به گزارش خبرنگار مهر، استان ایلام یکی از استانهایی است که در سالهای اخیر از نعمت گاز بهره مند شده است. از این رو تنها مر کز استان و چند شهرستان از گاز اصتفاده می کنند و شهرستانهایی همانند دهلران و آبدانان هنوز به گاز دست نیافته اند.
این در حالی است با سهمیه بندی بنزین و گازسوز شدن خودروها تنها مرکز استان و یکی دو شهرستان داری جایگاه سی ان جی هستند و شهرستانهای دیگر استان فاقد جایگاه هستند.
اما آنچه که امروز بسیار نگران کننده شده گازسوز کردن غیراستاندارد خودروها بنزینی در این شهرستانها و استفاده از گاز مایع (lpg) است.
استفاده غیراستاندارد از گاز مایع در بعضی خودروهایی که اقدام به جابجایی مسافران می کنند روزبه روز در حال افزایش است و نا ایمن بودن این خودروها ممکن است حوادث ناگواری بر جای بگذارد واینجاست که مسئولان نیروی انتظامی باید نظارت بیشتری بر روی کارگاههای غیرمجاز و خودروهای غیراستاندارد داشته باشند و خودروهایی که در حال سوختگیری غیرمجاز که مشاهده می کنند باید اعمال قانون بکنند.
پیمان پورنجفی کارشناس انرژی در این خصوص گفت: خودروهای گازسوز غیراستاندارد، بمب های متحرک و سفیران مرگ هستند.
وی افزود: گاز مایه (lpg) به طور عمده از دو ترکیب هیدروکربنی و پرویان بوتان تشکیل شده است که این گاز فاقد رنگ، بو و مزه است و در صورتی که حجم زیادی از آن استشمام شود باعث بیهوشی می شود.
این کارشناس اظهار داشت: نصب غیراستاندارد و غیراصولی و غیرایمن تجهیزات گاز مایع در کارگاه های غیرمجاز بر روی خودروهای بنزین سوز بسیار خطرناک بوده و استفاده از سیلندر گاز مایع برای شارژ خودروها بسیار خطرناک است.
وی افزود: یکی از مشکلات و خطرهای پیش روی این خودروها این است که در صورتی کوچکترین تصادف به خاطر مهار نبودن کامل سیلندرهای منصوبه و از طرفی دیگر پاره شدن شلنگ باعث می شود حادثه دلخراشی به وجود بیاید.
پورنجف گفت: گاز مایع برخلاف گاز سی ان جی (cng) سنگین تر از هواست و با نفوز به اتاق خودرو، راننده متوجه آن نمی شود و با کوچکترین جرقه انفجار رخ می دهد.
این کارشناس انرژی افزود: مالکان برخی خودروها با صرف هزینه هایی اقدام به نصب کیت گاز مایع بر روی خودروی خود می کنند و همین باعث می شود مشکلاتی برای آنها به وجود بیاید چرا که این نصب غیراستاندارد فاقد ایمنی و آتش نشانی هستند.
نظر شما