به گزارش خبرگزاری مهر، محمدعلی مجاهدی، دبیر نخستین کنگره شعر آئینی شفق با بیان این مطلب افزود: بسیاری از پژوهشگران فارسی زبان بر این باور بوده و هستند که شعر آیینی ما از قلمرو چندان گستردهای برخوردار نیست و در دو مقوله «مناقبی» و «ماتمی» خلاصه می شود؛ در حالی که بخش قابل توجهی از گنجینه ارزشمند شعر فارسی صبغه «آیینی» دارد.
وی با اشاره به پژوهش در مقتلهای فارسی ادامه داد: آسیبهایی موضوعی و محتوایی مختلفی در مقتلهایی که به زبان فارسی نوشته شده است، وجود دارد که همین آسیبها و انحرافها باعث شده است تا ذهن شاعران به بیراهه و کج راهه کشیده شود.
دبیر نخستین کنگره شعر آیینی شفق با اشاره به فعالیتهای ادبی خود در این زمینه بیان کرد: در آثارم علاوه براینکه سبک نگارشی و بیان موضوعهای هر مقتل را به صورت فهرستوار و مختصر آوردهام، سعی کردم اگر نقاط قوت و ضعفی در هر مقتلی بوده است را به طور مستقل بیان کنم.
مجاهدی که بیش از نیم قرن از عمر خود را صرف پژوهش و ارائه اثر در حوزه شعر و ادب فارسی کرده است، ادامه داد: در مدت فعالیتم سعی کردم این نگاهی که در فرهنگ و شعر ولایی وجود دارد که باید حتماً آمیخته با رگههای تندی از ماتم و اندوه باشد را اصلاح کنم، چرا که نیاز شعر آیینی امروز آن چیزی است که در پیشینه این گونه ادبی مغفول مانده است و به آن توجه نشده است.
دبیر نخستین کنگره شعر آیینی شفق و خالق بیش از 13 اثر ادبی با حال و هوای آیینی و مذهبی در پایان اظهارداشت: فرض کنیم ما قرائت عرفانی، حماسی، ارزشی و مذهبی از فرهنگ عاشورا را در پیشینه شعر عاشورا در زبان شعر فارسی نداریم و اگر داشته باشیم خیلی ناچیز است و قابل اعتنا نیست؛ ولی بعد از انقلاب اسلامی سعی شده است که این لایه های ناگفته و ناشنیده فرهنگ عاشورا، شعر شاعر امروز ما نقلی بزند و این لایهها را رصد کند و هنرمندانه به تصویر بکشد.
نظر شما