجهیز شده است.
مدیر کل تبلیغات اسلامی خراسان شمالی همچنین با اشاره به فعالیت ها ی صورت گرفته در بخش کتابخانه های شبستان و حوزه دین افزود: تاکنون 30 کتابخانه شبستان مساجد و 11 کتابخانه تخصصی حوزه دین نیز در استان راه اندازی و تجهیز شده است.
وی در ادامه به مشکلات موجود در برخی کتابخانه ها اشاره کرد و گفت: ثابت نبودن کتابداران و تعویض پیاپی آنها، نبود کتابداران متخصص در این کتابخانه ها، کم بودن تعداد کتابخانه های روستایی، نبود فضای اختصاصی برای کتابخانه ها، کمبود تجهیزات و لوازم مورد نیاز، کمبود بودجه و اعتبار اختصاصی در این حوزه، وجود موازی کاری ها در مساجد از طریق بسیج، کانون های فرهنگی مساجد و در نتیجه نبود کیفیت و غنای لازم در کتابخانه ها، پائین بودن آمار مطالعه در استان و عدم فرهنگ سازی و به تبع آن کاهش مراجعه مردم به کتابخانه ها و فقدان امکانات سمعی، بصری و رایانه و فضای مناسب برای مطالعه در کتابخانه های مساجد از مهمترین این مشکلات است.
نظر شما