۳۰ آبان ۱۳۹۱، ۱۱:۱۷

اختصاصی مهر /

سفر وزیر نفت به گینه لغو شد/ امارات در غیاب ایران عضو GECF می‌شود

سفر وزیر نفت به گینه لغو شد/ امارات در غیاب ایران عضو GECF می‌شود

وزیر نفت و نماینده دائم ایران در چهاردهمین نشست وزارتی کشورهای صادرکننده گاز در گینه استوائی حضور نمی یابند و پیش بینی می شود در غیاب نمایندگان ایران، امارات به عنوان عضو جدید GECF انتخاب شود.

به گزارش خبرنگار مهر، چهاردهمین نشست وزارتی کشورهای صادرکننده گاز فردا اول آذر ماه (21 نوامبر 2012 میلادی) به میزبانی مالابو گینه استوایی برگزار می‌شود.

با وجود آنکه در نشست مجمع کشورهای صادرکننده گاز قرار است با حضور دبیر کل روسی و وزیران نفت و انرژی 14 کشور گازخیز جهان در گینه استوائی برگزار شود اما سفر رستم قاسمی وزیر نفت ایران به مالابو برای حضور در این نشست لغو شده است.
 
از سوی دیگر سیدمحمدعلی خطیبی نماینده ایران در هیات عامل مجمع کشورهای صادرکننده گاز و مدیر امور بین الملل شرکت ملی نفت هم در این نشست گازی حضور نمی یابد.
 
پیگیری‌های خبرنگار مهر حاکی از آن است علت غیبت خطیبی در این نشست حضور در نشست دیگر اوپک نفت در وین بوده و این مسئول نفتی هم اکنون در اتریش به سر می برد.
 
از این رو در نشست فردا با غیبت وزیر نفت و نماینده ایران، تنها 2 نفر از کارشناسان امور اوپک و وزارت نفت حضور می یابند.
 
بررسی آخرین تغییر و تحولات قیمت و بازار جهانی گاز طبیعی، تصویب مجوز برگزاری جشن سالگرد مجمع کشورهای صادرکننده گاز و تاسیس یک موسسه مالی از مهمترین محورهای برگزاری چهاردهمین نشست وزارتی مجمع کشورهای صادرکننده گاز در قاره سیاه است.
 
پیش بینی می شود در این نشست، درخواست امارات متحده عربی برای پیوستن به GECF مطرح شود که در صورت تصویب از سوی کشورهای عضو این مجمع گازی امارات نیز به جمع کشورهای عضو می پیوندد.
 
به گزارش مهر، طرح تاسیس مجمع کشورهای صادرکننده گاز 10 بهمن سال 1385 از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران حضرت آیت الله خامنه ای در دیدار با ایگور ایوانف دبیر شورای امنیت وقت روسیه مطرح شد.
 
بر این اساس با اعلام آمادگی ایران، روسیه و قطر به عنوان تروئیکای گازی جهان نشست سه جانبه‌ای مهر ماه سال 1387 به منظور تسریع در ایجاد یک مجمع جهانی به میزبانی تهران برگزار شد.
 
پس از توافق وزیران نفت و انرژی تروئیکای گازی درباره چارچوب ایجاد یک مجمع مستقل بین‌المللی گاز، با تصویب اساسنامه روسی این مجموعه در نشست مسکو، به طور رسمی فعالیت‌های این مجمع بین‌المللی با حضور 11 کشور دارنده ذخایر گاز طبیعی جهان آغاز شد.
 
در نهایت با تاسیس این مجمع جهانی گاز ابتدا مقر دائمی دبیرخانه مجمع کشورهای صادرکننده گاز به قطر و سپس "لئونید بوخانوفسکی" نامزد روسیه هم به مدت دو سال به عنوان دبیرکل مجمع کشورهای صادرکننده گاز انتخاب شد.
 
مسئولان وقت وزارت نفت در پاسخ به انتخاب دبیرکل روسی برای مجمع کشورهای صادرکننده گاز، سه عامل میزان تولید، حجم ذخایر، صادرات گاز و قدمت حضور در بازارهای جهانی گاز را از مهمترین عوامل دبیرکلی روسیه در این مجمع دانسته و اعلام کردند: با حضور روسیه به عنوان دبیر کل وضعیت دبیرخانه و سامان دهی بازارهای جهانی از بلاتکلیفی خارج می‌شود.
 
به گزارش مهر، کشورهای عضو مجمع صادرکنندگان گاز 42 درصد از تولید گاز جهان، 70 درصد از ذخایر گازی جهان، 38 درصد از انتقال گاز با خط لوله و 85 درصد از تجارت گاز طبیعی مایع شده (ال.ان.جی) را در اختیار دارند.
 
کشورهای الجزایر، بولیوی، مصر، گینه استوایی، ایران، لیبی، نیجریه، قطر، روسیه، ترینیداد و توباگو، ونزوئلا و عمان که آبان ماه گذشته به جی یی سی اف پیوست، از اعضای این مجمع جهانی به شمار می روند.
 
در حال حاضر 11 کشور به عنوان عضو و سه کشور ناظر در مجمع کشورهای صادرکننده گاز حضور دارند که کشورهای عضو 42 درصد از تولید گاز جهان، 70 درصد از ذخایر گازی جهان، 38 درصد از انتقال گاز با خط لوله و 85 درصد از تجارت گاز طبیعی مایع شده (ال.ان.جی) را در اختیار دارند.
کد خبر 1748434

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha