به گزارش خبرنگار مهر، محمد تقی استشاره صبح یکشنبه در گفتگو با خبرنگاران در محل سازمان صنعت، معدن و تجارت استان سمنان گفت: تعداد گواهی کشف صادره توسط این سازمان 19 مورد با ذخیره 10 میلیون و 266 هزار تن و مساحت اکتشاف شده حدود 76 کیلومتر مربع است.
وی بیشترین مواد معدنی کشف شده را شامل فلدسپات، بوکسیت، سنگ نمک، ذغالسنگ، سنگ آهن، سنگ مس، سنگ گچ، سنگ لاشه، مخلوط کوهی، سیلیس، گرانیت، آهک و خاکهای صنعتی برشمرد و گفت: هم اکنون 71 معدن گچ، 30 معدن سنگ نمک و 33 معدن سنگ آهک در این استان فعال است.
معاون امور معادن و اکتشافات معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان سمنان بیان کرد: در هشت ماهه نخست امسال 58 فقره پروانه اکتشاف به مساحت 652 کیلومتر مربع و با هزینه پیش بینی شده 32 میلیارد و 938 میلیون ریال برای متقاضیان اکتشاف توسط این سازمان صادر شده است.
استان سمنان حدود 380 میلیون تن ذخایرمعدنی دارد
استشاره، ذخایرمعدنی استان سمنان را حدود 380 میلیون تن برآورد کرد و گفت: 135 میلیون تن از آن به گچ اختصاص دارد.
وی تصریح کرد: در هشت ماهه نخست سالجاری تعداد 26 مورد پروانه بهره برداری معدنی با سرمایه گذاری 95 میلیارد و 909 میلیون ریال صادرشد که در این بین برای 224 نفر اشتغال ایجاد شد.
معاون امور معادن و اکتشافات معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان سمنان افزود: در سال گذشته حدود 15 میلیون تن انواع مواد معدنی در استان سمنان تولید شده است.
استشاره ضمن تاکید بر اینکه به منظور قدم برداشتن در راه اجرای سیاست های اشتغالزایی دولت فعالیت های خوبی در حوزه معدن و اکتشافات استان سمنان انجام شده است، افزود: این استان با وسعت بالغ بر97 هزارکیلومترمربع و تنوع و غنای معدنی و وجود ذخایر معدنی فراوان از استان های معدنی کشور محسوب می شود.
359 معدن در استان پروانه بهره برداری دارند
وی افزود: در حال حاضر حدود 359 معدن دارای پروانه بهره برداری دارند واستخراج سالانه حدود 15 میلیون تن مواد معدنی و اشتغال حدود پنج هزار نفر در این بخش از جایگاه مناسبی در کشور برخوردار است.
معاون امور معادن و اکتشافات معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان سمنان گفت: درحال حاضر از مجموع یک هزار و 829 واحد صنعتی این استان بالغ بر 700 واحد صنایع معدنی و فرآوری مواد معدنی است که گویای ظرفیت های مناسب این بخش به حساب می آید.
به گفته استشاره، این استان با وجود شهرک ها و ناحیه های صنعتی متعدد و زمین های قابل واگذاری صنعتی–راه های ترانزیت خطوط انتقال نیرو و وجود همه زیرساخت های مناسب صنعتی و نیز نزدیکی به مرکز کشور از شرایط بسیار مناسبی جهت سرمایه گذاری بخصوص در بخش معدن و صنایع معدنی دارد.
نظر شما