سرهنگ عزیزاله ملکی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: یکی از جرائم مهمی که همگام با پیشرفتهای علمی و الکترونیکی همواره تغییر ماهیت داده و بیشترین تاثیر را ازتکنولوژی گرفته است کلاهبرداری است که با استفاده از اینترنت،موبایل ودستگاههای خود پرداز همواره تهدیدی برای شهروندان به حساب می آید.
باید شهروندان ازکلاهبرداریهای جدید آگاه شوند
وی با بیان اینکه باید شهروندان از اینگونه کلاهبرداریهای جدید آگاه شوند اظهارداشت: یکی از این جرمهای الکترونیکی معمولا این است که افراد کلاهبردار طی تماس تلفنی به صورت گسترده با شهروندان و معرفی خود به عنوان مشتری (گاها با جعل عنوان سازمانهای دولتی و غیر دولتی) تقاضای خرید می کنند و از کسبه می خواهند که جهت واریز وجه به حساب آنها به دستگاه خود پرداز مراجعه و کارت خود را در دستگاه وارد و عملیاتی را انجام دهند که نهایتاً منجر به کلاهبردرای و تخلیه حساب آنان می شود .
سرهنگ ملکی ادامه داد: یکی دیگر از روشهای کلاهبرداری ارسال پیامک توسط افراد کلاهبردار به صورت گسترده برای شهروندان است که اعلام می دارند در قرعه کشی ایرانسل یا همراه اول یا تلویزیون برنده شده اند و جهت ارسال جوایزباید مبلغی را به شماره حسابی مشخص واریز کنند که این عمل نیز منجر به کلاهبرداری از افراد می شود.
وی خاطرنشان کرد: همچنین برخی افراد کلاهبردار طی ارسال پیامک و یا تماس تلفنی با شهروندان اعلام می دارند که در حین چوپانی و یا کندن چاه و ... تعداد زیادی سکه و یا اشیاء عتیقه پیدا کرده اند ودر نتیجه اقدام به فروش سکه های تقلبی می کنند.
نیروی انتظامی برای مردم و در کنار مردم است
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه نیروی انتظامی برای مردم و در کنار مردم است چرا که ما هویت خود را از مردم می دانیم تصریح کرد: علاوه بر هوشیاری مردم، پلیس نیز باید برای مقابله با این کلاهبرداری ها هوشیار باشد.
وی با اشاره به اینکه به واسطه افزایش علم و دانش و متقابلاَ پیشرفت جوامع، معنای امنیت نیز به خودی خود تغییر پیدا کرده است اظهارداشت: با شکل گیری دهکده جهانی و از بین رفتن مرزهای طبیعی به سمتی پیش می رویم که تعریف امنیت نیز تغییر کرده است و در چنین فضایی، شناخت محیط جدید بسیار سخت و نیازمند نیروهایی است که از توان بالایی در شناخت تحولات و تطبیق با شرایط جدید برخوردار باشند.
حرکت ناجا به سمت ایجاد یک پلیس دانش بنیان ضروری به نظر می رسد
فرمانده انتظامی استان مرکزی گفت: اهمیت نقش پلیس با توجه به پیشرفت های علم ودانش در تحولات جدید اجتماعی و مدیریت دانش پلیس همگام با جهانی شدن است از این رو حرکت ناجا به سمت ایجاد یک پلیس دانش بنیان منطقی و بسیار ضروری به نظر می رسد.
سرهنگ ملکی با اشاره به این مطلب که در سال های اخیر، دوران به کارگیری شیوه های سنتی مدیریت پایان پذیرفته و افق های جدیدی در قالب سازمان های یاد گیرنده و مجازی پا به عرصه مدیریت گذاشته اند گفت:در دوران کنونی توجه مدیران سازمان ها به مقوله هایی همچون دانش و خلاقیت بیشتر جلب شده است.
مدیریت دانش به عنوان عامل موفقیت در نیروی پلیس، بسیار مهم است
وی عنوان داشت: با توجه به اهمیت مدیریت اطلاعات و دانش، مدیریت دانش به عنوان عامل موفقیت در نیروی پلیس، بسیار مهم است؛ چرا که از یک طرف تعدد ماموریت ها و محیط وسیعی که نیروی انتظامی در آن به انجام وظیفه می پردازد ،نیازمند دانش های مختلف و نوین می باشد و از طرف دیگر اکثر بخشهای نیروی انتظامی، در گرد آوری و تهیه مستمر اطلاعات کیفی فعال هستند.
وی اجرای مدیریت دانش را در نیروی انتظامی یک طرح ملی دانست تا پلیس مقتدر ایران بتواند با بهره گیری از دانش و علم، دانش عظیم نهفته شده در ناجا را از حالت پنهان به دانش آشکار تبدیل کند و بیان داشت: باید این دانش در کنار نیروی جوان و با پتانسیل بالا به یک اهرم قوی در جهت ایجاد امنیت مطلوب و در خور شان ملت تبدیل شود.
رویکرد جدیدی به نام "پلیس جامعه محور "
فرمانده انتظامی استان مرکزی یکی از دستاوردهای کلان ناشی از حرکت به سوی دانش محوری، رویکرد جدیدی به نام "پلیس جامعه محور "برشمرد و بیان داشت: پلیس ایران به موازات برنامه های پنج ساله توسعه کشور و در پی تغییرات اساسی و گسترده در معیارهای اجتماعی جامعه ایران چون انفجار جمعیت، انفجار اطلاعات و انفجار انتظارات، ضرورت بازنگری در درون سازمان و ارزیابی الگوهای پلیس را پذیرا شده است و با تغییر نقش خود به نهاد واسط بین مردم و حاکمیت، به سوی جامعه محوری گام نهاده است.
وی ابراز امید واری کرد که طرح این مسئله(مدیریت دانش) در ناجا به یک طرح ملی تبدیل شود تا پلیس مقتدر ایران بتواند با بهره گیری از دانش و علم، دانش عظیم نهفته شده در ناجا را از حالت پنهان خود به دانش آشکار تبدیل کند.
اعتماد سازی و جلب رضایت و مشارکت مردم در تولید امنیت
فرمانده انتظامی استان مرکزی اعتماد سازی و جلب رضایت و مشارکت مردم در تولید امنیت را از مهمترین اهداف دانست و اظهارداشت: رسیدگی به مشکلات مردم، بازخورد گیری ازعملکرد پلیس، اصلاح رفتار ماموران نیروی انتظامی و بررسی شکایات، انتقادات و پیشنهادات مردمی در خصوص چگونگی خدمات نیروی انتظامی به مردم و روند اجرای ماموریتها از دیگر اهدافی است که پلیس دنبال می کند.
سرهنگ ملکی اضافه کرد: نیروی انتظامی یکی از نیروهای اجتماعی بسیار پیچیده و چند وجهی است که با استفاده ازمدیریت دانش وتوان اقشار مختلف مردم، قادر است به توانمندی هایی دست یابد که از نیروی اندک به قدرتی عظیم برای مقابله با جرمهای جدید مقابله کند.
نظر شما