به گزارش خبرنگار مهر، گران شدن نان به بهانه برشته شدن و کیفیت دار شدن آن در همه جا پاسخ یکسان نداد و در بخش هایی از استان مرکزی همچنان نان های بی کیفیت تحویل مردم داده می شود.
نمی توان منکر تلاش مسئولان و ونانوایان در تولید نان با میفیت شد اما در بخش هایی همچنان این قوت غالب مردم در موازنه ای نابرابر در قیمت و کیفیت قرار دارد.
روزگاری نه چندان دور ارزان بودن نان دلیل بر دورریزی و ضایعات این برکت خدا دانسته می شد اما گذشت زمان بر طبل بطلان این سخن کوبید، و با وجود تلاش هایی چون آموزش نانوایان، بهسازی نانوایی ها، نظارت و جریمه کردن در کنار گرانی نان، بر کیفیت نان ها نیفزود.
نان قابلیت نگهداری نصفه روز را ندارد
احمد مرادی یکی از مشتریان نانوایی به خبرنگار مهر می گوید: نان سنگک آنقدر ضخیم است که باید در همان روز مصرف کنیم چراکه این نان قابلیت نگهداری نصفه روز را ندارد و نان لواش هم آنقدر نازک است که به محض رسیدن به خانه نیمی از آن خرد می شود.
وی اضافه کرد: به شاطر هم که اعتراض می کنیم می گوید خودمان هم از کیفت آرد راضی نیستیم و رطوبت آن و موادی که کارخانه های آرد داخل آن می زنند باعث می شود خمیرمانند آش شود و نان خوب از کار در نیاید.
کیفیت نان بستگی به کیفیت آرد دارد
یکی از نانوایان در این باره گفت: مشتریان نان بدون کیفیت را به گردن نانواییها می اندازند درصورتیکه کیفیت نان به کیفیت آرد بستگی دارد.
وی با بیان اینکه دست شاطر به واسطه استفاده از آرد نامطلوب یکی از کارخانجات آرد اراک تاول زده است گفت: به نظر می رسد آردی که از خارج استان خریداری می شود کیفیت بهتری دارد.
وی تاکید کرد: آرد موجود باعث سفت شدن نان و نارضایتی مشتری می شود.
عوامل نامطلوب بودن کیفیت بد نان عدم نظارتهاست
رئیس شورای اسلامی شهر اراک تولید نان مطلوب را نیازمند نظات کافی دانست و گفت: نظارتها کم رنگ است و باعث می شود که کیفیت نان پایین بیاید.
دکتر منوچهر کاظمی با بیان اینکه خوردن نان بدون کیفیت و بدون سبوس سلامت مردم را به خطر می اندازد خاطرنشان کرد: درتلاشیم در جلسه ای این معضل مردم شهر را بررسی و حل کنیم.
وظیفه ما کشف تقلب در تولید آرد و وزن کیسه است
معاون نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی کیفیت نان را یک زنجیره می داند و می گوید: این کیفیت کشاورز، سازمانهای دخیل و نانوا را در بر می گیرد و هرکدام باید وظیفه خود را به خوبی انجام دهد.
مسعود فروتن با بیان اینکه نظارت بر کیفیت نان بر عهده اداره استاندارد و اداره کل بر مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی است گفت: همه به اشتباه سازمان صنعت و معدن و تجارت را دخیل در این کار می دانند و تنها وظیفه ما کشف تقلب در تولید آرد و وزن کیسه است.
نان خوب هنر نانوا را می طلبد
معاون بازرگانی شرکت غله استان مرکزی کیفیت آردها را بالا می داند و می گوید: گندمهای تحویلی وارداتی هستند و کیفیت پروتئینی بالایی دارند و آردی نیز که تحویل نانوا می شود به طبع دارای کیفیت است اما هر آردی شگردهای خاصی دارد که نانوا باید با هنری که دارد از آن نان مناسب بپزد.
غلامرضا ملکی اضافه کرد: برخی از آردها به نمک زیاد، ورز و آب بیشتری نیاز دارد وعمل استراحت و عمل آوری خمیر باید دو ساعت باشد که معمولا این ساعت در نانواییها رعایت نمی شود.
وی با بیان اینکه آرد باید الک شود و اختلاط آرد سست با آرد قوی باید توسط نانوا صورت گیرد افزود: استفاده از آردسبوس دار، اختلال گندم قدیم و جدید نیز می تواند کیفیت نان را بالا ببرد.
تولید در کارخانه ها رقابتی شده است
ملکی در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر نظارت بر آرد تحویلی کارخانه های آرد به نانوایان گفت: در حال حاضرازهفت کارخانه آرد در استان چهار کارخانه ( ویثران، مینایی، خوشه و پوسان) فعال است و بعد از حذف یارانه ها تولید در کارخانه های آرد استان رقابتی شده است.
درآمدهای سرشار واسطه ها و تقلب در آرد
رئیس اتحادیه خبازان شهرستان اراک نیز گفت: نظارت بخش مهمی از روند تولید نان است و نباید نانواها را مقصر دانست و کاسه و کوزه ها را سرآنها شکست.
محمد رضا اجتهادی از درآمدهای سرشار واسطه ها و تقلب آنها در آرد خبر داد و گفت: گندمی که وارد استان می شود کیفیت خوبی دارد ولی زمانی این گندم به آرد تبدیل می شود بی کیفیت می شود که نیازمند نظارت برای حذف این واسطه هاست.
سفره ها منتظر نان مرغوب
سخن مسئولان و متولیان امر هر چه باشد مردم چشم به راه نان های با کیفیت برابر پولی که می پردازند هستند و سفره ها منتظر نان مرغوب.
همه ی ما از کودکی معنی قسمتی از آیه ی 31 سوره ی آل عمران که بیان می دارد: "و نیز بخورید و بیاشامید ولی اسراف مکنید، که خدا اسرافکاران را دوست نمی دارد" را بارها و بارها شنیده ایم؛ سخنی که هم خطاب به مردم است وهم متولیان امر، چرا که نان بی کیفیت همان و دور ریختن آن همان.
گزارش: از سمیه بصیرت
نظر شما