علی مختاری در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه این تسهیلات با نرخ 13 درصد در اختیار متقاضیان قرار می گیرد افزود: درحال حاضر 500 میلیارد ریال تسهیلات اعتباری جدید نیز از طریق صندوق توسعه کشاورزی با نرخ 7هفت درصد باعاملیت بانک سپه به بخش کشاورزی استان تخصیص داده شده است.
وی ادامه داد: درسال گذشته ازاعتبارات ملی که برای توسعه بخش کشاورزی استان تخصیص داده شده بود سهم استان آذربایجان غربی1870 میلیارد ریال بود که از این مقدار تاکنون 330 میلیارد ریال تسهیلات اعتباری جذب شده که برای اجرای 1060 پروژه هزینه شده است.
مختاری با اشاره به تاثیر هدفمندی یارانه ها دربخش کشاورزی استان اظهار داشت: 270 میلیارد ریال اعتبار برای مدیریت تاثیر هدفمندی یارانه ها در بخش کشاورزی استان تخصیص داده شده بود که 30 درصد از این اعتبار صرف بهینه سازی مصرف سوخت واحدهای طیور استان شد.
وی اضافه کرد: در سال گذشته آذربایجان غربی رتبه اول راست آزمایی مصرف سوخت را در سطح کشور به خود اختصاص داد که دراین راستا 25 میلیون لیترصرفه جویی درمصرف سوخت در بخش واحدهای طیور درسطح استان شده بود.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با بیان اینکه برای سال جاری در کارگروه توسعه کشاورزی آذربایجان غربی 760 طرح به ثبت رسیده که این طرح ها با استفاده از اعتبارات اختصاص یافته اجرا می شوند افزود: این طرح ها علاوه بر توسعه کشاورزی در استان، امکان اشتغال 850 نفر را هم فراهم می کنند.
فارغ التحصیلان بخش کشاورزی تمایلی برای اشتغال در سایت های گلخانه ای ندارند
وی با اشاره به در دست احداث بودن ۲۵۰ هکتار سایت گلخانه ای به منظور افزایش تولیدات کشاورزی در سطح استان، افزود: هم اکنون ۶۰ هکتار سایت گلخانه ای در شهرهای مختلف استان آماده واگذاری به فارغ التحصیلان رشته های کشاورزی یا افراد علاقه مند به فعالیت در این سایت ها است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با اشاره به اینکه عملیات اجرایی این طرحها تا پایان سال ۹۲ به اتمام رسیده و با بهره برداری از آنها برای یک هزار و ۵۰۰ نفر فرصت اشتغال فراهم می شود، اظهار داشت: متاسفانه فارغ التحصیلان بخش کشاورزی در برخی شهرهای استان تمایلی برای فعالیت در سایت های گلخانه ای ندارند.
مختاری همچنین توسعه توان تولید و ایجاد ظرفیتهای بیشتر اشتغال در بخش کشاورزی، جلوگیری از سوداگری و بورس بازی زمین، ارتقای دانش بهره برداران، تعیین و تخصیص آب، ایجاد زیرساخت ها و خدمات زیربنایی، اجرای طرح الگوی کشت، اصلاح باغات، توسعه، تکمیل و احداث مجتمع های گلخانه ای، دامپروری و آبزی پروری از ضروت های توسعه کشاورزی آذربایجان غربی بوده که نیازمند توجه ویژه مسئولان است.
کشاورزی با توجه به موقعیت ویژه جغرافیایی، زمین های حاصلخیز و آب فراوان یکی از محورهای اصلی توسعه اقتصادی آذربایجان غربی بوده و هم اکنون کشاورزی و صنایع تبدیلی وابسته موجود بخش بزرگی از سهم اشتغال را به خود اختصاص داده است.
این استان 5.6 درصد محصولات کشاورزی کشور را تولید می کند و در زمینه تولید سیب، انگور، عسل و چغندرقند دارای رتبه برتر کشوری است.
نظر شما