به گزارش گروه دين و انديشه "مهر" به نقل از رسا، آيت الله مصباح يزدي در ديدار با رهبران مذهبي هند گفت : جهات مشتركي از لحاظ فرهنگ و تمدن و روابط تجاري و اقتصادي ميان دو كشور وجود دارد كه پيشينه اين ارتباط به قرنها قبل از ظهور اسلام ميرسد. آنچه كه به نظر بنده بيشتر حائز اهميت است، جهات مشترك روحي و معنوي است كه ميان مردم ايران و مردم هند وجود داشته و دارد.
وي در ادامه سخنان خود جهان امروز را به دو بخش تقسيم كرد و افزود: اين تقسيم بر مبناي ريشه اختلاف فرهنگي در بخش دنياست، امروز مرم دنيا به دو فرهنگ مادي و فرهنگ معنوي قابل تقسيماند. بخشي از مردم توجهشان به بدن و ويژگيهاي مادي و جسماني انسان است كه اين فرهنگ را «فرهنگ مادي» ميدانيم. در مقابل بخشي از مردم دنيا كه غالباً در مشرق زمين زندگي ميكنند، داراي فرهنگ معنوياند. اين فرهنگ شامل مذاهب مختلفي است كه معروف ترين آنها هندوييسم و اسلام است.
آيت الله مصباح يزدي تأكيد كرد : به نظر ما فراموش كردن بعد معنوي انسان، زمينه فساد اخلاقي جهان را فراهم كرده است. بنابراين مهمترين وظيفه رهبران هند و مسلمان اين است كه در جهت تقويت بعد معنوي بشر كوشش كنند و اين چيزي است كه امروز در انقلاب اسلامي ايران فراهم شده و مردم ايران علاقه خودشان را به معنويات كاملاً نشان ميدهند.
وي وجود اشتراكات فرهنگي از قبيل رواج زبان و ادبيات فارسي در هندوستان را عامل مهمي براي تحقق اين هدف دانست و افزود : بنده در جريان بازديد سال گذشته از هندوستان معبدي را ديدم كه ساخت آن به اتمام نرسيده بود، ولي سنگ تاريخ آن يك غزل عرفاني فارسي بود و اين گوياي اين حقيقت است كه ادبيات فارسي نقش مهمي در فرهنگ كنوني هندوستان دارد.
رييس مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني ـ ره ـ ادامه داد : آنچه درباره علاقه و احترام مردم هندوستان نسبت به امام حسين ـ ع ـ اشاره كرديد، عامل مهم ديگري است كه از يك طرف از نجابت و اصالت مردم هند و از طرفي ديگر از حقيقت و ارزش كار اين بزرگوار حكايت دارد.
در ابتداي اين ديدار، يكي از همراهان شانكراشاريا يكي از رهبران مذهب بوداي هند با اشاره به متون تاريخي و كهن هند گفت : در كتب تاريخي از هزاران سال قبل از اسلام، وعده ظهور دين اسلام و پيامبر اكرم ـ ص ـ و همين طور در خصوص فضايل روحاني و معنوي اميرالمؤمنين ـ ع ـ مطالبي آمده است.
وي افزود: در زمان امام حسين ـ ع ـ كه ايشان در آستانه جنگ با دشمنان خود بودند، پادشاه هند 5 هزار نيروي جنگي براي ياري امام حسين ـ ع ـ گسيل داشت كه در ميان راه متوجه شدند امام حسين ـ ع ـ و يارانش شهيد شدهاند و به همين جهت پادشاه هند براي ايشان عزاداري برپا كرد. ايران هميشه از تمام جهات اقتصادي، سياسي و فرهنگي با ما بسيار نزديك بوده است.
وي با انتقاد از سياستهاي خصمانه و سلطهجويانه امريكا و رژيم صهيونيستي اظهار داشت : ما به شدت مخالف سياستها و اقدامات نظامي امريكا كه باعث سلب استقلال، آزادي و آسايش مردم دنياست، هستيم.
در اين ديدار بر لزوم تبادل، تقويت و مشتركات فرهنگي به ويژه در بعد معنوي ميان دو كشور تأكيد شد.
آيت الله مصباح يزدي رييس مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني در ديدار با يكي از رهبران مذهبي هند و هيئت همراه گفت: مهمترين وظيفه رهبران هندي و مسلمان اين است كه در جهت تقويت بعد معنوي بشر كوشش كنند.
کد خبر 174434
نظر شما