به گزارش خبرنگار مهر، عبداله محمد فام پیش از ظهر چهارشنبه در گفتگو با خبرنگاران با اشاره به اینکه این میزان محصول طی هشت ماهه سال جاری، توسط شبکه های تعاون روستایی در مناطق مختلف روستایی انجام پذیرفته است، اضافه کرد: این خریدها شامل انواع محصولات باغی، لبنی، مواد پروتئینی، سیب زمینی و پیاز به ارزش 644 میلیارد ریال بوده که بصورت توافقی از کشاورزان و دامداران خریداری و در بازارهای داخلی و خارجی به فروش رسیده است.
وی هدف از خرید توافقی محصولات کشاورزی را حمایت از تولید کنندگان و بهره برداران این بخش در آذربایجان شرقی اعلام کرده و گفت: کمک به فروش محصول به صورت منصفانه، جلوگیری از تضرر دولت از طریق کاهش خرید تضمینی و افزایش خرید های توافقی و از همه مهمتر کاهش نقش واسطه های غیر ضروری در چرخه تولید تا مصرف از اهداف خرید های توافقی در مناطق روستایی استان به شمار می آید.
توسعه کشت گیاهان دارویی در آذربایجان شرقی برای تحقق اهداف کشاورزی
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی از توسعه کشت گیاهان دارویی برای استفاده بهینه از منابع موجود در راستای تحقق اهداف بخش کشاورزی خبر داد.
مسعود محمدیان اظهار داشت: ساماندهی و افزایش تولید، بسته بندی و ایجاد صنایع تبدیلی جانبی، خواهد توانست در میان مدت، با توجه به شناسایی320 گونه گیاهان دارویی در مناطق مختلف استان، آذربایجان شرقی را با توجه به وجود 320 گونه گیاهان دارویی در این منطقه به یکی از قطب های تولید و صادرات گیاهان دارویی در کشور مبدل سازد و بر اساس برنامه ریزی های انجام یافته سطح های زیر کشت این گیاهان در استان، امسال افزایش 10 درصدی را شاهد خواهد بود.
وی افزود: آذربایجان شرقی استعداد خوبی در کشت و تولید سماق، گل محمدی، زالزالک، ذغال اخته و صدها نوع گیاهان دارویی شناسایی شده را دارا بوده و جهت شناساندن گیاهان دارویی استان و توجه به تولید این محصول باید اقدامات ترویجی بیش از پیش در مناطق مستعد توسعه پیدا کند.
بازدید نخودکاران شهرستان چاراویماق با پیشرفت های تحقیقاتی موسسه دیم کشور
داود صادق زاده رئیس بخش حبوبات موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور در گفتگو با خبرنگاران افزود: جمعی از کشاورزان پیشرو، نخودکاران و کارشناسان شهرستان چاراویماق از مزرعه تکثیرخط جدید نخود در دست معرفی و مقاوم به سرما 93th. 24460 برای کشت پاییزه در مناطق سردسیر دیم، در ایستگاه تحقیقات کشاورزی دیم مراغه بازدید کردند.
وی با بیان اینکه در این بازدید کشاورزان با پیشرفتهای بخش تحقیقات حبوبات در زمینه دستیابی به نمونه های مقاوم و متحمل به سرمای نخود آشنا شدند، یادآوری کرد: نخودکاران از مزرعه یک هکتاری تکثیر خط نامزد نامگذاری نخود زمستانه که در اواسط مهر در این ایستگاه کشت شده بود و در وضعیت سبز مناسبی قرار داشت، بازدید کردند.
صادق زاده با بیان اینکه همچنین کشاورزان از مزرعه تکثیری خطILC 482 در مساحت دو هکتار که به صورت انتظاری در نیمه دوم آبان در این ایستگاه کشت شده بود، بازدید کرده و توضیحات لازم در خصوص مشخصات آنها از سوی محققان به آنان ارایه و در مورد آن بحث و تبادل نظر شد افزود: در این بازدید در زمینه ارزیابی تحمل به سرمای ژنوتیپهای نخود دیم شامل جعبههای کشت بتونی، اطاقک سرما و تست در مزرعه، ادوات و ماشینآلات کاشت و داشت نخود دیم، توضیحات لازم از سوی محققان بخش حبوبات دیم این موسسه به کشاورزان ارائه شد.
نظر شما