۲۹ آبان ۱۳۹۱، ۱۱:۱۱

حجت الاسلام رفیعی:

امام حسین(ع) از تبشیر و انذار در هدایت مردم در کربلا استفاده کرد

امام حسین(ع) از تبشیر و انذار در هدایت مردم در کربلا استفاده کرد

قم - خبرگزاری مهر: عضو هیئت علمی جامعة المصطفی العالمیه گفت: یکی از روش‌هایی که امام حسین(ع) در طول مسیر حرکت خود به کربلا از آن استفاده کرد روش تبشیر و انذار بود.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام دکتر ناصر رفیعی شامگاه یکشنبه در مراسم عزاداری هیئت رزمندگان اسلام قم که در مجتمع فرهنگی امام خمینی(ره) گلزار شهدای علی بن جعفر(ع) برگزار شد، در سخنانی با اشاره به استفاده امام حسین(ع) از روش بشارت و انذار در هدایت مردم اظهار داشت: گاهی پیامبر(ص) با بشارت‌‌هایی که در مورد روز قیامت و همچنین آثار اعمال ثواب به مردم می‌داد آنها را ترغیب و به سمت اعمال نیکو هدایت می‌کرد و عده‌ای ازمردم نیز از طریق انذار پیمغبر(ص) مسلمان می‌شدند.

وی عنوان کرد: روش تربیتی بشارت و انذار مهم است که هم باید تشویق و هم ترساندن باشد که امام حسین(ع) از این روش در روز عاشورا استفاده و عمر سعد را انذار کرد و به او فرمود اگر مرا بکشی نه دنیا نه آخرت خواهی داشت و به او فرمود از قیامت بترس.

امام حسین(ع) به اصحاب در شب عاشورا بشارت بهشت داد

عضو هیئت علمی جامعة المصطفی العالمیه عنوان کرد: امام حسین(ع) در روز عاشورا برخی از اصحاب خود را تشویق می‌کرد که در این خصوص نقل کردند یکی از اصحاب تیرانداز ماهری بود که امام حسین(ع) به او فرمود، بهشت در انتظار تو است و به اصحاب در شب عاشورا بشارت بهشت داد.

وی با بیان اینکه در نامه‌ها و سخنان سیدالشهداء در مسیر حرکت به کربلا استفاده از شیوه بشارت و انذار برای هدایت مردم به چشم می‌خورد افزود: این روش یکی از بهترین روش‌های هدایت است و اینکه انسان از عذاب الهی ترس و نسبت به رضوان و بهشت الهی ترغیب داشته باشد در مسیر تربیت او موثر است.

حجت الاسلام رفیعی عنوان کرد: روش بشارت و انذار در هدایت انسان برانگیزانه و بازدارنده است و این دو عامل باید همانند دو کفه ترازو کنار و در تراز هم قرار گیرند.

وی ابراز داشت: در قرآن نیز وقتی بحث نماز پیش می‌آید خداوند در این خصوص بشارت می‌دهد که نماز مانع فحشا و منکراست و از نمازگزاران تعریف می‌کند و آنها را اهل رستگاری می‌داند و از طرفی هم بیان می‌کند که وای به حال کسانی که نماز را سبک می‌شمارند.

استاد حوزه علمیه قم ادامه داد: به همین دلیل در اسلام حدود، دیات و جریمه و از طرفی نیز تشویقاتی در نظر گرفته شده و امام حسین(ع) از این روش در طول مسیر حرکت خود برای هدایت افراد مختلف بسیار استفاده کرده است.

دوای ضلالت و گمراهی قرآن است

وی عنوان کرد: اگر می‌خواهیم در زندگی به عبادت و بندگی خدا روی بیاوریم و از گناهان دوری کنیم باید توجه داشته باشیم که اگر خوب بودیم در گروه نیکوکاران و اگر بد بودیم در جمع گنهکاران خواهیم بود.

حجت الاسلام رفیعی با بیان اینکه خداوند می‌فرماید هر کس در مسیر ما گام بردارد خداوند او را هدایت و حمایت خواهد کرد افزود: فردی نزد پیامبر(ص) آمدو گفت چه کنم خدا به من رحم کند، که حضرت در جواب او فرمود به خودت رحم کن تا خدا هم به تو رحم کند.

وی در ادامه گفت: امیرالمومنین(ع) در نهج البلاغه می‌فرماید دوای ضلالت، گمراهی و کفر یک چیز و آن هم قرآن است و در واقع قرآن شفای بزرگ‌ترین درد‌ها است.

عضو هیئت علمی جامعة المصطفی العالمیه با تاکید بر اینکه جوانان باید با قرآن انس داشته باشند افزود: اگر انسان با قرآن ارتباط داشته باشد جهل و انحراف از انسان دور می‌شود و انسان با مسیر دین بیشتر آشنا می‌شود.
 

کد خبر 1747335

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha