به گزارش خبرگزاری مهر، ارسلان ازهاری با بیان این مطلب افزود: نرخ رشد جمعیت زنان در کردستان در سال گذشته با 4.5 درصد رشد، نسبت به نرخ رشد 2.9 درصدی مردان افزایش یافته است.
وی عنوان کرد: نسبت جنسی جمعیت استان در سال 90 به 101.2 کاهش پیدا کرده است یعنی در مقابل هر 100 نفر زن 101.2 مرد در جامعه وجود دارد، این در حالی است که استاندارد جهانی آن 103 است.
وی اظهار کرد: بعد خانوار در سال 85 در استان کردستان 4.3 بوده است که در سال 90 به 3.7 رسیده است که نشان دهنده کوچک تر شدن خانواده ها در کردستان است.
ازهاری دلیل این امر را ازدواج فرزندان خانواده ها و جدا شدن آنها از خانواده پدریشان در سال های 85 تا 90 دانست و یادآور شد: 20 تا 24 ساله ها 12 درصد جمعیت استان و 25 تا 29 ساله ها 11 درصد جمعیت استان را تشکیل می دهند.
معاون برنامه ریزی استاندار کردستان افزود: به این ترتیب 23 درصد از جمعیت استان در محدوده سنی 20 تا 29 ساله قرار دارند که برنامه ریزی برای این قشر ضروری است.
وی به مقایسه روند رشد جمعیت استان در سال های گذشته اشاره کرد و گفت: استان کردستان در سال های 35 تا 65 روند رشد صعودی داشته که از سال 65 به بعد نرخ رشدی نزولی را آغاز کرد و در سال های 75 تا 85 رشد جمعیت به نصف کاهش یافت.
انسان محوری رکن اصلی تدوین سند جامع حمل و نقل شهری کردستان
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان گفت: توجه به مقوله انسان محوری در تدوین سند جامع حمل و نقل شهری در این استان الزامی است.
اردوان نوسودی در جلسه شورای عالی هماهنگی ترافیک استان کردستان با بیان این مطلب اظهار داشت: بحث ترافیک امروزه به عنوان یکی از چالش های جوامع شهری به شمار رفته و برطرف نمودن این معضل آثار و نتایج مثبتی در روند ایجاد فضای آرامش و آسایش شهروندان در محیط شهری به دنبال دارد.
وی افزود: در برنامه های زیر بنایی عمران شهری توجه به شاخص های بحث ترافیک بسیار حائز اهمیت است و باید در بلند مدت با تدوین برنامه های مناسب و ساماندهی وضعیت حمل و نقل در جهت رفع مشکل ترافیک تلاش کنیم.
نوسودی بیان کرد: رضایتمندی شهروندان با رفع موانع و مشکلات شهری و به ویژه در مقوله حل ترافیک و کاهش بار سنگین تردد در زندگی روزمره مردم در شهرها حاصل می شود.
وی افزود: اتخاذ برنامه های مقطعی، کوتاه و بلند مدت می تواند موجب رفع برخی از مشکلات ترافیک شده و این اقدام موجب صرفه جویی های فراوانی در بحث هزینه ها و اتلاف وقت مردم بر اثرمعضل ترافیک را در پی داشته باشد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان ادامه داد: توسعه معابر پیاده و خیابان ها در نقاط پر تردد شهری، توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی، توسعه و احداث تقاطع های همسطح و غیر همسطح و دیگر زیرساخت ها در مقوله ترافیک می تواند موجب روان سازی ترافیک شهری شود.
وی در پایان بر تسریع در مراحل تدوین سند جامع حمل و نقل شهر سنندج تاکید کرد و خواستار مشوق های مناسب از سوی شهرداری ها برای ایجاد تمایل سرمایه گذاران بخش خصوصی به ساخت پارکینگ های عمومی با ظرفیت بالا در شهرها شد.
نظر شما