۱۲ آذر ۱۳۹۱، ۱۳:۱۱

راه اندازی واحد پایش ماهواره ای در خلیج فارس

رئیس پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان با اعلام اینکه واحد پایش ماهواره ای برای نشان دادن روند حرکت سلولهای کشند در خلیج فارس و دریای عمان راه اندازی شد، بر لزوم مدیریت کارآمد فاضلابها در اکوسیستم های ساحلی تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد صدیق مرتضوی رئیس پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان امروز یکشنبه در همایش یکروزه ارائه دستاورهای پایش کشند قرمز در خلیج فارس ودریای عمان اظهار داشت: تاکنون در دنیا سابقه نداشته است که یک نوع کشند 8 ماه به طور مداوم در یک منطقه بماند.

وی مهمترین دلیل بوجود آمدن این نوع کشند را مدیریت نارکارآمد فاضلاب ها در اکوسیستم های ساحلی کشورمان دانست و افزود: باید برای ورود فاضلابهای صنعتی، شهری و خانگی به دریاها راهکاری اساسی ارائه کرد.

مرتضوی در ادامه با بیان اینکه در شرایط فعلی پایش میدانی آنچنان مورد توجه نیست بلکه کشورهای دنیا به پایش کابلی توجه می کنند، گفت: برای نخستین بار واحد پایش ماهواره ای را در منطقه خلیج فارس و دریای عمان راه اندازی شد به طوری که روند حرکت سلولهای  کشنده را با ارسال تصاویر به ما نشان می دهد.

رئیس پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس با بیان اینکه از باکتری های بومی منطقه خلیج فارس برای مقابله با کشند قرمز استفاده کرده ایم، گفت: در حال حاضر 4 نوع باکتری جداسازی کرده ایم و در حال بررسی اثرات آن بر روی کشند قرمز هستیم که امیدواریم در سال آینده به نتبجه قابول قبولی دست پیدا کنیم.

مرتضوی درباره پیش بینی وقوع پدیده کشند گفت: اگر اطلاعات کافی از اکوسیستم داشته باشیم خواهیم توانست زمان وقوع پدیده کشند را پیش بینی کنیم اما عوامل دیگر مانند ورود فاضلاب ها به دریا این نوع پیش بینی را از صحت دور می کند.

وی با اشاره به اینکه طرح سیستم پایش آنلاین با اعتبار 250 میلیون تومان را راه اندازی کرده ایم، گفت: در این طرح میزان کلروفیل جلبک ها به صورت دائمی اندازه گیری و به مرکز ارسال می شود تا در هنگام تغییرات فیزیولوژی در کلروفیل جلبک ها بتوانیم اقدام به پایش میدانی کنیم.

این مقام مسئول با بیان اینکه درحال راه اندازی 4 ایستگاه پایش از دریای عمان تا غرب استلان هرمزگان هستیم، مدیریت ناکارآمد ورود نیتروئیدها به دریا، بروز پدیده خشکسالی، کمبود اعتبارات پژوهشی و کمبود نیروی انسانی متخصص را از جمله عوامل موثر در بوجود آمدن و تشدید رشد وشکوفایی انواع کشندها درمناطق آبی کشور به شمار آورد.

کد خبر 1756201

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha