محمدرضا دلجو پور در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: به استناد ماده 49 قانون حفاظت و بهره برداری و با اخذ دستور قضایی از طریق یگان حفاظت منابع طبیعی صومعه سرا نسبت به امحا کوره های زغال در روستاهای لارسر، بیجار کن، سارمه و هفت دغنان اقدام شد.
وی همچنین با اشاره به اینکه این اقدام براساس اعتراض و درخواست مردم چهار روستای منطقه ضیابر بوده است، اظهارداشت: ساخت و فعالیت کوره های زغال در منطقه مسکونی به شکل سنتی مشکلات تنفسی برای ساکنان این مناطق را به همراه داشته است.
رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری صومعه سرا گفت: ساخت کوره براساس ماده 49 قانون حفاظت و بهره برداری بدون اخذ مجوز از منابع طبیعی خلاف قانون است.
وی افزود: مواد اولیه مورد استفاده برای تولید زغال در این کوره ها از چوب های کهنه، سربندی خانه، مازاد مقطوعات درختان صنوبر و ضایعات کارخانه های چوب بری بوده که زغال تولیدی از این نوع چوب ها از کیفیت لازم برخوردار نبوده و بازار پسندی ندارد.
دلجو پور بیان داشت: مشکل کوره های زغال غیر مجاز که به شکل سنتی فعالیت می کنند این است که گازهای متصـاعد از چوب در هوا پراکنده و انتشار دود حاصل از فرآیند تبدیل چوب به زغال نیز صدمات جبران ناپذیری را در افزایش آلودگی های زیست محیطی به همراه دارد.
در ادامه ساکنان روستاهای منطقه ضیابر شهرستان صومعه سرا با ابراز خرسندی از تخریب این کوره ها در گفتگو با خبرنگار مهر افزودند: هرساله پس از برداشت محصولات کشاورزی برخی افراد مناطق مزبور به تولید زغال اقدام و همچنین توجهی به تذکرات ماموران نداشته بنابراین مردم منطقه با مشکلات تنفسی دچار می شدند.
به گفته آنان، این کوره ها علاوه بر مشکلات زیست محیطی باعث مهاجرت افراد و حتی مانع ورود گردشگران به مناطق روستایی می شوند.
اهالی این منطقه با اشاره به اینکه اگر بتوان در تولید زغال چوب روش های جدید را جایگزین روش های سنتی کرد، یادآور شدند: با ساخت کوره های مدرن می توان علاوه بر افزایش کیفیت محصول نهایی، معایب و پیامدهای نامطلوب ناشی از این فرآیند را نیز به حداقل رساند.
نظر شما