به گزارش خبرنگار مهر، حجتالاسلام علی بهجت فومنی ظهر چهارشنبه در همایش مرد آسمانی در دانشگاه شهید چمران اهواز اظهار کرد: علومی که انسان ها در پی کسب آن هستند همگی برای نیل به کمال هستند و پس از شکافتن رموز علوم گوناگون و تخصص در هزاران رشته علمی، نهایتا هر انسانی به مرتبه ای از علم می رسد و سپس دار فانی را وداع می گوید و مرگ، وجه مشترک تمام موجودات است اما در طول دوران حیات، ویژگی کمال طلبی تنها مختص انسان است که کسب این ویژگی نیز از معبر دانش اندوزی می گذرد.
وی افزود: انگیزه بشر از کسب علم و کمال، دوری از جاهلیت و فاصله گرفتن از حیوانیت است و در این بین، افراد علومی را برای تحصیل برمیگزینند که کاربرد اجتماعی بالاتری داشته باشند و در واقع بشر برای اداره دنیای خود نیاز به علم دارد.
بهجت فومنی تصریح کرد: تمام موجودات از بدو آفرینش دنیا تاکنون، روزی خلق شده، چند صباحی ارتزاق می کنند و سپس رشد، ازدواج، تهیه مسکن، فرزندآوری و ادامه نسل و در آخر هم مرگ را در زندگی خود تجربه می کنند، اما در این میان، تفاوت انسان با سایر موجودات در چیست؟
وی افزود: بشر به هر میزان که پیشرفت علمی می کند به همان میزان برای خود اسباب زندگی فراهم می سازد، همچنانی که شیوه و سطح زندگی فردی که تحصیلات عالیه دارد مانند یک فرد روستایی نیست، اما واقعیت این است که این درجات علمی دنیوی تنها در این دنیا موجب اعتبار و نام هستند و هنگامی که این جهان را با تمام متعلقاتش وداع گفتیم، دیگر عناوین علمی در آن دنیا ملاکی برای سنجش اعمال ما نیست .
فرزند مرحوم آیت الله العظمی بهجت در ادامه با اشاره به کتاب جامع و آسمانی قرآن گفت: انسان با دیدن یک گوشی تلفن همراه به داشتن یک نظام مهندسی در ساخت و طراحی آن ایمان می آورد، پس چرا نباید به وجود یک مهندس کل در تمام جهان آفرینش با این همه نظمی که در خلقت آن به کار رفته و دقتی که در اداره آن صورت می گیرد، ایمان بیاورد.
بهجت فومنی با بیان اینکه حوادث تاریخی چون قیام عاشورا برای گریه کردن نیستند بلکه الگو و کلیدی برای کشف قوانین زندگی بشر و کسب معرفت هستند، افزود: اگر برای مثال، مهندسان چینی و یا پروفسورهای امریکایی به کمال معرفت و شناخت پروردگار عالم نرسند و در علم دنیوی و مادی خود بمانند، جایی برای سخن نیست اما ما مسلمانان که فرستنده و گیرنده بی اشکالی به نام کلام وحی داریم چرا نباید به شناخت و معرفت نائل شویم؟
وی گفت: باید نگاهمان را به دنیا با آموزه ها و دستورات قرآن منطبق کنیم و در همه چیز اثر خداوند جهان را ببینیم.
بهجت در بخش دیگری از سخنانش در بیان احوالات مرحوم پدرشان گفت: ایشان در این دنیا برای خودش هیچ چیز نمی خواست و ملزومات و حتی نیازهای اولیه زندگی هم در نظر ایشان با قواعد و تفکرات دیگران متفاوت بود.
وی گفت: رمز امتیاز و برتری آیت الله بهجت این بود که ایشان سال ها پیش از بلوغ بر اثر کثرت عبادت، معصیت را می دید و لذا از آن دوری می جست.
نظر شما