به گزارش خبرگزاري "مهر"، در اين جلسه كه وزراي رفاه و تامين اجتماعي، مسكن و شهرسازي ، رييس كل بيمه مركزي ، دبير كل جمعيت هلال احمر ، معاون وزير كشور ، رييس پژوهشگاه بين المللي زلزله شناسي و مهندسي زلزله، معاون امور فني سازمان مديريت و روساي كميسيون هاي عمران و امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي نيز حضور داشتند ، ادامه بررسي يك بند باقي مانده از اصل 4 اين سياست ها مبني بر كاهش آسيب پذيري وضعيت موجود كشور در برابر زلزله با محوريت جان انسانها از طريق: ارايه تسهيلات ويژه و حمايت هاي تشويقي و بيمه و نظاير آن براي ايمن سازي و به سازي لرزه اي ساختمان هاي مسكوني ، خدماتي و توليدي غيردولتي به تصويب رسيد.
در ادامه اين جلسه ، اصل پنجم اين سياست ها مورد بررسي قرار گرفت و به شرح ذيل به تصويب رسيد: ايجاد مديريت واحد با مسووليت رييس جمهور براي آمادگي و اقدام موثر جهت مقابله و كاهش خطرات ناشي از سوانح طبيعي و حوادث غيرمترقبه و فرماندهي دوره بحران از طريق:
- ايجاد نظام مديريت جامع اطلاعات به كمك شبكه هاي اطلاعاتي مراكز علمي - تحقيقاتي ذيربط و سازمان هاي اجرايي مسوول به منظور هشدار به موقع و اطلاع رساني دقيق و بهنگام در زمان وقوع حادثه ، تقويت آمادگي و امكانات لازم و فراهم كردن زمينه هاي مناسب براي برقراري نظم و امنيت، اتخاذ سياست هاي تبليغاتي و اطلاع رساني مشخص و سازماندهي كمك هاي داخلي و خارجي به منظور اجراي سريع و موثر عمليات جستجو ، نجات ، امداد و اسكان موقت آسيب ديدگان ، در اختيار قرار گرفتن كليه امكانات و توانمنديهاي مورد نياز اعم از نيروهاي دولتي ، غيردولتي و نيروهاي مسلح در طول زمان بحران .
- تدوين و اجراي برنامه هاي جامع مطالعات علمي به منظور بازتواني رواني و اجتماعي آسيب ديدگان و بازسازي اصولي و فني مناطق آسيب ديده.
در جلسه امروز مجمع تشخيص مصلحت نظام همچنين پيشنهاد كميسيون زيربنايي و توليدي مجمع در خصوص پديده جوي و اقليمي و بيمه در دستور كار قرار گرفت و موارد ذيل به تصويب رسيد:
1- شناسايي پديده هاي جوي و اقليمي و نحوه پديدار شدن خطرات و ارزيابي و ميزان آسيب آنها از طريق تهيه اطلس ملي پديده هاي طبيعي ، ايجاد نظام بهم پيوسته ملي و بهبود سيستم هاي هشدار سريع و پيش آگاهي بلند مدت با استفاده از فناوري هاي پيشرفته.
2- ساماندهي نظام هاي جامع مديريت جوي و اقليمي كشور با رويكرد سازگاري موثر با اقليم در تدوين، تنظيم و انطباق برنامه هاي توسعه ملي متناسب با روند تغيير احتمالي اقليم به منظور كاهش آثار آنها با استفاده از دانش و تجارب جهاني.
3- گسترش سيستمهاي موثر جبران خسارت با استفاده از انواع بيمه ها و حمايت هاي مالي و تشويقي ، تسهيلات ويژه و صندوقهاي حمايتي.
در اين جلسه اعضاي مجمع با گراميداشت هفته وحدت و ولاديت حضرت ختمي مرتبت حضرت محمد(ص) بر ضرورت تقويت وحدت و يكپارچگي در كشور تاكيد كردند.
بندهايي از مصوباتي كه در جلسات قبل به تصويب رسيد نيز به شرح ذيل مي باشد:
1- ايجاد زمينه هاي لازم به منظور آموزش و افزايش آگاهي ، گسترش فرهنگ ايمني و آمادگي مسوولان و مردم در برابر سوانح طبيعي و حوادث غير مترقبه ، بويژه خطر زلزله.
2- گسترش و تقويت مطالعات علمي و تحقيقاتي همه جانبه و هماهنگ براي شناخت و كاهش خطرات ناشي از سوانح طبيعي و حوادث غير مترقبه با اولويت خطر زلزله و ساماندهي و حمايت از مراكز علمي و تحقيقاتي.
3- پيشگيري و كاهش خطرپذيري ناشي از زلزله در شهرها و روستاها و افزايش ضريب ايمني در ساخت و سازهاي جديد از طريق:
مكان يابي و مناسب سازي كاربري ها در مراكز جمعيتي شهري و روستايي و تاسيسات حساس و مهم متناسب با پهنه بندي خطر نسبي زلزله در كشور.
بهبود مديريت و نظارت بر ساخت و ساز با بكارگيري نيروهاي متخصص و تربيت نيروي كار ماهر در كليه سطوح و تقويت نظام مهندسي و تشكلهاي فني و حرفه اي و استفاده از تجربه هاي موفق كشورهاي پيشرفته زلزله خيز.
ممنوعيت و جلوگيري از ساخت وسازهاي غيرفني و ناامن در برابر زلزله و الزامي كردن استفاده از كليه استانداردها و بيمه و مقررات مربوط به طرح و اجرا.
استاندارد سازي مصالح پايه و اصلي سازه اي و الزامي كردن استفاده از مصالح استاندارد ، با كيفيت و مقاوم و ترويج وتشويق فناوري هاي نوين و پايدار و ساخت سازه هاي سبك.
تهيه و تصويب قوانين و مقررات لازم براي جرم و تخلف شناختن ساخت و سازهاي غيرفني، كاهش آسيب پذيري وضعيت موجود كشور در برابر زلزله با محوريت حفظ جان انسانها از طريق: تدوين و اصلاح طرحهاي توسعه و عمران شهري و روستايي متناسب با پهنه بندي خطر نسبي زلزله در مناطق مختلف كشور .
ايمن سازي و بهسازي لرزه اي ساختمان هاي عمومي و مهم، شريانهاي حياتي و تاسيسات زيربنايي و بازسازي و بهسازي بافت هاي فرسوده ظرف مدت 10 سال.
نظر شما