۴ اردیبهشت ۱۳۸۴، ۸:۲۶

گزارشي ديگر از پيامدهاي روند خزنده خصوصي سازي بخش پرستاري

واگذاري خدمات پرستاري به شركتهايي كه وجود خارجي ندارند !

موضوع خصوصي سازي پرستاري بحث تازه اي نيست، دو سال است كه اين موضوع باعث شده تا سازمان نظام پرستاري بارها نگراني خود را از وضعيت نابسامان پرستاري در بخش خصوصي ابراز كند ، اما روند خزنده اجراي اين طرح همچنان ادامه دارد .

اين در حالي است كه هيچ يك از مسوولان بهداشت و درمان خود را موظف به پاسخگويي در اين زمينه ندانسته و هر بار از اين كه دررابطه با خصوصي سازي پرستاري و اهداف خود حرفي به ميان آورند امتناع كرده اند.

خصوصي سازي پرستاري در حالي صورت مي گيرد كه پرستاران به شدت از اين مساله ابراز نارضايتي كرده و خواستار توقف اين روند شده اند.

آخرين موردي كه اين نگراني را افزايش داده سپردن بخش هاي ويژه بيمارستان ها به دست بخش خصوصي است، وزارت بهداشت در واقع جان بيماران را به شركتي واگذار مي كند كه هيچ ماهيت خارجي ندارد و فردي كه خود را مديرعامل اين شركت معرفي كرده هيچ لزومي براي داشتن يك مكان مشخص به عنوان شركت را نمي بيند، اين افراد به بيمارستان ها مراجعه كرده، با رييس بيمارستان وارد مذاكره شده و براي تامين نيروي پرستار بخش هاي مختلف بيمارستان قرارداد امضا مي كنند، پس از عقد قرارداد پرستار براي دريافت حق و حقوق خود با اين فرد سرو كار دارد و اغلب آن ها ترجيح مي دهند كه مداوما نيروي پرستار مورد استخدام خود را تعويض كرده تا مجبور به بيمه كردن پرستاران نباشند.

اغلب پرستاراني كه به استخدام اين شركت ها در مي آيند از ميزان و نحوه پرداخت حقوق خود ناراضي است ، اغلب اين پرستاران هر چند ما يك بار حقوق دريافت مي كنند و اين درحالي است كه حقوق دريافتي آنها نسبت به ديگر پرستاران نيز بسيار اندك است.

حال با چنين شرايطي اين سوال پيش مي آيد كه آيا مي توان از چنين پرستاراني توقع خدمت رساني به بيماران با كيفيت بالا را داشت.

انكار غير قابل باور وزارت بهداشت و درمان

رييس سازمان نظام پرستاري در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر در اين رابطه مي گويد: وزارت بهداشت مرتب منكر خصوصي سازي خدمات پرستاري مي شود و اين در حالي است كه باور اقدام خود محورانه دانشگاه هاي علوم پزشكي براي بستن قرارداد با بخش خصوصي غير قابل باور است.

غضنفر ميرزابيگي مي افزايد: خصوصي سازي پرستاري همچنان ادامه دارد، اين روند بازي با جان و مال مردم است ، سپردن بخش هاي ويژه بيمارستاني كه با اهميت زيادي برخوردار است به دست بخش خصوصي به خطر انداختن جان بيماراني است كه توانايي دفاع از حقوق خود را ندارند.

وي تصريح مي كند: متاسفانه اين مساله در مورد خانه هاي بهداشت نيز در حال اجرا شدن است، سپردن خانه هاي بهداشت به دست بخش خصوصي ظلم در حق روستايياني است كه آگاهي چنداني از خدمات بهداشتي و درماني ندارند، آيا واقعا منفعت بخش خصوصي از جان مردم با ارزش تر است؟!

معاون اجتماعي فرهنگي سازمان نظام پرستاري  نيز در اين باره مي گويد: متاسفانه تلاش هاي ما براي برچيدن خصوصي سازي پرستاري بي فايده بوده و در اين زمينه نتوانسته ايم به موفقيت دست پيدا كنيم.

محمد شريفي مقدم  مي افزايد: اقدام وحشتناكي كه در حال شكل گيري است، سپردن بخش هاي ويژه بيمارستاني از جمله ICU و CCU به بخش خصوصي است، بيماران در اين بخش توان بيان نيازهاي خود را ندارند، در واقع آنها بي دفاع ترين بيمارانند و سپردن اين بخش ها به دست بخش خصوصي به معناي بالا بردن آمار مرگ و مير در بيمارستان ها است.

شريفي مقدم مي گويد: شركت هايي كه خصوصي سازي پرستاري را به دست گرفته اند تنها به دنبال منافع خود هستند به همين دليل در بسياري از موارد از پرداخت حق و حقوق پرستاران سر باز زده و هر زمان كه با اعتراض آن ها مواجه شوند عذرشان را مي خواهند و اين كار نتيجه اي جز لطمه زدن به بهداشت و درمان جامعه و به خطر انداختن جان بيماران نخواهد داشت.

 وي خاطر نشان مي كند: خصوصي سازي طرحي است كه قبلا در ديگر كشورهاي دنيا امتحان شده و در هيچ جا نتيجه خوبي در بر نداشته است، حال چرا مسئولان بهداشت و درمان كشو ما نمي خواهند تجربه ديگران را دوباره تجربه  كنند  و تا قبل از وقوع فاجعه طرح خصوصي سازي را بر نمي چينند سوالي است كه ما هنوز پاسخي براي آن پيدا نكرده ايم.

خصوصي سازي بايد همراه با نظارت باشد

اما عضو كميسيون بهداشت و درمان مجلس ضمن تاييد خصوصي سازي مي گويد: به هر حال اصل خصوصي سازي مورد تاييد است و مشاركت بخش خصوصي در ارايه خدمات در زمينه هاي مختلف امري است كه در كانون برنامه چهارم توسعه قرار دارد.

بيژن شهباز خاني مي افزايد: اما در كنار خصوصي سازي نبايد اصل مهم نظارت را هم فراموش كنيم، سپردن نيروي پرستار به بخش خصوصي بايد به گونه اي صورت گيرد كه باعث ارتقا سلامت در كشور باشد ، اگر قرار باشد اين كار باعث به وجود آمدن مشكلات جديدتر و به خطر افتادن جان بيماران شود، ادامه آن كار اشتباهي است.

وي تصريح مي كند: البته استفاده از بخش خصوصي در زمينه خدمات بهداشتي و درماني تجربه جديدي است كه بايد با نظارت بيشتر سعي در ارتقاي آن داشته باشيم.

دكتر شهبازخاني در اين خصوص كه سپردن بخش هاي ويژه بيمارستاني به بخش خصوصي باعث به خطر افتادن جان بيماران شده است ، مي افزايد: متاسفانه مشكلي كه ما در كشورمان با آن مواجه ايم، نظارت است ، ما در زمينه نظارت درست و دقيق هميشه با مشكل مواجه بوده ايم، مطمئنا اگر نظارت به درستي صورت بگيرد بخش خصوصي وادار مي شود كاري را كه به او محول شده به درستي انجام دهد.

وي ياد آور شد كه موضوع خصوصي سازي پرستاري را در آينده اي نزديك در كميسيون بهداشت و درمان مجلس مورد بررسي قرار داده و نتايج آن را اعلام خواهند كرد.

کد خبر 175205

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha