۱۵ آذر ۱۳۹۱، ۷:۴۴

فیض اللهی با مهر مطرح کرد:

سالانه سه میلیون مترمربع فرش دستباف در کشور تولید می شود

سالانه سه میلیون مترمربع فرش دستباف در کشور تولید می شود

قزوین- خبرگزاری مهر: معاون بازاریابی مرکز ملی فرش ایران گفت: سالانه بین سه تا پنج میلیون مترمربع انواع فرش دستباف در کشور تولید می شود که 35 درصد در داخل مصرف شده و 65 درصد تولیدات صادر می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، مجتبی فیض اللهی در مراسم افتتاح پنجمین نمایشگاه فرش دستباف استان قزوین در گفتگو با خبرنگار مهر اظهارداشت: مرکز ملی فرش ایران به منظور حمایت جدی از تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرش برنامه ریزی های برون مرزی و درون مرزی انجام داده است.

وی افزود: اعزام هیئت های تجاری به خارج از کشور، مشارکت در برپایی نمایشگاه های بزرگ داخلی و خارجی، تبلیغات و بازاریابی در بازارهای هدف، شناسایی بازارهای جدید و توسعه بازارهای قدیمی از مهمترین فعالیت هایی است که امسال در دستور کار مرکز ملی فرش ایران قرار گرفته و با جدیت پیگیری می شود.

    

برگزاری جشنواره گره زرین

فیض اللهی از برگزاری جشنواره فروش فرش دستباف در کشور هم خبر داد و تصریح کرد: به منظور کمک به رونق بازارهای داخلی برای سومین سال متوالی از 22 بهمن لغایت 22 اسفند ماه امسال" جشنواره گره زرین" با هدف فروش فرشهای بافته شده و تقدیر از بافندگان و تولیدکنندگان برتر کشور در تهران برگزار خواهد شد.

وی بیان کرد: برپایی مستمر نمایشگاههای فرش دستباف در استانهای کشور به منظور آشتی دادن نسل جدید با هنر و صنعت فرش دستباف از دیگر اقداماتی است که با جدیت انجام می شود.

این مسئول یادآورشد: با امضاء تفاهم نامه با استانداری های سراسر کشور در راستای حمایت از فرش دستباف زمینه مشارکت در تبلیغات و اطلاع رسانی مناسب این بخش فراهم خواهد شد که با تجمیع انواع فرش ها در قالب نمایشگاه و اطلاع رسانی مناسب می توان به رونق فرش در کشور کمک کرد.

    

چشم انداز یک میلیارد دلار صادرات فرش دستباف

معاون بازاریابی مرکز ملی فرش ایران تصریح کرد: در سال گذشته 556 میلیون دلار انواع فرش دستباف به خارج از کشور صادر شد که با توجه به جایگاه فرش ایران این میزان تا دو برابر قابل افزایش است.

فیض اللهی گفت: در حال حاضر فرش دستباف ایران به 51 کشور جهان صادر می شود که 50 درصد آن به آلمان، قطر، ژاپن و ایتالیا صادر می شود.

وی اضافه کرد: در هفت ماهه امسال هم 238 میلیون دلار انواع فرش دستباف به خارج صادر شده که هدف گذاری مرکز افزایش صادرات سالانه به یک میلیارد دلار است.

اشتغال سه میلیون نفر در هنر و صنعت فرش

فیض اللهی در پاسخ به این سوال که تعداد بافندگان و میزان اشتغالزایی این صنعت در چه وضعیتی است گفت: هر چند استخراج و اعلام دقیق آمار تولیدکنندگان و بافندگان به صورت دقیق امکان پذیر نیست اما بررسی ها نشان می دهد حدود سه میلیون نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم در زمینه فرش دستباف مشغول فعالیت هستند.

    

وی اجرایی شدن بیمه بافندگان فرش دستباف را از جمله ابزارهای حمایتی دولت در این زمینه دانست و یادآورشد: در سال گذشته 200 هزار نفر از بافندگان فرش در کشور بیمه شدند و امسال 400 هزار نفر از خدمات این بیمه برخوردار خواهند شد.

افغانستان، چین و نپال رقیب فرش ایران

این مسئول در ادامه با اشاره به رقیبان جدی فرش ایران در بازارهای جهانی فرش اظهارداشت: در حال حاضر کشورهای افغانستان، چین و نپال با تولید فرش های دستباف ارزان قیمت از جدی ترین رقیبان ما تلقی می شوند، هر چند تولیدات آنها از نظر کیفیت و رنگ و طرح قابل مقایسه با فرش های ما نیست اما از نظر قیمت و میزان عرضه توانسته اند با فرش ایرانی رقابت کنند.

وی افزود: متاسفانه برخی از این کشورها فرش ایرانی را با برند خود وارد بازار می کنند که این کار زیان مالی فراوانی به تولیدکنندگان کشورمان می زند.

فیض اللهی یادآورشد: کشور چین علیرغم آن که تولید کننده فرش دستباف است اما از بازارهای بزرگ مصرف این محصول نیز بشمار می رود و با کاهش تولیدات این کشور در سالهای اخیر در زمینه فرش دستباف با برنامه ریزی درست و منطقی می توانیم سهم صادراتی خود را بخوبی افزایش دهیم.

معاون بازاریابی مرکز ملی فرش ایران در ادامه بیان کرد: با راه اندازی میز چین و شرکت در چهار نمایشگاه بزرگ و نیز اعزام سه هیئت تجاری به چین ظرفیت افزایش صادرات فرش دستباف به این بازار بزرگ جهانی فراهم شده است.

    

شناسایی بازارهای جدید فرش دستباف

فیض اللهی بازاریابی در کشورهای جدید را از دیگر سیاست های این مرکز دانست و گفت: برزیل، اندونزی و آفریقای جنوبی از بازارهای جدیدی است که می تواند هدف صادرات فرش دستباف ایران باشد و جایگاه این صنعت دستباف را به روی مصرف کنندگان و علاقمندان باز کند. 

اختصاص پنج میلیارد و 500 میلیون تومان اعتبار به مرکز ملی فرش

این مسئول گفت: امسال پنج میلیارد و 500 میلیون تومان اعتبار به مرکز ملی فرش ایران اختصاص داده شده که در راستای حمایت از تولیدکنندگان، بازاریابی در صادارات، تبلیغات و برنامه های حمایتی هزینه خواهد شد.

وی کمک به کاهش هزینه تولید و فروش اقساطی فرش دستباف را از جمله راهکارهای تقویت بنیه مالی مصرف کنندگان برای رونق بازار این کالا دانست و اظهارداشت: با توافق انجام شده با بانک ملت زمینه استفاده از کارت اعتباری برای خرید فرش دستباف فراهم شده که با دادن تسهیلات کم بهره به تولیدکنندگان و تامین مواد اولیه می توان ضمن کاهش هزینه تولید به رونق این صنعت کمک کرد.

    

احیاء فرش قزوین

فیض اللهی یادآورشد: متاسفانه فرش قزوین به دلیل وجود انگشت شمار بافندگان اصیل آن در حال فراموشی است که برای احیاء آن باید اقدام جدی شود.

وی گفت: فعالان محدود فرش دستباف قزوین باید ساماندهی و فعالتر شوند و با انعکاس مشکلات خود به مسئولان زمینه حل آنها برای احیاء این هنر در استان را فراهم کنند.

این مسئول افزود: با احیاء برند قزوین می توان گام ارزشمندی در زنده کردن فرش قزوین و رونق فرش این خطه از کشور برداشت.

بالا بودن هزینه تولید و مواد اولیه

امیرهوشنگ لاجوردی از تولیدکنندگان فرش دستباف استان تهران که در نمایشگاه قزوین شرکت کرده است در گفتگو با خبرنگار مهر اظهارداشت: 22 سال در این هنر فعالیت می کنم و جا دارد از دست اندرکاران برگزاری این نمایشگاه که زمینه معرفی هر چه بیشتر فرش دستباف را به مردم فراهم می کنند تشکر کنم.

وی که تولید کننده و فروشنده فرش قشقایی است افزود: این نوع فرش به دلیل داشتن کیفیت، رنگ مناسب گیاهی، نقشه خوب و ضمانت نامه از جایگاه خوبی در میان مصرف کنندگان برخوردار است اما گران بودن آن به دلیل هزینه تولید شاید نتواند دسترسی همه علاقمندان به آن را فراهم کند.

این تولیدکننده بیان کرد: پرداخت تسهیلات کم بهره به تولید کنندگان و تامین مواد اولیه می تواند به کاهش هزینه تولید کمک کند تا فرشهایی با قیمت هایی مناسب تر در اختیار شهروندان قرار گیرد.

وی گفت: در حال حاضر 100 بافنده فرش در تولید فرش های قشقشایی در تهران، شیراز، خراسان فعالیت می کنند که در صورت حمایت مسئولان می توان اشتغال تعداد بیشتری از بافندگان را فراهم کرد.

    

غلامرضا متین ارفع دیگر تولیدکننده فرش بختیاری با سابقه خانوادگی 90 ساله در صنعت و هنر فرش دستباف هم به خبرنگار مهر اظهارداشت: در جهان هیچ کشوری قادر به تولید فرش هایی با مرغوبیت فرش دستباف ایران نیست اما هزینه بالای تولید برای ما نیز مشکل ساز شده و میزان فروش را کاهش داده است.

متین ارفع بیان کرد: تورم موجود در جامعه که موجب افزایش دستمزد بافندگان شده نیز در کنار مواد اولیه گران برای تولیدکننده مشکل ساز شده که نیازمند حمایت مسئولان است.

این تولیدکننده از اجرای طرح بیمه بافندگان فرش در راستای حل بخشی از مشکلات دست اندرکاران این صنعت قدردانی کرد.

متین ارفع تصریح کرد: با تاسیس دفاتر نمایندگی فروش فرش دستباف در خارج از کشور می توان به رونق بازار صادرات و کمک به تولیدکنندگان گامی اساسی برداشت.

فرش قزوین احیاء شود

بابایی از پیش کسوتان تولید کننده فرش دستباف قزوین هم در حاشیه برگزاری پنجمین نمایشگاه فرش دستباف در قزوین در گفتگو با مهر یادآورشد: از بافندگان فرش اصیل قزوین تعداد انگشت شماری باقی مانده اند که دیگر قادر به بافت این فرش ارزشمند نیستند و باید متاسفانه شاهد مرگ تدریجی این هنر و صنعت قدیمی در استان باشیم.

وی افزود: هر چند دولت کارهایی کرده اما برای احیاء فرش قزوین و نقشه آن نیازمند اقدامی اساسی هستیم تا دیر نشده بتوانیم از محو این هنر اصیل سنتی جلوگیری و بافت آن را به آیندگان منتقل کنیم.

گفتگو: محمدرضا جباری

کد خبر 1757696

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha