۲۶ آبان ۱۳۹۱، ۱۳:۰۶

مهر گزارش می دهد ؛

راه‌اندازی اولین جزیره انرژی ایران در خلیج‌فارس/ آغاز توسعه 16 میدان جدید نفت و گاز

راه‌اندازی اولین جزیره انرژی ایران در خلیج‌فارس/ آغاز توسعه 16 میدان جدید نفت و گاز

همزمان با آغاز توسعه 16 میدان جدید نفت و گاز در منطقه تنگه هرمز، ساخت و راه اندازی پالایشگاه‌های جدید گاز و مجتمع‌های پتروشیمی برای تبدیل قشم به اولین جزیره انرژی خلیج فارس آغاز شد.

به گزارش خبرنگار مهر، وجود بیش از 4 میلیارد بشکه نفت خام درجا و 10 تریلیون فوت مکعب ذخایر گاز طبیعی در بزرگترین جزیره خلیج فارس پتانسیل‌های جدیدی را پیش روی قشم به عنوان هاب جدید انرژی ایران در منطقه تنگه هرمز ایجاد کرده است.

بر این اساس به منظور افزایش نقش حاکمیتی ایران در آب‌های خلیج فارس و به ویژه تنگه استراتژیک هرمز به‌عنوان یکی از شاهراه‌های طلایی انتقال نفت و گاز جهان، ایجاد یکی از هاب‌های انرژی در جزیره قشم در دستور کار شرکت ملی نفت قرار گرفته است.
 
یکی از سیاست‌های پشت پرده ایجاد هاب انرژی در جزیره قشم توسعه 16 میدان جدید نفت و گاز در این منطقه است به طوری‌که هم اکنون توسعه میدان مشترک هنگام با ظرفیت تولید روزانه بیش از 23 هزار بشکه نفت در مدار بهره برداری قرار گرفته است و به زودی تولید نفت از این میدان مشترک با عمان به حدود 30 هزار بشکه در روز افزایش می یابد.
 
علاوه بر این قرار است توسعه میدان جدید گازی فروز B، میدان نفتی تفتان، هرمز A، B، D و F، فارو، گورزین، سلخ و ساخت پالایشگاه جدید قشم با ظرفیت تولید روزانه 80 میلیون فوت مکعب گاز در این کانون جدید انرژی در مدار بهره برداری قرار بگیرد.
 
این در حالی است که اخیرا با دستور رستم قاسمی وزیر نفت انجام مطالعات و تدوین نقشه راه توسعه صنایع جدید پتروشیمی در جزیره قشم آغاز شده است و پیش بینی می‌شود از محل افزایش ظرفیت تولید گاز امکان راه اندازی خوشه های جدید صنعت پتروشیمی در بزرگترین جزیره خلیج فارس فراهم شود.
 
محمود زیرکچیان زاده مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره در گفتگو با مهر با اشاره به تدوین یک برنامه 10 ساله برای توسعه میادین نفت و گاز جزیره قشم، گفت: بر این اساس امکان تولید روزانه 10 میلیارد فوت مکعب گاز طبیعی از میادین اقماری هیدروکربوری اطراف قشم وجود دارد.
 
این مقام مسئول با یادآوری اینکه در کنار تولید گاز، اجرای پروژه تبدیل گاز به برق (GTW) هم در دستور کار قرار دارد، اظهار داشت: از این رو نخستین قرارداد تبدیل گاز به برق با توسعه میدان جدید فروز B امضا شده است که پیش بینی می شود با توسعه این میدان در 2 فاز امکان تولید 3 تا 6 هزار مگاوات برق فراهم شود.
 
به گزارش مهر، گاز درجای میدان فروز B حدود 28 تریلیون فوت مکعب و ذخیره میعانات گازی این میدان 180 میلیون بشکه برآورد شده که برآوردها نشان می‌دهد سقف تولید گاز در فاز اول توسعه این میدان به یک میلیارد فوت مکعب و تولید میعانات گازی به 10 هزار بشکه در روز برسد.
 
تولید سالانه یک میلیون و 490 هزار تن تولید مایعات گازی، 466 تن گوگرد در روز از دیگر اهداف این میدان جدید اکتشاف ایران در خلیج فارس است.
 
محمدعلی بهبهانی مدیر طرح توسعه یکپارچه جزیره قشم هم در گفتگو با مهر با اشاره به سیاست‌گذاری شرکت ملی نفت به منظور یکپارچه‌سازی فعالیت‌های توسعه‌ای در جزیره قشم و چشم‌انداز تبدیل آن به جزیره انرژی، گفت: برای تحقق این برنامه کلان باید برای بهره‌برداری اصولی و صیانتی از میادین نفت و گاز موجود به ویژه با توجه به مشترک بودن برخی از میادین، لزوم برنامه‌ریزی صحیح و مدیریت واحد بیش از پیش احساس می‌شود.
 
وی با اشاره به ضرورت ساخت و توسعه صنایع پایین دستی نفت و گاز همچون پالایشگاه و پتروشیمی و واحدهای نیروگاهی در قشم، تاکید کرد: باید زنجیره توسعه نفت و گاز به صورت متوازن در قشم انجام شود.
کد خبر 1745007

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha