به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام محمد باقر فرزانه در نشست هم اندیشی با عنوان "احکام زندگی در اسلام با رویکرد سبک زندگی و اقتصاد خانواده" که در جهاد دانشگاهی خراسان شمالی برگزار شد افزود: نگاه اسلام در اقتصاد خانواده میانه روی و اعتدال است.
وی با اشاره به احادیث و روایات در خصوص روزی حلال یادآور شد: هر کسی با نیت کسب روزی حلال برای خانواده خویش به دنبال کسب و کار برود، خداوند در روز قیامت او را با انبیاء محشور می کند.
حجت الاسلام فرزانه با بیان اینکه کسب روزی حلال ملاک بسیار مهمی در زندگی افراد است عنوان کرد: عدم پیشرفت در بسیاری از امور به جهت عدم اعتقاد به برکت روزی حلال است.
وی با ذکر این که نگاه اسلام در اقتصاد خانواده و تامین معیشت بر عهده و وظیفه مرد است افزود: دستی که برای کسب رزق حلال در جهت تامین نیازهای اعضای خانواده تلاش کند در آتش جهنم نمی سوزد.
این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به اینکه در اسلام مرد موظف است نفقه پنج تن اعم از پدر و مادر، فرزند و همسر را تامین کند عنوان کرد: زیاده روی و تنگ دستی در اسلام مورد نکوهش و مذمت فراوان قرار گرفته شده است.
وی با بیان اینکه در اسلام زنان در مباحث اقتصادی استقلال دارند یادآور شد: از سویی اگر کسی در امر نفقه به شوهرش که تمکن مالی مناسبی ندارد اصرار کند هیچ توبه و کفاره ای از این زن مورد قبول قرار نمی گیرد.
حجت الاسلام فرزانه ادامه داد: همچنین اگر زنی حتی به اندازه تمام زمین و آسمانها طلا و نقره به منزل همسر خود ببرد اما منت این عمل خود را بر سر او قرار دهد تمام اعمال نیک انجام شده او از بین می رود.
وی تصریح کرد: سنت و روش ما در زندگی، آموزه های قرآن است و بر همین اساس اعتقاد بر کسب روزی حلال و دادن رزق از سوی خدواند در این زمینه امری مهم است.
حجت الاسلام فرزانه با اشاره به احادیث و روایات اسلامی افزود: طبق موازین اسلام، افراد باید وقت خود را به چهار قسمت تقسیم کنند که در این راستا باید شش ساعت برای عبادت، شش ساعت خواب، شش ساعت کار و شش ساعت به تربیت و امر به معروف و نهی از منکر فرزندان اختصاص یابد.
نظر شما