۷ آذر ۱۳۹۱، ۱۳:۴۰

ارائه مدلی برای اکتشاف معادن طلا از سوی پژوهشگران کشور

ارائه مدلی برای اکتشاف معادن طلا از سوی پژوهشگران کشور

پژوهشگران واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد با استفاده از تصاویر ماهواره‌ای و تکنیک‌های سنجش از دور مدلی را برای اکنتشاف معادن طلا ارائه کردند.

به گزارش خبرگزاری مهر، علیرضا محمدی- با اشاره به داده‌های ارزشمند فناوری سنجش از دور در حوزه اکتشاف مواد معدنی، افزود: داد‌ه‌های ماهواره‌ای به طور گسترده‌ در علوم زمین و اکتشاف مواد معدنی برای تعیین محل ذخایر معدنی مورد استفاده قرار می گیرد.

وی با اشاره به کاربردهای تکنیک‌های سنجش از  دور در حوزه معدن، اظهار داشت: این فناوری در به روز رسانی از نقشه‌های زمین‌شناسی، بهبود کیفیت و تهیه نقشه موضوعی از قبیل نقشه مناطق دگرسان شده، واحدهای سنگی، خطواره‌ها و الگوهای شکستگی استفاده می‌شود و باعث صرفه‌جویی در وقت و هزینه در نقشه برداری معدنی می شود.
 
محمدی با اشاره به تحقیقات انجام شده در این زمینه، خاطر نشان کرد: در این پروژه تحقیقاتی در کانسار طلای دره اشکی با مساحت 45/2  کیلومتر مربع در منتهی الیه شمال غربی استان اصفهان و در شمال روستای موته با استفاده از تکنیک‌های سنجش از راه دو  مطالعاتی انجام شد. این کانسار یکی از کانسارهای 9 گانه طلا در مجموعه طلا موته است که در بخش مرکزی زون ساختاری -دگرگونی سنندج - سیرجان تشکیل شده است.
 
مجری طرح ادامه داد: مطالعات لیتولوژیکی (سنگ شناسی) نشان می‌دهد که واحدهای زمین‌شناسی در این منطقه شامل دگرگونی پرکامبرین، رگه‌های معدنی و سیلیسی و توده نفوذی گرانیتی می‌شود و کانی سازی طلا در این منطقه به تغییرات گرمایی در واحدهای دگرگونی رخ داده است.

مجری طرح کانی‌های حاوی طلا در این منطقه را شامل پیریت و کالکوپیریت دانست و اضافه کرد: در این پروژه تصاویر ماهواره‌ای ASTER در ترکیب باندی مختلف برای استخراج محدوده‌های با  دگرسانی مرتبط با کانی سازی  طلا، شکستگی‌ها و سیستم‌های گسل  مورد بررسی قرار گرفت.
 
محمدی گفت: با توجه به نتایج حاصل از پیمایش‌های صحرایی و در دسترس بودن مناطق دگرسان شده طلا به عنوان یک شاخص در منطقه، فرصتی برای ارزیابی دقت ارائه شد و مقایسه نتایج مطالعات سنجش از راه دور با مطالعات میدانی، در نهایت، مطالعات سنجش از راه دور در این منطقه می‌تواند به عنوان یک مدل برای اکتشاف مناطق مشابه مورد استفاده قرار گیرد.
 
نتایج این تحقیقات به صورت مقله در کنگره بین‌المللی معدن ترکیه (IMCET) که هردو سال یک بار برگزار می‌شود، پذیرفته شد.
کد خبر 1752644

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha