سیدمحسن مرجان مهر در گفتگو با مهر درباره مهمترین اولویتهای پژوهشی وزارت نیرو، گفت: در حال حاضر 40 خط تولید ساخت کالا و تجهیزات بومی مورد نیاز صنایع آب و برق با حمایت وزارت نیرو راه اندازی شده است.
رئیس پژوهشگاه نیرو با اعلام اینکه سیاست کلان وزارت نیرو تجاری سازی فعالیت ها و تولید محصولات انبوه و تجاری در صنایع آب و برق است، تصریح کرد: با توجه به توسعه صنایع برق ایران، هم اکنون دستیابی به تکنولوژی و فنآوری های جدید به منظور رفع موانع تولید، انتقال و توزیع برق در دستور کار قرار گرفته است.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه تاکنون 70 پروژه جدید پژوهشی و علمی برای رفع موانع انتقال و توزیع برق تدوین و عملیاتی شده است، اظهار داشت: بر اساس اعلام مسئولان عملیاتی صنعت برق، برای سایر موانع و چالش های پیش روی هم طرح های جدید پژوهشی تعریف خواهد شد.
وی با اشاره به رونمایی از 2 محصول جدید بومی صنعت برق ایران تا چند روز آینده، بیان کرد: به زودی از نسل جدید سلول های خورشیدی رونمایی می شود که دارای ویزگی های منحصر به فرد اقتصادی است.
مرجان مهر با تاکید بر اینکه در این سلول های جدید خورشیدی هزینه تولید به شدت کاهش یافته است، بیان کرد: با وجود کاهش راندمان اما نسل جدید این سلول های خورشیدی برای تولید انبوه و تجاری دارای توجیه اقتصاید بالاتری است.
رئیس پژوهشگاه نیرو همچنین متخصصان داخلی به دانش فنی پیل های سوختی با ظرفیت تولید 100 ولت برق دست یافته اند، تبیین کرد: تمامی مراحل طراحی و ساخت این پیلهای جدید سوختی توسط متخصصان داخلی انجام گرفته که امکان تبدیل به پیلهای چند کیلوواتی و سی.اچ.پی هم هستند.
وی همچنین در خصوص واگذاری پژوهشگاه نیرو به شرکت مپنا، توضیح داد: پژوهشگاه نیرو برای دستیابی به محصولات چدید پزوهشی باید حفظ و مدیریت شود.
نظر شما