۱ آذر ۱۳۹۱، ۸:۴۰

به بهانه انتقاد دلسوزانه؛

حاتم‌بخشی از بیت‌المال برای همایش‌های بی‌بهره

حاتم‌بخشی از بیت‌المال برای همایش‌های بی‌بهره

قم - خبرگزاری مهر: تولیت آستانه مقدسه حضرت معصومه(س) در دیدار مسئولان برگزاری همایش بین‌المللی امام سجاد(ع) که قرار است به زودی در استان هرمزگان برگزار شود، به نکته مهمی اشاره کرد که شاید دغدغه بسیاری از ما نیز باشد.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام سید محمد سعیدی در این دیدار تاکید کرد که هزینه‌های اضافی و اسراف کردن در برگزاری همایش‌های مذهبی نتیجه عکس به دنبال خواهد داشت.

وی در این باره به طور خاص اظهار کرد که سعی کنیم در برنامه‌ها و همایش‌هایی که برای حضرات معصومین(س) برگزار می‌کنیم از اسراف و هزینه‌های اضافی که حرکات ما را تحت‌الشعاع خود قرار می دهد بپرهیزیم تا برنامه‌های ما اثر و فایده دوچندان داشته باشد.

انجام هزینه‌های فراوان و خرج‌های بعضا زاید در قالب برگزاری همایش‌ها و نشست‌ها، متاسفانه مساله‌ای است که شاید اصحاب رسانه و خبرنگاران، به دلیل آن که به خاطر پوشش برنامه‌ها، بیشتر با آنها سر و کار دارند، بیشتر از هر قشر دیگری، نسبت به چند و چون آن مطلع باشند و البته برخی از آن‌ها غصه دار از این وضعیت!

این مساله به ویژه در ماه‌های پرکار خبرنگاران همچون اردیبهشت، آبان و آذر و نیز بهمن و اسفند ماه بیش از هر زمان دیگری خود را نشان می‌دهد، چه آن که انبوه بنرها و تبلیغات شهری و محیطی در این ایام، حاکی از برگزاری همایش‌ها، سمینارها و کنگره‌های متعددی است که برخی از آنها عنوان "ملی" یا حتی "بین المللی" را نیز با خود یدک می‌کشند.

به طور خاص در شهر مقدس قم که معمولا روزهای پنج شنبه شاهد برگزاری همایش‌های متعدد است که بخش قابل توجهی از آنها را همایش‌های دینی و حوزوی تشکیل می‌دهند.

اگر همایش‌ها و برنامه‌ها و نمایشگاه‌های یک ساله همین شهر مقدس قم را فهرست کنیم، قطعا لیست بلندبالایی را تشکیل می‌دهد اما به راستی چه تعداد از این انبوه برنامه‌ها، به واقع مفید و کاربردی هستند؟

البته در این مقال، به هیچ وجه قصد نگارنده، خدشه وارد کردن بر اصل برگزاری همه این همایش‌ها نیست بلکه مراد ابراز گلایه مندی دلسوزانه از برگزاری برخی همایش‌های کم خاصیت و در عین حال پرهزینه است که تبلیغات پیرامون آن عموما با شعارهای پرطمطراقی نیز همراه می‌شود.

این مساله به ویژه در سال جاری که کشور به دلیل تحریم‌های هوشمندانه و فلج کننده دشمنان، با مشکلات سخت اقتصادی دست و پنجه نرم می‌کند، بیش از هر زمان دیگری اسباب ناراحتی و نارضایتی مردم و دلسوزان را فراهم می‌کند.

البته از این حیث، تا حدودی از حجم این گونه همایش‌ها کاسته شده اما در وضعیتی که مردم با معضل اقتصادی روبه‌رو هستند و بودجه کشور نیز کاهش یافته، می‌بایست، بیش از پیش در برگزاری همایش‌ها تامل و تعمق صورت گیرد تا خدای ناکرده دچار آفت اسراف و ریخت و پاش‌های آنچنانی نباشیم به ویژه در رابطه با آن دسته از برنامه‌هایی که به نظر خروجی خاصی هم نداشته و ما به آفت موازی کاری دچار می‌کنند.

در اینجا لزوم برنامه ریزی جامع، اولویت‌دار وهدفمند در اجرای همایش‌ها و نمایشگاه‌های فرهنگی، دینی، هنری و علمی، یک بایسته و اصل ضروری است که غفلت از آن، جز بارکردن هزینه‌های فراوان بر بیت المال و نیز وقت کشی حاصل دیگری در پی ندارد، هر چند شاید برای برخی ادارات و ارگان‌ها و ایضا مسئولان آنها، بیلان کاری و آمار عملکرد و ... به دنبال داشته باشد!

کد خبر 1749008

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha