به گزارش خبرنگارمهر، سعید یوسف پور صبح چهارشنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: مساحت منطقه خدا آفرین 49 هزارو 300 هکتار است.
وی تصریح کرد: این منطقه در شهرستان های اردل و کوهرنگ قرار دارد.
یوسف پور با اشاره به اینکه این منطقه از بکرترین و پرتراکم ترین نواحی جنگلی استان است،عنوان کرد: 60 درصد مساحت منطقه خدا آفرین جنگلی است.
وی ادامه داد: این منطقه علاوه بر ارزش جنگلی ، پل ارتباطی مابین مناطق حفاظت شده سبز کوه و هلن به عنوان یک منطقه بینابینی جهت جذب گونه های وحشی است.
یوسف پور یادآور شد: منطقه خداآفرین از ارزش زیستگاهی بالایی در جهان برخوردار است و در سایر قسمتها نیز گونه های با ارزش جهانی وجود دارد که بیش از دهها گونه مورد شناسائی قرار گرفته است.
مدیر کل حفاظت محیط زیست چهار محالب و بختیاری گفت: منطقه خداآفرین دارای محیط تقریبی 192 هزار و942 کیلومتر است که بلندترین ارتفاع آن کوه ماقارون در مرز این استان و استان خوزستان با ارتفاع سه هزارو 460 متر و پست ترین نقطه آن خروجی رودخانه بازفت با ارتفاع یک هزار و 200 متر از سطح دریا است.
یوسف پوراذعان داشت: به استناد بند(و) ماده شش قانون حفاظت و بهسازی محیط زیست منطقه خدا آفرین در این استان از تاریخ پانزدهم مردادماه سالجاری به مدت پنج سال شکار ممنوع اعلام گردید.
وی افزود: این ممنوعیت برای حفظ و نگهداری گونه های نادر از قبیل دوزیستان، خزندگان، کبک و پستانداران نادر و همچنین انواع پوشش گیاهی شاخص شامل لاله های واژگون، کرفس، بن سر، باریجه، بلوط و گونه های مختلف دارویی اعمال می شود.
یوسف پور بیان داشت: طرح تبدیل این مناطق به شکار ممنوع ، با پیگیری های اداره کل حفاظت محیط زیست این استان در دفتر زیستگاه ها و امور مناطق، دفتر حفاظت از شکار و صید،دفتر حیات وحش و دفتر حقوقی سازمان حفاظت از محیط زیست کشور ، موافقت و تصویب شده و در روزنامه رسمی درج شده است.
مدیر کل حفاظت محیط زیست چهار محال و بختیاری با اشاره به اینکه منطقه خداآفرین در ناحییه اقلیمی لردگان واقع شده است که در این اقلیم تابستان ها گرم است عنوان کرد: میانگین سالانه درجه حرارت 9.14 درجه سانتی گرادو حداکثردر روزهای تابستان به 37 درجه سانتی گراد می رسد.
یوسف پور ادامه داد: این منطقه در تابستان ها خشک و زمستان ها پر برف و باران است و میانگین بارندگی سالانه در این اقلیم بین 400 تا 800 میلی متر متغیر است.
وی اظهار داشت: منابع آب این منطقه علاوه بر نزولات آسمانی وجود چشمه های متعدد و دائمی دراین منطقه و رودخانه بازفت است که این رودخانه از شمال منطقه ادامه دارد و منبع آبی خوبی برای حیات وحش این منطقه است.
یوسف پور با بیان اینکه این منطقه از غنای گونه جانوری نسبتا خوبی برخوردار است بیان داشت: 50 گونه پرنده و 18 گونه پستاندارو خزندگان در این منطقه وجود دارد.
وی اذعان داشت: کور مار سلیمانی، مارآتشی، مار پلنگی، قمچه مار، مار قیطانی، شتر مار، تیر مار، سوسن مار، کبرای خوزستان، افعی معمولی، مار جعفری، افعی شاخدارایرانی، لاک پشت خشکی زیف لاک پشت مهمی زدار، لاک پشت آبزی، لاک پشت خزری، سوسمار ها: آگاماس سفید، پوست شنی، صخره ای کله زرد، جکو ها: جکوی عنکبوتی ایرانی، مدیترانه ای، صخره ای دم زورقی، لاسرتا: ارمیاس دم بلند، دشتی ایرانی، چشم ماری در این منطقه مورد شناسائی قرار گرفته است.
یوسف پور تاکید کرد: تا کنون دو منطقه چغاخور و خدا آفرین در این استان شکار ممنوع معرفی شده است.
نظر شما