به گزارش خبرنگار مهر، حسن غفوری فرد در نشست خبری خود که صبح امروز به منظور تشریح دستاوردهای هیات اعزامی جمهوری اسلامی ایران به مجمع عمومی احزاب آسیایی برگزار شده بود، گفت: 12 سال پیش که ما در ایران خانه احزاب را تاسیس کردیم همزمان با آن تشکیلات آی کپ در آسیا شروع شد که بنیانگذار آن رئیس مجلس فیلیپین بود که از علاقه مندان به ایران نیز هست.
وی افزود: اجلاس احزاب آسیایی برای اولین بار در سال 2000 در فیلیپین تشکیل شد که هر دو سال یک بار در یکی از کشورهایی آسیایی عضو برگزار میشود.
غفوری فرد با بیان اینکه من ازهمان ابتدا به عنوان عضو دایمی آی کپ بودم گفت: این مجمع کمیته 15 نفره دایمی دارد که در اجلاس اخیر و با تصحیح اساسنامه قرار شد اعضای اصلی آن به 22 نفر برسد.
اتاق بازرگانی در آی کپ به منظور دور زدن تحریم ها تشکیل می شود
عضو شورای مرکزی موتلفه اسلامی با اشاره به پیشنهاداتی که تا کنون احزاب شرکت کننده ایران در اجلاس آی کپ ارایه دادند، ادامه داد: یکی از مهمترین پیشنهاداتی که ایران در این اجلاسها داشته است ایجاد شاخه جوانان بود که به تصویب اعضا رسید و تشکیل اتاق بازرگانی مشترک به منظور دور زدن تحریم ها نیز از پیشنهادات این دور ایران بود که در دستور کار و مورد استقبال اعضا قرار گرفت.
تشکیل پایگاه اطلاع رسانی احزاب آسیایی
وی راه اندازی مرکز اطلاعات و سایت اطلاعاتی را از دیگر پیشنهادات ایران در این اجلاس اخیر نام برد و گفت: پایگاه اطلاعاتی برای احزاب آسیایی که قدرت، نفوذ، سابقه و نوع همکاریشان با دیگر احزاب در آن مشخص باشد را پیشنهاد دادیم که در دستور کار اجلاس قرار گرفت.
عضو دایمی آی کپ گنجاندن محکومیت اسرائیل در قطعنامه پایانی هفتمین اجلاس آی کپ را از دیگر دستاوردهای ایران دانست و گفت: همچنین به رسمیت شناختن استفاده صلحجویانه هستهای ایران و استفاده از راههای مسالمت آمیز و گفتگو برای حل مساله هستهای آن در قطعنامه گنجانده شد و بان کی مون دبیرکل سازمان ملل نیز به صورت ویدئویی پیامی به این اجلاس فرستاد.
وی افزود: 200 حزب از 37 کشور آسیایی عضو آی کپ هستند که امروز تبدیل به ارگان قوی شده است لذا اعضا در این اجلاس خواستار عضویت این مجمع به عنوان عضوناظر در سازمان ملل شدند که در دوره بعدی اجلاس آی کپ در دستور کار قرار خواهد گرفت.
ترکیب هیئت اعزامی ایران به آی کپ
غفوری فرد با اشاره به ترکیب هیات اعزامی ایران به اجلاس آی کپ گفت: کمال سجادی سخنگوی جبهه پیروان، مهدی صولی، رفیق دوست و من نیز به عنوان اعضای شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی و دو نفر از احزاب سابق نیز در این اجلاس حضور داشتند.
همراهی احزاب کمیونیست ژاپن و چین با مواضع ایران
وی همراهی حزب کمونیست ژاپن و چین با مواضع ایران را از نکات جالب این اجلاس نام برد و گفت: مواضع ایران در اجلاس آی کپ اثر خوبی داشت و توانستیم همراهی احزاب کمونیست ژاپن و چین را در مسایلی همچون محکومیت رژیم صهیونیستی و مساله هستهای ایران به دست آوریم.
محکومیت رژیم صهیونیستی و به رسمیت شناختن حق انرژی هسته ای ایران توسط اعضای آی کپ
رئیس هیات اعزامی ایران به آی کپ همچنین با اشاره به قطعنامه پایانی که در هفتمین اجلاس آی کپ صادر شده است تصریح کرد: در این قطعنامه 8 بند مورد تاکید قرار گرفت که مهمترین آنان ایجاد صندوق مبارزه با فقر و اعطای وامهای خرد، آمادگی احزاب آسیایی برای حل و فصل مناقشات در آسیا بدون توسل به زور و تهدید و با استفاده از قوانین بینالمللی، کاهش روند خشونت در افغانستان و تشکیل کمیته سه جانبه برای پیگیری روند صلح در این کشور، محکومیت اسرائیل و بازگشت فلسطینیان به سرزمین اصلیشان و به عضویت در آوردن آی کپ در سازمان ملل است.
غفوری فرد با بیان اینکه مجمع احزاب آسیایی تشکیلاتی غیر دولتی است گفت: در هر کشوری که مجمع برگزار شود دبیرکل حزب آن کشور به عنوان رئیس آی کپ برای دو سال انتخاب میشود و از آنجا که دبیرکل حزب آذربایجان رئیس جمهور این کشور است، حیدر علیاف به مدت دو سال ریاست آی کپ را بر عهده دارد.
عدم حمایت دولت در برگزاری اجلاس آی کپ در ایران
عضو شورای مرکزی موتلفه اسلامی با اشاره به دلایل عدم برگزاری اجلاس آی کپ در ایران گفت: قرار بود در سال 2006 این اجلاس در ایران برگزار شود اما برگزاری این مجمع نیاز به حمایت دولت دارد چرا که بسیاری از وزرا، روسای جمهوری سابق کشورها و همچنین نخست وزیران سابق عضو احزاب هستند و حضور آنان در ایران نیاز به مقدمات، تشکیلات و امنیت دارد بنابراین بدون حمایت دولت نمیتوانیم این مجمع را در ایران برگزار کنیم که تا کنون این اتفاق نیفتاده است.
حذف خانه احزاب جایگاه ایران در آی کپ را تضعیف کرد
وی با تاکید بر اینکه با حذف خانه احزاب جایگاه ایران در آی کپ تضعیف شد، گفت: ایران بسیار قویتراز کشورهایی همچون فیلیپین، تایلند و آذربایجان است. ما میتوانیم خیلی قویتر در این اجلاس عمل کنیم همچنان که تا کنون نیز پیشنهادهای سازنده و مفیدی داشتهایم که مورد استقبال اعضا قرار گرفته است.
حضور دو عضو شورای مرکزی خانه احزاب در اجلاس آی کپ
همچنین در ادامه این نشست خبری عضو دایمی آی کپ در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه به غیر از اعضای موتلفه چه کسانی از احزاب ایران در این اجلاس حضور داشتند و دو عضو احزاب سابق را معرفی کنید گفت: قدرت میرعطایی و حشمتیان که عضو شورای مرکزی خانه احزاب بودند نیزدراین اجلاس حضورداشتند.
وی توضیح داد: خانمی به نام نوروزی از سوی خانه احزاب به آی کپ نامه نوشت و این دو نفر را به عنوان نماینده خانه احزاب معرفی کرد که در اجلاس حضور خواهند داشت اما خانه احزاب دو سال است که توسط وزارت کشور منحل شده و اجازه فعالیت نیز ندارند بنابراین این اقدام در حال بررسی و پیگیری است.
غفوری فرد همچنین با توضیح شرایط عضویت احزاب در آی کپ گفت: هر حزبی که یک صدم نمایندگان مجلس از اعضای آن باشد و یا سه نفر در مجلس داشته باشد می تواند عضو آی کپ شود.
وی با بیان اینکه احزاب زیادی درملجس ایران نماینده دارند تصریح کرد: این احزاب باید تلاش کنند که در آی کپ نیز عضوشوند.
وزارت کشور رابطه فعال و خوبی با احزاب ندارد
رئیس هیات اعزامی ایران به آی کپ با اشاره به رابطه وزارت کشور با احزاب گفت: متاسفانه رابطه خوب و فعالی میان وزارت کشور و احزاب برقرار نیست و دولت کنونی نیز خیلی تمایل به احزاب ندارد درحالی که احزاب ما در پارلمان نمایندگان زیادی دارند بنابراین باید جایگاه احزاب در کشور قویتر شود چرا که با تقویت نقش احزاب دموکراسی در کشور ریشهدارتر خواهد شد.
مواضع حشمتیان همراه با نظام بود
وی همچنین با اشاره به مواضع حشمتیان و میرعطایی در اجلاس آی کپ گفت: میرعطایی اصلاً صحبت نکرد و حشمتیان نیز یک متنی به انگلیسی تهیه کرده بود که خوانده شد و مواضعش نیز همراه با نظام بود .
عضو شورای مرکزی موتلفه اسلامی افزود: یکی از نمایندگان آذربایجان مطلبی علیه ایران در عدم رعایت حقوق آذری زبانها گفت که حشمتیان نیز به این اعتراض پاسخ داد و از ایران دفاع کرد.
وی ادامه داد: حشمتیان و میرعطایی به دلیل آنکه زبان انگلیسی نمیدانستند خیلی نقش موثری نداشتند.
اغفوری فرد همچنین از تشکیل باشگاه احزاب توسط حزب موتلفه اسلامی خبر داد و گفت: از آنجایی که دولت از احزاب حمایت نمیکند و خانه احزاب نیز به دلیل تمامیت خواهی اصلاح طلبان تعطیل شده است به زودی موتلفه اسلامی باشگاه احزاب را راه اندازی میکند.
وی افزود: این باشگاه با هدف اینکه تریبونی برای اعلام مواضع و دیدگاههای احزاب به وجود آید تشکیل خواهد شد.
عضو شورای مرکزی موتلفه اسلامی با بیان اینکه در ابتدا تنها احزاب اصولگرا عضو این باشگاه خواهند بود، تصریح کرد: ما دنبال تمامیت خواهی مانند آنچه که اصلاح طلبان در دوره سوم خانه احزاب انجام دادند نیستیم و بعد از راه اندازی باشگاه احزاب و گروههای اصلاح طلب را نیز به عضویت آن در خواهیم آورد.
وی با تاکید بر اینکه مشکل تعطیل شدن خانه احزاب، دولتی نبود خاطرنشان کرد: خانه احزاب به دلیل افراط و تفریطها و تمامیت خواهی اصلاح طلبان بسته شد است، خاطرنشان کرد: برای جلوگیری از انفعال احزاب سیاسی کشور حزب موتلفه به طور مستقل باشگاه احزاب را راه اندازی میکند.
نظر شما