۸ آذر ۱۳۹۱، ۱۷:۰۹

تولید 11 میلیون شاخه گل نرگس در خراسان جنوبی

تولید 11 میلیون شاخه گل نرگس در خراسان جنوبی

بیرجند – خبرگزاری مهر: تولید 11 میلیون شاخه گل نرگس و تصویب 53 طرح کشاورزی در درمیان از اخبار جهاد کشاورزی خراسان جنوبی هستند.

به گزارش خبرگزاری مهر، رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی از پیش‌بینی تولید 11 میلیون و 200 هزار شاخه گل نرگس طی سال جاری در این استان خبر داد.

 غلامرضا هادربادی اظها کرد: سازگاری با شرایط اقلیمی، مقاومت به کم آبی با توجه به خشکسالی‌ها، کیفیت عطر، پرورش در فضای باز و اقتصادی بودن آن از جمله مزیت‌هایی گل نرگس است که سبب کشت و پرورش این گل در خراسان جنوبی شده است.

وی ادامه داد: هم ‌اکنون رقم نرگس بومی در استان کشت می‌ شود و زمان کاشت آن اواخر تابستان و زمان برداشت از پاییز آغاز و تا پایان زمستان ادامه دارد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی افزود: حدود 100 نفر بهره‌ بردار در بخش تولید و پرورش گل نرگس در استان فعالیت دارند.

هادربادی گفت: سطح زیر کشت گل نرگس در سال جاری نسبت به سال گذشته  12.5 درصد افزایش داشته است.

وی تصریح کرد: 9 هکتار از زمین‌های خراسان جنوبی زیر کشت گل‌های نرگس است و 60 درصد به مصرف داخل استان و 40 درصد به استان‌های همجوار و شهرهایی از قبیل مشهد، تهران  و زاهدان صادر می ‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی یادآور شد: خراسان جنوبی رتبه پنجم تولید گل نرگس در کشور را دارد.

هادربادی در ارتباط با راهکارهای افزایش تولید گل نرگس در استان اظهار کرد: از مهم ترین راهکارهای افزایش گل نرگس روش‌های به ‌زراعی است که می ‌تواند کیفیت گل تولیدی را افزایش دهد.

وی در ارتباط با اقدامات انجام شده برای ارائه تسهیلات گفت: تولیدکنندگان گل نرگس می ‌توانند از تسهیلات کارگروه توسعه کشاورزی بهرمند شوند و ایجاد مزارع الگویی در طرح گل و گیاهان زینتی و دارویی از جمله خدمات ارائه شده به تولیدکنندگان گل نرگس است.

تصویب ۵۳طرح کشاورزی به ارزش ۳میلیارد ریال در درمیان

۵۳طرح کشاورزی به ارزش سه میلیارد و ۴۴۹میلیون ریال در هشتمین جلسه کارگروه توسعه بخش کشاورزی درمیان تصویب شد.

فرماندار درمیان در نشست کارگروه توسعه بخش کشاورزی این شهرستان اظهار کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون اجرای 155 طرح به ارزش 50 میلیارد و 523 میلیون ریال مصوب شده که برای دریافت تسهیلات مورد نیاز به بانک های عامل معرفی شده است.

 رجبعلی براتی افزود: از این تعداد 149طرح شهرستانی و شش طرح استانی است که چهار طرح آن در کارگروه استانی تصویب نهایی شده است.

 وی با بیان اینکه طرح‌های استانی شامل احداث دو واحد مرغداری،‌ احداث یک واحد بارگاه زرشک خشک ‌کنی و احداث یک واحد گاوداری نیمه صنعتی است، افزود: با اجرای این تعداد طرح 300 فرصت شغلی جدید به صورت مستقیم و غیرمستقیم برای شهروندان درمیانی ایجاد می شود.

 فرماندار درمیان یادآور شد: با توجه به دستورالعمل های جدید در خصوص پرداخت تسهیلات طرح هایی تا سقف 50 میلیون تومان در کارگروه شهرستان قابل بررسی و تصویب است.

 وی اضافه کرد: احداث مرغداری، تسطیح و یکپارچه‌ سازی اراضی، کشاورزی سنتی و‌ اصلاح و نهال‌ کاری باغات زرشک از مهم‌ ترین طرح‌های مصوب شده این کارگروه به شمار می ‌رود.

 وی‌ با اشاره به فعالیت 90 درصد از جمعیت شهرستان در بخش کشاورزی تأکید کرد: باید این کارگروه در مسیرتوسعه صنایع تبدیلی وابسته به کشاورزی به ویژه فراوری زرشک گام‌های اساسی بردارد.

کد خبر 1753815

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha