۲۲ آذر ۱۳۹۱، ۸:۵۷

آهنی در خصوص مذاکرات هسته ای؛

آمادگی ایران برای دستیابی به توافق مشتمل بر تضمین های خوب برای همه

آمادگی ایران برای دستیابی به توافق مشتمل بر تضمین های خوب برای همه

سفیر ایران در پاریس با اشاره به بازرسی های مکرر بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی گفت: آن ها متوجه شده اند که برنامه هسته ای ایران کاملا غیرنظامی است. ما در انجام مذاکره برای دستیابی به توافقی که تضمین های خوبی برای همه در برداشته باشد، کاملا آماده ایم.

به گزارش خبرگزاری مهر، علی آهنی سفیر ایران در پاریس در تاریخ دوم آذر مصاحبه ای با سایت فرانسوی بولوار ولتر انجام داده که بخش نخست این مصاحبه در پی آمده است:

شما سفیر جدید ایران هستید. ما (فرانسوی ها) نیز رئیس جمهور جدیدی انتخاب کردیم. آیا روابط ایران و فرانسه تحولی یافته است؟

مناسبات ایران و فرانسه بسیار قدیمی است و ریشه در تاریخ دارد. دو کشور قرن ها با یکدیگر همکاری داشتند. اما امروز ما با فرصت های از دست رفته متعدد و کاهش تماس ها و گفتگوها روبرو هستیم. علاوه بر این از زمان تشدید مجازات های اقتصادی علیه ایران، شرکت های فرانسوی از حضور در بازار ایران محروم شده اند. نتیجه این که حجم مبادلات اقتصادی که در سال 2011 حدود 5/3 میلیارد یورو بود امروز به زیر یک میلیارد یورو کاهش یافته است.
 
 آیا از زمان به قدرت رسیدن چپ ها در فرانسه چیزی تغییر کرده است؟

متاسفانه نه .... ما شاهد تداوم همان سیاست گذشته هستیم. فقط لحن دولت فرانسه نسبت به دولت قبلی بهتر شده است ...
 
منظور شما از لحن چیست؟

منظورم الفاظ و عباراتی است که مورد استفاده قرار گرفته. اکنون این الفاظ و عبارات ملایم تر هستند.
 
برنامه هسته ای ایران اعم از این که نظامی یا غیرنظامی باشد در کانون مسائل قرار دارد ...

دکترین ما دستیابی به سلاح اتمی را رد می کند. این اصلی است که در عالی ترین سطح توسط مقام معظم رهبری ، آیت ا.. "علی خامنه ای" بیان گردیده است. علاوه بر این ما از کشورهای امضا کننده "ان پی تی" (پیمان منع گسترش سلاح های اتمی) می باشیم. ایران کشوری مسئول است که به تعهدات و الزامات خود احترام می گذارد. دلیلش هم این که بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی در ایران همواره حضور داشته اند و 7500 نفر/ روز به طور منظم یا سرزده از تاسیسات هسته ای ایران بازرسی کرده اند و به علاوه دوربین های آنها دائما در این مراکز نصب بوده و امور را تحت کنترل دارند. بنابر این آن ها متوجه شده اند که برنامه هسته ای ایران کاملا غیرنظامی است. ما در انجام مذاکره برای دستیابی به توافقی که تضمین های خوبی برای همه در برداشته باشد، کاملا آماده ایم.
 
شما چگونه می توانید غرب را به حسن نیت خود متقاعد سازید؟

متاسفانه ما با اراده سیاسی مواجه هستیم که نمی خواهد واقعیت را در نظر گیرد. در غیر این صورت می توانستیم به توافق دست یابیم. شرایط بین المللی به کسی اجازه نمی دهد که از بمب اتمی استفاده کند. حتی کشورهایی که دارای بمب اتمی می باشند نمی توانند روی آن در دفاع از خود حساب کنند. نگاهی به رژیم صهیونیستی بیاندازید ... به رغم سلاح اتمی نتوانست بر مقاومت لبنان در سال 2006 پیروز شود ...
 
با این حال امکان ایمن سازی یک سرزمین یا کشور را می دهد ..

ایران با شرایط جغرافیایی، حوزه های نفوذ و منابع طبیعی و انسانی، گستردگی و پتانسیل های مختلف نیازی به سلاح اتمی برای دفاع از خود ندارد.
 
آیا موشک های دور برد "اس 300" کافیست؟

موشک ها تنها خاصیتی دفاعی دارند. ایران هرگز کشوری را تهدید نکرده است. بر عکس دفاع ما آماده می باشد.
 
اگر بسیاری افراد حرف های شما را باور نمی کنند شاید دلیلش آن است که جمله رئیس جمهور "احمدی نژاد" را که گفته بود می خواهد اسراییل را از نقشه حذف کند، در سر دارند ...

رئیس جمهور احمدی نژاد هرگز رژیم صهیونیستی را تهدید نکرد. او تنها سیاست نژاد پرستانه رژیم صهیونیستی را تحلیل کرد و گفت که چنین سیاستی این رژیم را نابود خواهد ساخت.
 
 شما با کلمات بازی می کنید ... نه؟

برای چه؟
 
شما هرگز نام اسراییل را نمی برید و از رژیم صهیونیستی استفاده می کنید ...

بعد از انقلاب اسلامی ما با  قطع مناسبات دیپلماتیک خود با رژیم آپارتاید آفریقای جنوبی و رژیم صهیونیستی سیاست جدیدی را در پیش گرفتیم.
 
قطع روابط با یک رژیم چیز دیگری است... اما اسراییل یک کشور است ...

فراموش نکنیم که در اصل موضوع بر سر اشغال سرزمین هایی است که به فلسطینی ها تعلق دارند. سرنوشت این سرزمین باید از طریق همه پرسی از تمامی سکنه آن اعم از یهودی، مسیحی و مسلمان همچنین آوارگان فلسطینی تعیین شود. آن ها هستند که باید نظام سیاسی مورد نظر خود را تعیین کنند.
 
(با توجه به این که) یهودیان اقلیت هستند ... بقیه ماجرا معلوم است ...

تا زمانی که این اختلاف و فاجعه بشری که به تبع آن رخ داده حل نشود، راه حلی وجود نخواهد داشت. رجوع به ساکنان این سرزمین بدون از یاد بردن پناهندگان و آوارگان، برای اینکه معلوم شود چه کاری باید کرد.
 
این به معنای پایان اسراییل است ...

دمکراسی به معنای آن است که هر کسی بتواند رای دهد.
 
شرایط غزه الهام بخش چه چیزی نزد شماست؟ (مصاحبه قبل از آتش بس بین حماس و غزه صورت گرفته است)

ما نگرانیم ... حصر غزه، مجازات ها و فشارهای مختلف علیه ساکنان این منطقه ... خلاصه این که سیاست اسراییل ریشه و عامل اصلی موج خشونت ها است.
 
آیا اسراییل می تواند موشک هایی را که پایتخت اقتصادی اش را تهدید می کند، تحمل کند؟

در طول سال ها فشار، حصر، مجازات های اقتصادی و ... با هدف محروم نگاه داشتن و سرکوب مردم غزه، کشورهای مختلف غربی و موسسات و نهادهای بین المللی همچنین پارلمان اروپایی آن طوری که می بایست، عمل نکردند. حالا شما از من می پرسید آیا برای اسراییل قابل قبول است که به پایتختش راکت بخورد!
 
شما چنین وضعیتی را برای تهران تحمل نمی کنید !

این مطلب دیگری است ... در برابر سیاست نژاد پرستانه و تهاجمی رژیم صهیونیستی نمی توان بی تفاوتی و انفعال فلسطینی ها را انتظار داشت. آن ها نیز حق دفاع از خود و طرح مطالبات قانونی و مشروع خود را دارند.
 
شما نمی توانید منکر این شوید که ابتدا آن ها با سنگ و امروز با راکت می جنگیدند ...
در واقع ... ابزار و ادوات کار متحول می شوند ...
 
 آیا راکت هایی که حماس به سمت اسراییل شلیک می کند، ساخت ایران است؟

در بازارهای بین المللی تسلیحات، امکانات خرید نامحدود است ... گروه های مقاومت می توانند سلاح های مورد نیاز خود را از طریق واسطه ها تامین کنند.

 پدیده بهارهای عربی به ایران نرسید. در جریان اعتراضاتی که به انتخاب مجدد رئیس جمهور احمدی نژاد صورت گرفت، اگر چه نیروهای پلیس با باتوم به ضرب و شتم پرداختند اما به سوی جمعیت (معترضان) شلیک نکردند. توضیحی در این زمینه دارید؟

جمهوری اسلامی کشوری مبتنی بر آرای مردم و انتخابات و رجوع به آرای عمومی است. در خصوص تظاهراتی که بدان اشاره داشتید، انتقاداتی در خصوص انتخابات ریاست جمهوری صورت گرفت. این انتقادات درست نبود. من در آن زمان در ایران بودم. دستکاری ده میلیون رای غیرممکن است. متاسفانه برخی رسانه ها و کشورهای غربی اقدام به سیاه نمائی (ایران) و ایجاد اخلال در کشور کردند. اما ما قانون اساسی و نهادهای خود را داریم و روال دموکراتیک ادامه دارد. جامعه ما باز است ... نمی توان با وجود اینترنت مردم را محصور کرد ... همه با هم در ارتباط هستند ... شرایط ایران با شرایط برخی کشورهای امیرنشین بسیار متفاوت است. ما طی سه دهه به راستی تلاش کردیم روندی دمکراتیک را به اجرا درآوریم. برخی قوانین خصوصا در مورد حقوق زنان را اصلاح کردیم. نمی توان گفت که همه چیز در حد کمال است. اما چه کشوری می تواند چنین ادعایی نماید؟
 
 چرا رسانه ها اقدام به سیاه نمائی ایران می کنند؟
از زمان انقلاب اکثر مقالات و خبرهای برخی رسانه های غربی در این جهت بود که نشان دهند شرایط ایران بی ثبات است و می گفتند که جمهوری اسلامی ایران تا شش ماه الی یک سال دیگر سرنگون می شود اما جمهوری اسلامی ایران همواره با اقتدار و با ثبات برقرار می باشد ...
 
 آیا خبرنگاران اطلاع درستی ندارند، بدخواه بوده یا مورد سوء استفاده قرار داشتند ؟
در برخی موارد هر سه حالت ... شاید به این دلیل که خیلی از آن ها امکان رفتن به ایران را نداشتند ...
 
خب این مورد غفلت از خودتان است ...
البته تا حدی ... اگر چه طی دو سال گذشته ما بیش از 100 ویزا برای خبرنگاران فرانسوی صادر کردیم ولی در این مدت حتی یک خبرنگار ایرانی موفق به اخذ روادید برای سفر به فرانسه نشده است ...

 شما به بی اطلاعی خبرنگاران اشاره کردید اما آیا آن ها بدخواه هم هستند ... ؟

در مورد بعضی آن ها چنین چیزی صدق می کند ... من برخی از خبرنگارانی که به ایران رفته اند را دیده ام و آن ها وقتی گزارش هایشان را ارسال کرده اند تحریریه این رسانه ها، با به کار گیری تیتر یا سوتیتر های نامناسب تلاش می کردند واقعیاتی را که خبرنگار در محل مشاهده کرده را منعکس نسازند. ما در این مورد نمونه هایی داریم ...

کد خبر 1764126

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha