صادق خليليان در گفت و گو با خبرنگار اقتصادي مهربا بيان اين مطلب گفت: بررسي عملكرد بخش صنعت و معدن در برنامه سوم توسعه اقتصادي حاكي از آن است كه اين بخش در برخي از موارد با موفقيت نسبي همراه بوده و در بسياري از موارد ضعيف عمل كرده است.
وي افزود: از ميزان 8 درصد نرخ رشد اقتصادي درنظر گرفته شده در بخش صنعت و معدن در برنامه سوم توسعه اقتصادي عملا 7 درصد تحقق يافته است.
وي تصريح كرد: بر اين اساس تنها 5/87 درصد از اهداف برنامه سوم در بخش صنعت و معدن از نظر رشد اقتصادي محقق شده است.
وي، با اشاره به رشد 103 درصدي بخش صنعت و معدن در برنامه هاي اول و دوم توسعه اقتصادي خاطر نشان كرد: عملكرد برنامه سوم نشان مي دهد كه حداقل 5/15 درصد نسبت به برنامه هاي اول دوم كمتر است.
به گفته وي، سهم بخش صنعت و معدن در توليد ناخالص داخلي از 5/20 درصد در سال 79 كه سال شروع برنامه سوم بوده است به 4/18 درصد درسال 83 كاهش يافته است كه بايد بعنوان يك نكته منفي مورد ارزيابي قرار گيرد.
استاد اقتصاد كلان دانشگاه تربيت مدرس افزود: در واقع سهم درآمدهاي نفتي در اقتصاد افزايش يافته است و اقتصاد ايران همچنان به درآمدهاي نفتي وابسته است.
وي درباره صادرات غير نفتي در برنامه سوم افزود: از نظر صادرات غير نفتي با وجود آنكه در ماده 113 برنامه سوم يك جهش صادراتي را هدف قرار داده بود اما در عمل چنين جهشي مشاهده نشده است.
وي مجموع اهداف پيش بيني شده در برنامه سوم در زمينه صادرات كالاهاي بخش صنعت و معدن را حدود 17 ميليارد دلار ذكركرد و گفت: از اين ميزان حداكثر7/14 ميليارد دلارآن تحقق يافته و از اين نظر85 درصد اهداف مورد نظرمحقق شده كه تراز بازرگاني خارجي اين بخش همچنان منفي مي باشد.
وي خاطر نشان كرد: بخش صنعت و معدن از نظر اهداف پيش بيني شده در برنامه سوم توسعه اقتصادي داراي عملكرد بسيار ضعيفي بوده است .
به گفته خليليان، در مجموع كمتر از 25 درصد از اهداف خصوصي سازي برنامه سوم در بخش صنعت ومعدن محقق شده است كه اين امر نشاندهنده ضعف عملكرد دولت در اين بخش است.
وي تصريح كرد: در مجموع عملكرد بخش صنعت و معدن در برنامه سوم توسعه اقتصادي با وجود آنكه دو برنامه توسعه اي قبل از آن انجام شده است و درآمدهاي سرشارو بي نظيرنفتي را براي نخستين باردر تاريخ كشورشاهد بوده ايم نسبت به برنامه اول و دوم با موفقيت كمتري همراه بوده است.
نظر شما