۷ آذر ۱۳۹۱، ۱۰:۵۸

جلالوند:

طرح خودگردانی بیمارستان‌ها با وضعیت اقتصادی مردم سازگاری ندارد

طرح خودگردانی بیمارستان‌ها با وضعیت اقتصادی مردم سازگاری ندارد

همدان - خبرگزاری مهر: معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: طرح خودگردانی بیمارستان‌ها با وضعیت اقتصادی و اجتماعی فعلی مردم سازگاری ندارد.

به گزارش خبرنگار مهر، محسن جلالوند شامگاه دوشنبه در نشست نماینده مردم شهرستان همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی با معاونین و اعضای شورای دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه حوزه اعتباری از‌ جمله عمده‌ترین مشکلات حوزه درمان گفت: در این طرح بیمارستان باید تمام پرداخت‌ها را از محل درآمدهای اختصاصی انجام دهد که باید برای رفع این موضوع تصمیمات لازم گرفته شود.

وی با اشاره به ناکافی بودن ردیف‌های مورد نیاز برای تعمیر و خریداری تجهیزات مورد نیاز، پرداخت دیرهنگام سازمان‌های بیمه‌گر، ناکافی بودن و پرداخت با تأخیر اعتبار بیماران خاص، صعب‌العلاج و تصادفی را از دیگر مشکلات خواند.

سازمان‌های بیمه‌گر گاهی به دلایل مختلف از پذیرش بیماران سرباز می‌زنند

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی همدان در ادامه به موضوع پوشش ناکافی سازمان‌های بیمه‌گر پرداخت و گفت: سازمان‌های بیمه‌گر دستور‌العمل‌های خاص خود را دارند و گاهی به دلایل مختلف از پذیرش بیماران سرباز می‌زنند.

وی با اشاره به عدم توانایی بیمارستان‌ها در تأمین برخی امکانات و تجهیزات پزشکی، یادآور شد: بسیاری از اقلام تجهیزات پزشکی افزایش قیمت داشته در حالی که پوشش بیمه‌ای همچنان ثابت است.

جلالوند اضافه کرد: ‌عدم تناسب تعرفه‌های دولتی با قیمت تمام شده خدمات و عدم تناسب چارت بیمارستان‌ها با تعداد تخت‌های فعال در برخی موارد نیز موجب ناکارآمدی خدمات شده است.

وی گفت: تعداد نیروها متناسب با تخت افزایش پیدا نکرده و کمبود نیروی درمانی نسبت به بیمار مشهود است.

در حال حاضر 33 تخت دیالیز در همدان وجود دارد

معاون درمان دانشگاه با بیان اینکه در شهر همدان 240 بیمار دیالیزی وجود دارد، گفت: بر اساس استاندارد کشوری در ازای هر چهار و نیم بیمار باید یک تخت وجود داشته باشد و بر اساس استاندارد‌ها باید تعداد 53 و نیم تخت در همدان وجود داشته باشد در حالی که هم‌اکنون 33 تخت وجود دارد.

وی ضمن انتقاد از عدم اجرای کامل قانون بهره‌‌وری گفت: یک هزار و 492 نیروی مورد نیاز برای اجرای صحیح قانون بهره‌‌‌وری وجود داشت و این در حالی است که سهیمه پرستار استان همدان کمتر از 500 نفر بود و یک سوم نیروهای مورد نیاز فراهم شد و هم‌اکنون قانون ارتقای بهره‌وری به صورت ناقص انجام می‌شود.

جلالوند با اشاره به کمبود پزشک متخصص در استان همدان گفت: در رشته‌هایی همچون جراحی عمومی مغز و اعصاب و گوش، حلق و بینی در شهرستان با مشکل مواجه هستیم.

همدان در خصوص نیروی درمانی مرد با مشکل مواجه است

وی با بیان اینکه هم‌اکنون در خصوص نیروی درمانی مرد مشکل وجود دارد، اظهار داشت: کمبود پزشک عمومی باعث شده، شأن مردم و کارکنان حفظ نشود و موجب بروز برخی نارضایتی‌ها می‌شود.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی همدان همچنین خواستار مساعدت در تکمیل و راه اندازی بیمارستان‌های در حال ساخت شد.

وی در ادامه با بیان اینکه با راه‌اندازی بخش‌های جدید در مراکز بهداشتی و درمانی استان همدان، مراجعات مردم به خارج استان برای دریافت خدمات بهداشتی درمانی کاهش یافته است، گفت: با توجه به توقعات مردم از سیستم بهداشت و درمان، تلاش شده مراجعات مردم به خارج استان کاهش یابد.

وی گفت: به طور مثال بخش‌های جدید از ‌جمله جراحی توراکس، فوق تخصص جراحی عروق، اورژانس، فلوشیپ‌های ارتوپدی زانو و دست در مرکز آموزشی درمانی بعثت همدان راه‌اندازی شده است.

22 بیمارستان استان همدان زیر نظر معاونت درمان دانشگاه است

معاون درمان دانشگاه با بیان اینکه 22 بیمارستان استان همدان زیر نظر معاونت درمان دانشگاه است، گفت: تعداد 16 بیمارستان دانشگاهی به طور مستقیم وابسته به دانشگاه هستند و شش مورد نیز غیر دانشگاهی است.

جلالوند با اشاره به افزایش تخت‌های فعال به دلیل افزایش بیماران و توانمندی پزشکان عنوان کرد: با توجه به موارد بیان شده، تخت فعال خارج از چارت سازمانی اضافه شده است.

وی گفت: به عنوان مثال در سال 88 یک هزار و 798 تخت فعال در استان وجود داشت و این تعداد در سال 90 به دو هزار و 33 تخت رسید.

وی با بیان اینکه ضریب اشغال تخت در سال گذشته 68 و 64 صدم درصد بوده است، گفت: ضریب اشغال تخت در بیمارستان‌های غیر‌دانشگاهی 57 و نیم درصد است.

امسال یک میلیون و 98 هزار و 597 بیمار به اورژانس مراجعه کردند

معاون درمان دانشگاه افزود: میزان مراجعات مردم به اورژانس 16 بیمارستان دانشگاهی استان در سال 88، 963 هزار نفر بود که این تعداد در سال 91 به یک میلیون و 98 هزار و 597 بیمار رسید.

وی ادامه داد: سال گذشته 64 هزار و 401 مورد و در سال 91 بیش از 32 هزار جراحی در بیمارستان‌های دانشگاهی استان انجام شده است.

جلالوند با بیان اینکه حوزه درمان صرفاً شامل بیمارستان‌ها نیست و کلینیک‌های ویژه را شامل می‌شود، به فعالیت‌های انجام شده و تعداد متخصصین و فوق تخصص‌های فعال در کلینیک امام و شیخ‌الرئیس بوعلی سینا اشاره کرد.

وی افزود: میزان مراجعات انجام شده در نیمه سال 91 به کلینیک‌ امام خمینی(ره) بیش از 92 هزار مورد، مراجعه به کلینیک شیخ‌الرئیس 60 هزار و مراجعه به بیمارستان اکباتان دو هزار و 50 مورد بوده است.

معاون درمان دانشگاه با اشاره به آمار پزشکان و متخصصان جذب شده گفت: در سال 88 تعداد 41 نفر و سال 91 تعداد 48 پزشک جذب شده‌اند.

وی همچنین توضیحاتی در خصوص استقرار فوق تخصص‌ها و متخصصین در شهرستان‌ها ارائه کرد.

کد خبر 1752257

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha