۱۴ آذر ۱۳۹۱، ۱۱:۱۱

آغاز به کار نمایشگاه کتاب بیروت با نگاهی به حوادث سوریه و فلسطین

آغاز به کار نمایشگاه کتاب بیروت با نگاهی به حوادث سوریه و فلسطین

ناشران دنیای عرب از امروز با حضور در پنجاه و ششمین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب عرب بیروت، کتاب‌های خود را در معرض دید عموم قرار می‌دهند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دیلی استار، در حالی که آنها ممکن است طیف وسیعی از کتاب‌ها را در این دوره نمایشگاه عرضه کنند، کتابفروشان نیز به عناوین داستانی و تحلیل‌های سیاسی که همیشه تقاضا برای آنها بالاست، امید بسته اند.

رعنا ادریس، مدیر خانه نشر دارالعرب که آثار داستانی منتشر می‌کند، گفت: کتابخوانان عرب بیش از همه در انتظار رمان هستند. به گفته وی این روزها رمان می‌تواند با تمرکز بر بسیاری از موضوع‌های زمان شکل بگیرد که فلسفه، جامعه شناسی، سیاست، عشق و روشنفکری از جمله آنهاست.

«مینا» رمانی از سحر مندور، یکی از عناوین جدید کتاب عرب است که در این نمایشگاه عرضه می‌شود و داستان زن جوانی را روایت می‌کند که به عمل اجتماعی اعتقاد دارد.

«کلیدی برای نجوا» نوشته فاتن مور دیگر رمان جدید این نمایشگاه بر داستان یک کمپ آوارگان فلسطینی تمرکز دارد و از آسیب‌های اجتماعی آنها سخن می‌گوید.

به گفته ادریس تقاضا برای کتاب‌های اسلامی و جنبش‌های بنیادگرایانه به تازگی افزایش یافته و به نظر می‌رسد که باید متاثر از انعکاس خیزش اسلامی برای قدرت در برخی از کشورهای عربی در دو سال اخیر باشد. این ناشر افزود : در هر حال ما هنوز رمان مدرن منتشر می‌کنیم که در عمل بسیاری از آنها درباره آنچه در جهان عرب می‌گذرد است.

این ناشر در این دوره از نمایشگاه سه رمان جدید از نویسندگان لیبیایی، سه رمان از نویسندگان سوری، و دو رمان از نویسندگان مصری عرضه می‌کند.

رانیا معلم مدیر کتاب‌های الساقی نیز تایید می‌کند که تقاضا برای رمان و کتاب سیاسی بالاست و ناشران بیش از هر چیز بر این حوزه‌ها تمرکز دارند. او می‌گوید : امسال ما کتاب‌هایی ارایه می‌کنیم که به صورت مستقیم درباره رویدادها و خیزش جهان عرب نوشته شده اند . او افزود: کتاب جدیدی از‌هاشم صالح با عنوان «خیزش‌های عربی و فلسفه تاریخی» که در آن او درباره بهار عربی سخن می‌گوید و اعتقاد دارد که به پاییز عربی تغییر یافته، از آثار ارایه شده این ناشر است.

انتشارات ساقی همچنین نسخه عربی کتابی از مصطفی صفوان که با عنوان «چرا عرب‌ها آزاد نیستند» به زبان فرانسوی نوشته شده را عرضه می‌کند. مصطفی حجازی مترجم کتاب است و نویسنده برای این ویراست، یک فصل اضافی را درباره توسعه سیاسی در مصر به اصل کتاب اضافه کرده است.

به گفته «معلم» گرچه تقاضا برای کتابهایی درباره بهار عربی بالاست، اما «بسیاری از مردم ترجیح می‌دهند این رویدادها را در تلویزیون دنبال کنند تا این که با خواندن کتاب متوجه شوند که چه اتفاق‌هایی در حال رخ دادن است».

با این حال همه عناوین غیرداستانی به بهار عربی اختصاص ندارد و کتابی از نواف سالم با عنوان «لبنان در شورای امنیت، 2011ـ2010» یکی از عناوین جدید کتاب‌های غیرداستانی ساقی است که به بهار عربی مربوط نیست.

انتشارات ساقی چند عنوان کتاب داستانی جدید نیز در این نمایشگاه عرضه می‌کند که تجدید چاپ 6 رمان از رشید داف و انتشار رمان جدید حسن داوود با عنوان «راهی برای رسیدن به بهشت نیست» از جمله آنهاست.

با حضور انتشارات ملیک و لیبرری آنتون در این دوره از نمایشگاه لبنان، می‌توان انتظار داشت که آثار فرانسوی و انگلیسی نیز در نمایشگاه عرضه شوند.

جبین شبارو از موسسه ناشران علوم عربی نیز معتقد است با تغییرات ناگهانی در جهان عرب، تقاضا برای آثار سیاسی افزایش یافته است. کتابی از فواد مطر با عنوان «سوریه بی‌کمک»، کتابی از کریم مروئه با عنوان «فلسطین و نهضت آزادی» و «عرب‌های بدون جنبش» کتاب جدید از غزی اریدی وزیر حمل و نقل لبنان از جمله کتاب‌های این موسسه در حوزه سیاست امروز است.

همین ناشر «سلطانه حاروم» رمانی ترکی را که به عربی ترجمه شده و درباره زندگی همسر سلطان عثمانی سلیمان است و در غرب با عنوان «باشکوه» شناخته می‌شود، منتشر کرده است.

آثار و نویسندگانی از لبنان، عربستان سعودی، کویت، امارات متحده عربی، عمان و فلسطین در این نمایشگاه حضور خواهند داشت. این نمایشگاه از سوی «انجمن فرهنگی عرب» و «اتحادیه ناشران» در لبنان سازمان داده شده است و 181 ناشر لبنانی و 63 ناشر از دیگر کشورهای عرب در آن شرکت دارند. 160 برنامه برای امضای کتاب با حضور نویسنده اثر در طول 14 روز تدارک دیده شده است. این نمایشگاه شماری از رویدادهای دیگر را نیز به موازات عرضه کتاب پیش‌بینی کرده که برپایی سمینارو سخنرانی در طیف متنوعی از موضوع‌ها، روخوانی آثار داستانی و شعر و برنامه‌هایی برای تجلیل از نویسندگان از آن جمله است.

سمیناری با عنوان «تناقضات و موانع در مسیر بهار عربی» با شرکت پروفسور سعود المولا و کریم مروئه نویسنده و عضو سابق حزب کمونیست لبنان برای روز چهارشنبه درنظر گرفته شده است. احمد بیدون نویسنده و محقق، سمیر فرنجیه نخست وزیر پیشین و ریاض تبارا سفیر سابق لبنان در آمریکا نیز شنبه در سمیناری با عنوان «غضان تویینی، سیاستمدار، روزنامه نگار و یک انسان» به ایراد سخنرانی می‌پردازند.

برپایی نمایشگاه هنری، برپایی برنامه‌هایی برای معرفی کتاب الکترونیک، عصر فرهنگی با حضور هنرمندان عمانی ـ لبنانی از دیگر برنامه‌های این نمایشگاه است.

نمایشگاه بین المللی کتاب عرب بیروت که دیروز افتتاح شد و از امروز در نمایشگاه بین‌المللی بیروت و مرکز لیسور در مرکز شهر بیروت شروع به کار کرده، تا 16 دسامبر (26 آذر) از ساعت 10 صبح تا 10 شب میزبان بازدیدکنندگان است.

کد خبر 1757937

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha