به گزارش خبرنگار اقتصادي خبرگزاري مهر ، در اين گزارش در خصوص دلايل اين مساله آمده است : انتشار اخباري مربوط به كشف ميادين جديد نفتي و همچنين برنامه هاي دولت ايران براي فروش اوراق مشاركت بيانگر بهبود وضعيت سرمايه گذاري است.
در اين گزارش به كشف ميدان نفتي درخوزستان به ظرفيت 855 ميليون بشكه اشاره شده است.
براساس گزارش " بي . ام . آي " افزايش قيمهاي نفتي از ديگر مواردي است كه مي تواند فضاي روشني از جذب سرمايه گذاري خارجي در ايران ارايه دهد و اين در حالي است كه به عقيده كارشناسان اين موسسه ،آمريكا فشارهاي خود بر ايران در خصوص مسائل هسته اي را تا حدودي كاهش داده است.
البته در اين گزارش اشاره شده است كه ايران براي افزايش ظرفيت توليد نفت خود به شدت نيازمند جذب سرمايه گذاري خارجي است.
به عقيده " بي . ام . آي" ايران داراي دومين ذخاير نفت خام جهان پس از عربستان سعودي است اما اين كشور بايد تا سال 2009 ميلادي ظرفيت توليد نفت خام خود را به بيش از 5 ميليارد بشكه در روز برساند.
يكي از نكاتي كه تحليلگران " بي . ام . آي" به ان توجه كرده اند اختلاف نظرهايي است كه در جريان تصويب بودجه سال جاري به وقوع پيوست. به طوري كه اين موسسه معتقد است چنين اختلاف نظرهايي سدي در برابرتوسعه اقتصادي ايران مي باشد.
در اين گزارش ذكر شده است كه رشد اقتصادي 7/5 درصدي در سال 2004 ميلادي بسيارجالب است، اما ايران با مشكلات اقتصادي از قبيل مازاد تراز تجاري ، تورم بالا ، ريال ضعيف و وابستگي شديد به در آمدهاي نفتي خود دست و پنجه نرم مي كند.
در اين گزارش ذكر شده است كه تورم در حقيقت بزرگترين معضل اقتصادي ايران است و پيش بيني مي شود تا دو سال آينده تورم ايران از سطح 5/15 درصد كمتر نباشد.
كاهش ارزش پول ملي ديگر مشكلي است كه در گزارش " بي . ام . آي" به آن اشاره شده است.
نظر شما