۵ آذر ۱۳۹۱، ۱۲:۳۷

آئین سنتی "حسن ،حسین" میامی اوج سوگواری در روز عاشورا

آئین سنتی "حسن ،حسین" میامی اوج سوگواری در روز عاشورا

میامی-خبرگزاری مهر: مراسم باشکوهی تحت عنوان "حسن حسین" با حضور خادمان و انبوه عزاداران طبق آئین سنتی در شهر زیبای میامی برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، همزمان با روز عاشورا مراسم سنتی "حسن حسین" در "تکیه اعظم" و "میدان قتلگاه" شهر میامی با شکوه خاصی برگزار شد.

این مراسم که بیشتر در شب های تاسوعا، عاشورا و روز عاشورا برگزار می شود با حضور خیل عزاداران و سوگواران آل الله، در محلی معروف به قتلگاه در شهر میامی با مراسم نخل‌گردانی، حمل علم و پرچم، حرکت نمادین کاروان اسرا، طفلان مسلم و ذوالجناح به اوج خود می رسد.

نحوه سینه زدن در میامی هم بسیار جالب و خاص است؛ مردم در حالی که از پشت، کمربندهای یکدیگر را گرفته‌اند (به نحوی که به هیچ عنوان نمی‌توان از بین آنها رد شد)، به صورت موزون و با حرکتی خاص در پاها سینه می‌زنند.

یک نفر هم دروسط میدان هماهنگ با سینه زنها به طور مقطع و متناوب با گام اول می گوید "حسن" و سینه زنها با گام دوم جواب می دهند "حسین" کلمات گام اول تغییر می کند و هر بار یکی از کنیه و ویژگی های سرور و سالار شهیدان مانند (شهید، تشنه، بی یار، غریب، عطشان، سرور، آقا و ...) برده می شود.

در جواب همه این ویژگی های امام شهید، "حسین" جواب داده می شود.

بعداز چندین دور با صدای میدان دار و یا کسی که این مراسم را هدایت می کند "یا حسین" گفته می شود و توسط یکی از مداحان و کسانی که مرثیه سرایی می کنند چند بیت از 12 بند محتشم کاشانی خوانده می شود و در پایان هر مصرح سینه زنها با جواب "یا حسین" به هر مصرح پایان می دهند.

در زمان گفتن "یا حسین" سینه زنها دست راست خود را بالا برده و عرض ارادت خود به سید و سالار شهیدان را با "یا حسین" اعلام می دارند.

دوباره با صدای "حسن" دور اول از مرحله دوم شروع می شود.

این مراسم چندین بار به طول می انجامد ولی از چهار بار بیشتر تجاوز نمی کند.

سینه زنها درهنگام غریو "حسن حسین" هم چنان درعزای سید الشهدا اشک ریخته و مراسم را به پایان می برند.

کارشناس و پیر غلام اهل بیت(ع) دراین باره گفت: این آئین قدمتی متجاوز از 200 سال دارد از زمانی که تکیه قدیم میامی ساخته شده بود اجرا می شده است.

عباس علی صائمی افزود: این مراسم در گذشته به این صورت نبوده است و فقط بزرگان و ریش سفیدان شهر می توانستند دراین مراسم شرکت کنند.

وی تصریح کرد: دو نفر از بزرگان به عنوان میان دار انتخاب می شدند و با فریاد "حسن حسین" سینه زنها را هدایت می کردند.

این مرثیه سرای اهل بیت(ع) در خاتمه اظهار داشت: اما امروزه بیشتر سینه زنهای ای مراسم را جوان های عاشق و دوستدار آل الله تشکیل می دهند.

............................

گزارش از رضا مهدیان

کد خبر 1751042

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha