۲۱ آذر ۱۳۹۱، ۱۲:۳۰

معرفی کتاب/

آموزش عالی؛ چالش‏ها و راهبردها/ تولید علم با توسعه رابطه مستقیم دارد

آموزش عالی؛ چالش‏ها و راهبردها/ تولید علم با توسعه رابطه مستقیم دارد

خبرگزاری مهر-گروه دین و اندیشه: بررسی روند توسعه کشورهای پیشرفته نشان می‎دهد که این کشورها به اهمیت و جایگاه تولید علم کاملاً واقف بوده و برای تحقق آن به برنامه‏ریزی استراتژیک متوسل شده‏اند.

بی شک نظام آموزش عالی نقش مهمی در تولید علم و دانش هر کشور ایفا می‏کند. بررسی روند توسعه کشورهای پیشرفته نشان می‎دهد که این کشورها به اهمیت و جایگاه تولید علم کاملاً واقف بوده و برای تحقق آن به برنامه‏ریزی استراتژیک متوسل شده‏اند. یکی از عوامل مهم رکود علمی و عقب ماندگی کشور ما "فقدان استراتژی کلان علمی" و "سیاست علمی" مشخص است، این در حالی است که برنامه‏های توسعه باید با ملاحظه همه مؤلفه‏های سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و علمی جامعه تدوین و اجرا شوند.

این کتاب که تشکیل شده از مجموعه مقالاتی در خصوص نظام آموزش عالی، مقاله اول با عنوان "چالش‎های آموزش عالی ایران در هزاره سوم" که توسط مژگان امیریان زاده و دکتر حمید شفیع زاده نگاشته شده است به تأثیرات جهانی شدن و نقش تغییرات اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و علمی در آموزش عالی پرداخته و به برسی نقش انواع دانشگاه‏ها درعرصه اقتصادهای علمی می‎پردازد.

مقاله دوم با عنوان"چالش‎های ناشی از جهانی شدن بر برنامه‏های درسی آموزش عالی" به قلم نوروز زاده و محمد آتشک، تأثیر مؤلفه‏های مرتبط را در برنامه‏های درسی آموزش عالی جهت مواجهه با جهانی شدن مورد توجه قرار می‎دهد.

"تعیین سطح سرمایه اجتماعی مدیران آموزش عالی کشور بر مبنای الگوی هاروارد" عنوان مقاله فخرالدین احمدی است که در آن به بررسی مفهومی سرمایه اجتماعی از دیدگاه صاحب‏نظران پرداخته و ابعاد آن را بر مبنای مدل دانشگاه‏ هاروارد مورد واکاوی قرارداده است.

مقاله چهارم با عنوان"چالش‏های فرایند تبدیل دانش به فناوری در دانشگاه‏ها" توسط هدی سادات محسنی نگاشته شده است. در این مقاله نویسنده به برسی ارتباط و هماهنگی میان نهادهای دولت، دانشگاه و صنعت به عنوان یک الزام پرداخته و راهکارهایی نیز به منظور تبدیل دانش به فناوری در راستای تحقق فرایند توسعه ملی ارائه شده است.

مقاله آخر تحت عنوان "بحران سازمانی دانشگاه‏های پژوهشی آلمان" برگردانی است از دکتر حمید شفیع زاده که به تحلیل جامعه شناسی آموزش عالی در نقش یک نهاد اجتماعی برای کشور آلمان پرداخته شده و با تمرکز بر نقاط بحرانی درون سیستمی آموزش عالی آلمان را با مدل قدیمی در قرن نوزدهم و بحران‏های جدید آموزشی مطابقت می‎دهد.

پژوهشنامه"آموزش عالی؛ چالش‏ها و راهبردها" کاری است از سوی پژوهشکده تحقیقات راهبردی مجمع تشخیص مصلحت نظام که به کوشش حمید شفیع زاده در تابستان امسال در 119صفحه منتشر شده است.

کد خبر 1760708

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha