به گزارش خبرنگار مهر، همایش مدیریت مصرف بهینه انرژی ویژه بسیجیان صنعت آب و برق استان ظهرچهارشنبه در سالن اجتماعات شرکت توزیع نیروی برق قزوین برگزار شد.
سیدباقر بابایی چگینی در این همایش گفت: مصرف در بسیاری از زمینه ها در کشور ما بیش از حد استانداردهای جهانی است و تداوم این روند مشکلات زیادی را برای کشور ایجاد خواهد کرد.
وی افزود: بر اساس سند چشم انداز توسعه که قرار است ایران اسلامی تا سال 1404 به جایگاه اول اقتصادی، علمی و فنآوری در سطح منطقه با هویت اسلامی و انقلابی الهام بخش جهان اسلام باشد.
چگینی بیان کرد: برای تحقق این موضوع باید ضمن حرکت در مسیر پیشرفت بتوانیم مصرف خود را بهینه کنیم تا از بروز مشکلات جلوگیری شود.
این مسئول یادآورشد: بیشترین مصرف انرژی در نیروگاهها در بخش گاز است و 42 درصد هزینه تولید در زمینه سوخت است.
15 سال آینده ایران وارد کننده نفت خواهد بود
معاون علمی و پژوهشی پایگاه بسیج شرکت توزیع نیروی برق استان قزوین تصریح کرد: در صورت تداوم روند کنونی انرژی تا 40 سال اینده دیگر هیچ خبری از نفت نخواهد بود و کشور ما تا 15 سال آینده به واردکننده نفت تبدیل خواهیم شد.
وی گفت: در حال حاضر میزان مصرف انرژی در کشورمان پنج برابر اندونزی، چهار برابر هند و کانادا، دو برابر چین و شدت مصرف انرژی 13 برابر ژاپن و هشت برابر اروپاست که باید با تغییر اصلاح الگوی مصرف از این وضعیت خارج شویم.
چگینی یادآورشد: متاسفانه علیرغم کمبودها در زمینه منابع آبی در بخش کشاورزی سالانه 100 میلیارد مترمکعب و برای وضو گرفتن 131 میلیارد مترمکعب آب مصرف می شود که یک دوم ظرفیت سد طالقان است.
وی استفاده از تکنولوژی روز در تولید انرژی را در کاهش هزینه ها موثر دانست و گفت: تامین سوخت نیروگاه بوشهر با سوخت فسیلی حدود هفت میلیون بشکه نفت است و اگر این نیاز با انرژِ اتمی تامین نمی شد باید 700 میلیون دلار بابت سوخت نیروگاه هزینه می کردیم که امروز این هزینه به 60 میلیون دلار کاهش یافته است.
این کارشناس تصریح کرد: علت رشد بیش از حد مصرف انرژِی در بخش خانگی و عمومی ناشی از افزایش جمعیت، نرخ رشد جمعیت شهری، بالا رفتن سطح رفاه عمومی، پایئین بودن راندمان وسایل برقی و ارزان بودن تعرفه انرژی است که با فرهنگ سازی و آموزش باید در مسیر کاهش میزان مصرف و بهینه سازی آن اقدام کنیم.
نظر شما