۲۸ آبان ۱۳۹۱، ۹:۳۱

ملکی زاده:

نقش وکلا در کاهش شمار پرونده های ورودی به مراجع قضایی مهم است

نقش وکلا در کاهش شمار پرونده های ورودی به مراجع قضایی مهم است

سنندج - خبرگزاری مهر: معاون قضائی رئیس کل دادگستری کردستان از وکلا خواست به ایجاد صلح و سازش قبل از ورود به مراجع قضایی تلاش کنند و مانع از ورود پرونده ها به محاکم قضایی شوند.

به گزارش خبرگزاری مهر، حسین ملکی زاده در نخستین همایش تخصصی نقش وکلا در صلح و ساز در مجتمع فرهنگی هنری فجر سنندج، با اشاره به اینکه محاکم قضایی با کثرت پرونده های مختلفی روبرو است، افزود: با توجه به اطاله دادرسی به دلیل کثرت پرونده ها، هزینه های زیادی به مردم و دستگاه قضایی وارد می شود و از این رو وکلا می توانند نقش موثری در ایجاد صلح و سازش داشته باشند و نگذارند پرونده ها به محاکم قضایی ورود پیدا کنند.

وی حل و فصل دعوا از طریق وکلا را به نفع طرفین دعوا و محاکم قضایی دانست و گفت: طرفین دعوا برای تعیین تکلیف یک پرونده قضایی باید هزینه های زیادی را متحمل شوند و زمان طولانی نیز در نوبت باشند که این مساله را می توان از طریق مراکز داوری و وکلا حل و فصل کرد.

معاون قضایی رئیس کل دادگستری کردستان با اشاره به اینکه ایجاد صلح و سازش میان طرفین دعوا نیازمند مجهز بودن وکلا به فنون، تکنیک و مهارت است، تاکید کرد: وکلا باید خود را به تکنیک های روانی، عقیدتی و کلامی مجهز کنند تا بتوانند نقش تاثیرگذاری در رفع مشکلات مردم داشته باشند.

ملکی زاده در پایان ایجاد ساز و کاری برای حضور فعال تر وکلا در جهت حل و فصل دعاوی را یکی از نیازهای کنونی جامعه دانست و گفت: دستگاه قضایی با ایجاد مراکز داوری در کانون های وکلای سطح کشور به سوی پررنگ کردن نقش وکلا در داوری ها اقدام کرده است.

پیشگیری از جرم اولویت‌ دستگاه قضایی است

معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کردستان نیز در ادامه این جلسه گفت: با توجه به زیاد بودن دعاوی و تعداد پرونده‌ها در دستگاه قضایی، پیشگیری از وقوع جرم مهم‌ترین اولویت این دستگاه است.

حسن بابایی تقویت خداباوری در بین افراد جامعه به ویژه در بین جوانان را بهترین راه مقابله با ارتکاب برخی از جرائم دانست و اظهار داشت: امروز برخی از جوانان ما به دلایل مختلفی دین ‌‌گریز شده‌اند و همین مهم موجب افزایش ارتکاب برخی از جرائم در جامعه شده است.

وی با اشاره به اینکه آسیب‌های اجتماعی و وقوع جرم از دغدغه‌های اصلی جامعه است، افزود: با توجه به زیاد بودن دعاوی و تعداد پرونده‌ها در دستگاه قضایی، پیشگیری مهمترین اولویت و نیاز این دستگاه به منظور کاهش جرائم در جامعه است.

معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کردستان در ادامه به محورهای نخستین همایش نقش وکلا در صلح و سازش اشاره کرد و یادآور شد: ترویج فرهنگ صلح و سازش با استفاده از رسانه‌های جمعی، فراهم شدن زمینه‌های اعتماد عمومی به جایگاه وکلا، افزایش رویکرد و تعامل دستگاه قضایی و وکلا در راستای صلح و سازش و فراهم کردن زمینه حضور و نقش‌آفرینی صلح و سازش از اهداف این همایش است.

وی در پایان توسعه و ترویج فرهنگ استفاده از مشاوره‌های حقوقی در راستای تنظیم حقوق افراد، تلاش برای داشتن جامعه‌ ای سالم، توجه به حقوق اصحاب دعوا توسط افراد متاثر در صلح و سازش، رعایت اخلاق حرفه ‌ای و پرهیز از نفع فردی، تداوم نشست‌های مشترک صاحب نظران قضا در امر صلح و سازش و برطرف کردن موانع موجود و تدوین منشور اخلاقی در صلح و سازش را از دیگر اهداف مورد نظر این همایش عنوان کرد.

کد خبر 1746334

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha