به گزارش خبرنگار مهر، رضا زارع زاده صبح چهارشنبه در جلسه شورای فرهنگ عمومی شهرستان دامغان در سالن جلسات فرمانداری این شهرستان، اظهار داشت: تسهیل ازدواج با توجه به شرایط اقتصادی امروز جامعه یکی از موضوعات مهم و اساسی جامعه است که جوانان و خانواده ها درگیر این موضوع هستند.
وی اضافه کرد: با توجه به اینکه موضوع ازدواج در جامعه رو به کاهش است دولت باید برای برون رفت و حل این موضوع اقدامات اساسی انجام دهد.
رئیس کمیته تخصصی شورای فرهنگ عمومی دامغان با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در سفر به استان خراسان شمالی در زمینه زاد و ولد در جامعه تصریح کرد: برای تحقق منویات مقام معظم رهبری در زمینه افزایش جمعیت در جامعه همراه با زاد و ولد و حذف کاهش نرخ جمعیت باید با ارائه کارهای اساسی گام برداریم.
زارع زاده خاطرنشان ساخت: در دوره های گذشته براساس مدیریت های غلط و با هدف کنترل جمعیت شاهد کاهش زاد و ولد در جامعه بودیم که با بیانات رهبر معظم انقلاب و هشدارهای وی باید در این زمینه تجدید نظرهای لازم انجام شود.
وی یادآور شد: متوسط هر خانوار ایرانی در حال حاضر سه نفر است و این آمار اکنون در کشورهای دیگر هشت نفر است که امروز مسئولان به این نتیجه رسیدند که در این راستا تجدید نظرهای لازم باید لحاظ شود تا آمار جمعیتی کشورمان نسبت به کشورهای دیگر افزایش پیدا کند.
رئیس کمیته تخصصی شورای فرهنگ عمومی دامغان اضافه کرد: دولت باید در زمینه افزایش جمعیت در کشور سیاست های تشویقی را برای هر یک از استان ها که نرخ جمعیتی کمتری دارند اعمال کند.
زارع زاده افزود: بر اساس سرشماری انجام شده مرکز آمار ایران در سال 90 نرخ موالید در کشور پایین است که باید در این زمینه اقدامات اساسی و لازم همراه با راهکار انجام گیرد.
وی اظهار داشت: باید در این خصوص خوراک فرهنگی و تبلیغی برای روحانیون، اساتید دانشگاه ها و فرهنگیان تهیه و در اختیار آنان قرار داده شود.
رئیس کمیته تخصصی شورای فرهنگ عمومی دامغان تصریح کرد: برای اجرای کار فرهنگی باید همه دستگاه ها و نهادها همراهی و همکاری کنند که بتوانیم از این طریق جوانان را تشویق به ازدواج و افزایش نسل کنیم.
زارع زاده تصریح کرد: اگر روند زاد و ولد و ازدواج در جامعه کاهش پیدا کند یک خطر بزرگ و جدی و تهدیدکننده در جامعه به حساب خواهد آمد بنابراین از هم اکنون باید به فکر حل و برون رفت از این موضوع باشیم.
جمعیت یکی از مولفه های قدرت است
مدیر آموزش و پرورش دامغان نیز در این باره گفت: در کشور چین بالا بودن نرخ جمعیت به عنوان یکی از مولفه های قدرت در این کشور به حساب می آید و از این جهت در مقر سازمان ملل متحد کشور چین حق وتو دارد.
محمدعلی امانی اضافه کرد: متوسط سنی جمعیت ایران امسال 29 سال است ولی این نرخ جمعیت در زمان دوران دفاع مقدس 20 سال بوده است.
عضو شورای فرهنگ عمومی شهرستان دامغان یادآور شد: با توجه به وجود این نرخ جمعیت در جامعه در حقیقت باید گفت امروز نرخ جمعیت در ایران روبه پیری است و قابل تامل است.
امانی افزود: با توجه به اینکه 25 درصد جمعیت کشور ما بالای 70 سال است این موضوع نگران کننده است و باید بکوشیم جمعیت شاداب داشته باشیم و از این جهت نرخ جمعیت کشورمان افزایش پیدا کند.
وی با اشاره به اینکه یکی از مشکلات جامعه ما این است که از فرهنگ قرآنی در حال دور شدن است تصریح کرد: باید بکوشیم بیش از گذشته جامعه را با فرهنگ، علوم و دستورات قرآنی آشنا کنیم.
نظر شما