همچنين ابومازن، سرلشگر موسي عرفات فرمانده نيروهاي امنيت ملي در نوار غزه را به عنوان مشاور امور نظامي خود منصوب كرد، عرفات به درجه وزير ارتقا يافته است.
طيب عبدالرحيم دبيركل تشكيلات خودگردان در بيانيه اي اعلام كرد كه سرتيپ سليمان حلس به عنوان فرمانده نيروهاي امنيت ملي در نوار غزه و سرتيپ احمد عبدالكريم به عنوان مدير اطلاعات نظامي فلسطين در كرانه باختري و نوار غزه از سوي ابومازن منصوب شده اند.
رئيس تشكيلات خودگردان همچنين سرلشگر امين الهندي را كه به عنوان مدير اطلاعات كل در نوار غزه و كرانه باختري فعاليت مي كرد از مقام خود بركنار كرد و وي را به عنوان مشاور ويژه خود با سمت وزير منصوب كرد.
همچنين سرتيپ طارق ابورجب به عنوان فرمانده جديد اطلاعات كل در مناطق فلسطيني به جانشيني امين الهندي منصوب شده است و ابوشباك نيز به عنوان مدير امنيت پيشگيرانه تشكيلات خودگردان فلسطين از سوي ابومازن رئيس اين تشكيلات انتخاب شد.
سرتيپ حسني ربايعه ملقب به علاء حسني به عنوان مدير پليس فلسطين جايگزين سرتيپ محمود عصفور شد كه اجبارا بازنشسته شد.
آمريكا و اسرائيل از مدت ها پيش خواستار اصلاحات در دستگاه هاي امنيتي فلسطين كه تعدادشان به 11 دستگاه مي رسد، شده اند تا خواسته آنها يعني سركوب گروه هاي مقاومت بدست تشكيلات خودگردان محقق شود و تشكيلات كارايي بيشتري در اين زمينه پيدا كند. |
به گفته عبدالرحيم دبير تشكيلات خودگردان ، موسي عرفات و الهندي كه از پست هاي مهم امنيتي كنار گذاشته شده اند به عنوان مشاوران ويژه ابومازن منصوب شده اند.
سرتيپ حسني ربايعه مدير جديد پليس تشكيلات خودگردان فلسطين تعهد داد وضعيت از هم گسيختگي امنيتي را در مناطق فلسطيني پايان دهد وي بر اهميت سازماندهي مجدد دستگاه پليس فلسطين تاكيد كرده است.
ربايعه كه به علاء حسني معروف است در جريان تحويل گرفتن مسئوليت جديد خود گفت : تاكيد مي كنم كه ما قادر به پايان بردن حالت از هم گسيختگي امنيتي هستيم زيرا اين درخواست اكثريت ملت ما است كه مي خواهند زمام امور خود را به منظور حاكميت قانون در اختيار داشته باشند.
وي ماموريتي كه بر گردن پليس فلسطين نهاده شده است را در مرحله آينده مسئوليت ملي بزرگ اعلام كرد.
ربايعه با ستودن انتقال آرام قدرت در دستگاه هاي امنيتي آن را دليلي بر آن دانست كه تشكيلات خودگردان فلسطين قادر به نوسازي و تداوم درفعاليت خود است و لياقت به عهده گرفتن مسئوليت امنيتي و حفظ قانون را دارد.
وي ابراز عقيده كرد كه انتقال قدرت در دستگاههاي امنيتي بدون هرگونه مشكلي نشان داد كه شرط بندي بيگانگان بر اينكه ملت فلسطين يك ملت هرج و مرج طلب بوده وشايستگي دولت را ندارد صحت ندارد بلكه بر عكس ثابت كرد كه فلسطينيان ملتي هستند كه شايسته احترام و استقلال و دولت قانون هستند.
اما جنبش " حماس " خواستار ايجاد تغييرات و اصلاحات واقعي در دستگاه هاي امنيتي فلسطين شده است.
به گفته مشير المصري سخنگوي اين جنبش، ملت فلسطين مدت هاي طولاني است كه از بي نظمي در دستگاه هاي امنيتي رنج مي برد .
اين مسئول حماس ، دستگاه هاي امنيتي تشكيلات خودگردان را مسئول اصلي ناامني شهروندان فلسطين دانسته و گفت : مردم فلسطين انتظار ايجاد تغييرات واقعي در اين دستگاه ها را دارند زيرا جابجايي فرماندهان امنيتي به معناي تغيير در ساختار اين نهادها به حساب نمي آيد.
به گفته وي ، مسئوليت برقراري امنيت ، وظيفه مشتركي ميان همه فرزندان ملت فلسطين از جمله گروه هاي مقاومت و تشكيلات خودگردان و دستگاه هاي امنيتي است .
المصري همچنين تلاش هاي ابومازن رئيس تشكيلات خودگردان فلسطين را در جهت اصلاح و تغيير ساختار دستگاه هاي امنيتي ستود و تاكيد كرد: آنچه در حال حاضر مطرح شده است در گذشته هم بود اما نه در سطح بالاي دستگاه هاي امنيتي بلكه تنها در سطح فرماندهان آن.
سخنگوي حماس در عين حال تصريح كرد ملت فلسطين تمايل دارند كه تغييرات ريشه اي و اصلاحات واقعي در دستگاه هاي امنيتي ايجاد شود.
اين تغيير و تحولات در حالي صورت مي گيرد كه ابومازن رئيس تشكيلات خودگردان كه تعهد داده است در راستاي توقف هرج و مرج تسليحاتي موجود در مناطق فلسطيني گام بردارد با فشارهاي رژيم صهيونيستي روبرو است كه خواستار سركوب گروه هاي مقاومت فلسطيني شده است كه در اين راستا آريل شارون نخست وزير رژيم صهيونيستي پنجشنبه گذشته اعلام كرده بود اسرائيل تا پيش از آنكه فلسطينيان اقدامي در توقف تروريسم (مقاومت ) انجام ندهند تعهد مبني بر از سرگيري مذاكرات صلح نخواهد داد.
آمريكا و اسرائيل از مدت ها پيش خواستار اصلاحات در دستگاه هاي امنيتي فلسطين كه تعدادشان به 11 دستگاه مي رسد، شده اند تا خواسته آنها يعني سركوب گروه هاي مقاومت بدست تشكيلات خودگردان محقق شود و تشكيلات كارايي بيشتري در اين زمينه پيدا كند.
ابومازن برخي فرماندهان ارشد را به بازنشستگي اجباري فرستاده است البته به گفته مسئولان تشكيلات ابومازن تضمين كرده است كه براي افسراني كه مناصب خود را ترك كرده اند و بازنشسته شده اند(البته اجباري ) حقوق و مزاياي كافي در نظر بگيرد كه اين مساله از هرگونه مخالفت با بازنشستگي هاي اجباري جلوگيري خواهد كرد.
گفتني است ايجاد اصلاحات درساختارتشكيلات خودگردان فلسطين به عنوان كليدهايي جهت افزايش كمكهاي مالي به تشكيلات خودگردان فلسطين واحتمال انجام مذاكرات با رژيم صهيونيستي تلقي مي شود.
شيوه كاري ابومازن به عنوان يك فرد با تجربه سابقه داربا شيوه عرفات به عنوان يك رهبر انقلابي وسمبل رهبري مردم فلسطين كاملا متفاوت است و وي با درخواستهاي فزاينده براي ايجاد تغييرات گسترده درساختار تشكيلات درماههاي گذشته پس از فوت عرفات روبرو شده است .
گفته مي شود ابومازن به موضع اصلي عرفات درتشكيل دولت مستقل فلسطيني دركرانه باختري رود اردن و نوار غزه و قدس شرقي - كه درسال 1967 به اشغال رژيم اسراييل درآمد- و نيز حق بازگشت آوارگان فلسطيني به كشورشان پايبند است.
اما ابومازن درخواست رژيم صهيونيستي براي سركوب گروه هاي مقاومت به عنوان پيش شرط از سرگيري مذاكرات را رد كرده است.
ابومازن چندي پيش پس از گفتگو با مقامات جنبش حماس تاكيد كرده بود: جنگ داخلي خط قرمز ما است و ما با گروه هاي جهادي فلسطين به منظور جلوگيري از عمليات ضد اسرائيلي برخورد نمي كنيم .
او ادامه داد: اصلا نمي خواهيم جنگ داخلي به راه بيفتد و من چندين بار اين سخن را تكراركردم كه جنگ داخلي خط قرمز ما است .
كاندوليزا رايس وزير خارجه آمريكا در زماني كه مشاور امنيت ملي آمريكا بود، با حمايت از سياست هاي نژادپرستانه رژيم صهيونيستي تاكيد كرده بود بدون سركوب مقاومت و انتفاضه و اصلاحات مورد نظر آمريكا تشكيل دولت مستقل در سال 2005 غير ممكن است.
وي هشدار داده بود: اگر فلسطينيان تصور مي كنند بدون اجراي تعهدات خود بر اساس نقشه راه مي توانند كشور فلسطين را در سال 2005 تشكيل دهند، به بيراهه رفته و تصورشان اشتباه است.
نظر شما