حجت الاسلام صادق عاشوری در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص دلایل و چرایی به وجود آمدن حادثه کربلا، به ارزیابی جامعه زمان امام حسین(ع) پرداخت.
وی با عنوان این مطلب که چهار عامل باعث می شود که ما از آن اتفاقات درس گرفته و باعث جلوگیری مجدد آن در این زمان شویم، افزود: اولین عامل، ولایت ستیزی است که باعث شد در آن زمان جامعه از معنویت دور شود.
حجتالاسلام عاشوری افزود: این امام است که معنویت را به جامعه تزریق می کند؛ این امام است که مردم را به سوی سیر و سلوک و کمال مطلق گسیل می دارد، لذا دشمنان اسلام در آن زمان امام را گوشه نشین کردند و بدین ترتیب گمراهی بر مردم چیره شد.
وی از دین ستیزی به عنوان دومین مسئله در ایجاد حادثه کربلا و مصاف اکثریت در مقابل اقلیت نام برد و خاطرنشان کرد: برخی از ما نماز می خوانیم تا کافر نباشیم، خدا را می پرستیم تا کافر نباشیم و این یعنی دین داری و میان دینداری و دین شناسی فاصله زیادی است. ما باید علاوه بر دینداری، دین شناس نیز باشیم. تفسیر قرآن می تواند نمونه بارزی از دین شناسی باشد.
حجت الاسلام عاشوری عامل بعد را عدالت ستیزی برشمرد و افزود: وقتی ولایت و دین نباشد، مسلما عدالت نیز وجود نخواهد داشت.
وی مورد چهارم را تقدس زدایی در جامعه آن دوران عنوان کرد و گفت: مصداق بارز این مورد خوارج در زمان امام علی بودند. کسانی که از دین فقط استفاده معنوی می بردند و از اسلام فقط نقابی بر چهره داشتند.
امام جمعه سیراف ادامه داد: در زمان امام حسین افراد بی شماری بودند که نماز شَبشان ترک نمی شد ولی متاسفانه نتوانستند حق را از باطل تشخیص دهند و بدین ترتیب امام حسین را در حادثه کربلا یاری نکردند، هرچند که بعدها پشیمان شدند.
نظر شما