۸ آذر ۱۳۹۱، ۱۹:۱۳

حسینی نیا:

رویکرد اقتصاد تعاونی پس از انقلاب گسترش یافته است

رویکرد اقتصاد تعاونی پس از انقلاب گسترش یافته است

سمنان-خبرگزاری مهر: معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ضمن تاکید بر اینکه رویکرد اقتصاد تعاونی پس از انقلاب به واسطه مزیت‌ها و کارکردهای مثبتی که داشته در قانون اساسی گنجانده شده است، گفت: این رویکرد در حال حاضر گسترش یافته است.

‌به گزارش خبرنگار مهر، غلامحسین حسینی نیا پیش از ظهر چهارشنبه در گفتگو با خبرنگاران در محل اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان سمنان با تاکید بر اینکه بخش تعاون آماده است با همت و کار مضاعف نقش محوری و اساسی در اقتصاد مقاومتی و جهاد اقتصادی ایفا کند، افزود: امروز رسالت مهم دولت،‌ مردم و نهادهای مربوطه، ایجاد و گسترش روحیه و تقویت سرمایه اجتماعی مورد نیاز بخش تعاون است که با تلاش و همت دست‌ یافتنی است.

وی افزود: اقتصاد تعاونی نقش مهمی در توزیع عدالت، ثروت و ایجاد فرصت برای طیف وسیعی از توده مردم داشته که منجر به حضور مردم در افزایش سهم تولید و بهره‌وری می‌شود.

اقتصاد تعاونی توزیع مناسب درآمد و عدالت را محقق کند

حسینی نیا با اشاره به اینکه اقتصاد تعاونی با گردآوری سرمایه‌های کوچک و پراکنده می‌تواند ایجاد و راه‌اندازی فعالیت‌های اقتصادی را به همراه داشته باشد، افزود: اقتصاد تعاونی توزیع مناسب درآمد و عدالت را محقق کند.

معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه رویکرد اهمیت دادن به تعاون، فرصت‌های جدیدی را پیش روی افراد قرار می‌دهد، افزود: مبارزه ریشه‌ای با فقر و نابرابری از قابلیت‌ها و ظرفیت‌های بخش تعاون است و نزدیک‌ترین اقتصاد به اقتصاد اسلامی تلقی می‌شود.

وی با اشاره به اهمیت بخش تعاون در اصول 43 و 44 قانون اساسی تصریح کرد: توجه به ایجاد و ترویج فرهنگ تعاونی و زمینه‌سازی برای نقش‌آفرینی در اقتصاد در برنامه چهارم و پنجم توسعه نیز قرار داده شده است.

حسینی‌نیا همچنین ضمن اشاره به دیدگاه‌های مقام معظم رهبری در این‌باره، عنوان کرد: ایشان معتقدند برای اینکه بخواهیم تعاون به جایگاه اصلی خود برسد باید 10 برابر وضع فعلی رشد و گسترش و کیفیت در نظر بگیریم تا بتوان این امر محقق شود.

ایران از کشورهای پیشرو در عرصه تعاون

معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: پس از ابلاغ قانون اصل 44 درکشور، بخش تعاونی رشد تصاعدی داشته و در حال حاضر ایران به عنوان یکی از کشورهای پیشرو در عرصه تعاون مطرح است.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر 180 هزار تعاونی با عضویت 43 میلیون نفر و اشتغال 2.3 میلیون شغل در کشور به ثبت رسیده است، اظهار داشت:  این میزان از متوسط جهانی بالاتر است.

حسینی نیا با بیان اینکه در ایران به ازای هر سه نفر یک نفر عضو تعاونی هستند، افزود: در حالی که در دنیا از هر هفت نفر یک نفر در قالب تعاونی فعالیت می‌کنند.

بیش از هفت هزار و 500 تعاونی جدید درسالجاری کشور تشکیل شد

معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از تشکیل بیش از هفت هزار و 500 تعاونی جدید طی سالجاری در کشور خبر داد و گفت: این تعاونی ها در زمینه های مختلف در کشور ایجاد و فعال استو

حسینی نیا با تاکید بر اینکه عملکرد دولت های نهم و دهم در توسعه بخش تعاون بسیار گسترده و چشمگیر بوده است، افزود: جهش تعاونی ها در این مدت به حدی است که در مدت مذکور بیش از کل تعاونی ها ایجاد شده تا قبل از دولت نهم در ایران تعاونی ایجاد و یا در حال ایجاد است.

وی گفت: 30 درصد فعالیت‌های کشاورزی، 20 درصد بخش مسکن، 80 درصد صادرات پسته و فرش دستباف، 50 درصد حمل و نقل زمینی، 80 درصد مواد مصرفی، اعتبار و توزیعی کارمندان و کارگران در قالب تعاونی انجام می‌شود.

فعالیت قابل توجه بانواندر تعاونی ها

معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ضمن بیان اینکه 10 میلیون زن در تعاونی‌ها عضو هستند، گفت: 17 درصد از بانوان به عنوان مدیر عامل و 23 هزار نفر بانوان به عنوان اعضاء هیئت مدیره تعاونی‌ها مشغول به فعالیت هستند.

حسینی نیا افزود: تعاونی‌ها بنا به ماهیت خاص خود می‌توانند فرصت ها و موقعیت های شغلی مناسبی را برای زنان فراهم آورند.

وی ادامه داد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی از ابتدای طرح اشتغال بیکاران، تعاونی های زنان در کنار سایر انواع تعاونی ها بوجود آمد و حیات خود را تا به امروز که بخش وسیعی را تشکیل می دهند ادامه داده است.

سهم 25 درصدی بخش تعاون در اقتصاد کشور

معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: در حال حاضر برای رشد بخش تعاون، صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری، بانک توسعه تعاون و نیز تعاونی‌های سهامی عام، فراگیر ملی و دانش‌بنیان ایجاد شده است تا بتوان با تلاش و حمایت‌های همه‌جانبه مردم و دولت، سهم 25 درصدی بخش تعاون از اقتصاد کشور بر اساس اسناد بالادستی محقق شود.

وی با بیان اینکه بخش تعاون به عنوان مظهر اقتصاد مردمی می‌تواند نقش بی‌بدیلی را در راستای عبور از تحریم‌ها و تهدید‌های دشمن ایفاء کند، ادامه داد: اقتصاد مردمی تعاون در راستای ساماندهی تنگنا‌های اقتصادی کشور نقش ویژه‌ای را ایفاء کرده است.

تعاونی‌ها به اصل و اصول تعاون توجه کنند

حسینی نیا با تاکید بر اینکه توانمندی‌های بسیاری در بخش‌های تعاون کشور وجود دارد که استفاده از این توانمندی‌ها سبب خودکفایی کشور در بخش‌های مختلف می‌شود، اضافه کرد: در حال حاضر نوعی همدلی ویژه‌ای میان دولت، بخش تعاون، اتاق تعاون و اتحادیه‌های موجود در سطح کشور وجود دارد.

معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه تعاونی‌های فعال در سطح کشور باید به اصل و اصول تعاون توجه کنند، افزود: پایه‌گذاران تعاونی‌ها در دنیا منتظر دولت‌ها نبوده‌اند و تعاون‌گران باید با اتکا به اصول واقعی خود در راستای خودکفایی کشور در بخش‌های مختلف قدم بردارند.

تعاونی ها، بنگاه های اقتصادی مردمی و انعطاف پذیر

حسینی نیا، تعاونی ها را بنگاه اقتصادی مردمی و انعطاف پذیر خواند و اظهار داشت: تعاونی ها با توجه به شرایط اقتصادی از انعطاف خوبی برخور دارند و باید از اندوخته های مادی، انسانی و اجتماعی خود به بهترین وجه در این شرایط بهره بگیرند.

وی با تاکید بر اینکه، اکثر تعاونی‌های موجود در سطح کشور از تعاونی‌های خرد تشکیل می شوند، اظهار کرد: هنوز شرایطی در کشور برای ایجاد تعاونی‌های ایران در عرصه بین‌المللی فراهم نشده است و کشور باید در راستای ایجاد تعاونی‌ها در اقتصاد بین‌المللی اقدامات لازم را انجام دهد.

معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در پایان اظهار داشت: تعاونی‌ها در راستای مباحث اقتصادی و اجتماعی فعالیت می‌کنند و به بخشی از دغدغه‌های اقتصادی و اجتماعی دولت پاسخ می‌دهند.

بنا بر این گزارش: حسینی نیا در راس هیئتی با هدف بررسی و نظارت بر عملکرد دستگاه های زیرمجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به استان سمنان سفر کرده است.

کد خبر 1753316

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha