علی رشیدی در گفتگوی اختصاصی با مهر اظهارداشت: استان کرمان استانی لرزه خیز است و همیشه باید در انتظار بروز زمین لرزه بود اما برخی گسلها در کرمان فعال هستند که می توان به گسل کوهبنان اشاره کرد و زمین لرزه روز گذشته کرمان نیز ناشی از فعالیت مجدد همین گسل بزرگ است.
وی افزود: اینکه گفته می شود کانون زمین لرزه محل تلاقی سه گسل بزرگ است را می توان تا حدودی قبول کرد اما بررسیهای ما از نقش گسل کوهبنان در این زمینه لرزه خبر می دهد.
نگرانی در خصوص بروز زمین لرزه وجود داشت
رشیدی ادامه داد: گسل کوهبنان در گذشته نیز شاهد فعالیتهای شدید بوده است که با بررسی زمین لرزه ها نشان می دهد زلزله بر روی این گسل از شمال به سمت جنوب در حال حرکت است که بروز زمین لرزه های باب تنگل و بعد داهوئیه زرند و در حال حاضر نیز کوهپایه نشان دهنده همین مسئله است.
نقشه گسلهای ایران
وی ادامه داد: مطالعات سازمان زمین شناسی در خصوص گسل کوهبنان و در همین محدوده که روز گذشته موجب زمین لرزه در کوهپایه و کرمان شد از شش ماه قبل آغاز شده بود و نتایج نگرانیهایی را در خصوص احتمال بروز زمین لرزه در پی داشت.
نمی توان در خصوص بروز زمین لرزه شدید در کرمان اظهار نظر کرد
سرپرست سازمان زمین شناسی استان کرمان ادامه داد: اینکه بگوییم زمین لرزه ای شدید در کرمان در یک بازه زمانی روی می دهد نه دور از ذهن است و نه اینکه می توان آن را تائید کرد زیرا زمین لرزه قابل پیش بینی نیست.
وی افزود: آینده را در زمینه بروز زمین لرزه نمی توان پیش بینی کرد و در حقیقت علم کنونی به این حد نرسیده است اما با توجه به ادامه پس لرزه ها به نظر می رسد گسل همچنان فعال است و روند صعودی و یانزولی بودن زمین لرزه ها قابل پیش بینی نیست.
زمین لرزه ها تا زمان پایداری ادامه دارد
وی ادامه داد: زمین لرزه در گسل کوهپایه ادامه دارد و این امر ادامه پیدا می کند تا گسل به پایداری برسد و اینکه این پایداری چه زمانی روی می دهد باید منتظر بمانیم.
رشیدی ادامه داد: عقل سلیم حکم می کند در حال حاضر که گسل فعال است هوشیار باشیم و تدابیر لازم را در راستای مقابله با زمین لرزه احتمالی در نظر بگیریم.
وی از اعزام گروه کارشناسی سازمان زمین شناسی به منطقه زلزله زده خبر داد و گفت: بررسیها نشان از فعالیت گسل دارد با این وجود خوشبختانه زمین لرزه 5 ریشتری خسارتی در برنداشته است.
نظر شما